USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аграрії Волині взялися за посів ріпаку та озимих, але ризикують

30 Серпня 2015 09:00
Терміни посіву ріпаку закінчуються 5-го вересня, втім, відсутність дощів не сприяє посіву, ґрунти без вологи. У аграріїв є два виходи: садити і ризикувати - чи чекати дощів.

Як інформують у Департаменті агропромислового розвитку Волині, в області зібрали весь урожай ранніх зернових і зернобобових культур. Усі категорії господарств намолотили більше 956 тисяч тонн, середня врожайність - 38,7 центнера з гектара, що більше, ніж у попередньому році на 3,7 центнера з гектара. Цей показник вище загальноукраїнського на 2,7 центнера з гектара.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК НА ВОЛИНСЬКИХ ПОЛЯХ УРОДИЛА НІМЕЦЬКА ПШЕНИЦЯ. ВІДЕО

Зваживши на те, що врожай зібрали, господарства розпочали роботи по підготовці ґрунту до посіву озимих зернових культур та ріпаку.

Втім, за погодних умов, що склалися на Волині (відсутність опадів), у ґрунті недостатньо вологи. Тому господарі, які його сіють, ризикують якістю врожаю. Однак часу чекати теж немає, адже науковці рекомендують на Волині допустимі терміни посіву озимого ріпаку до 5 вересня.

Цього тижня аграрії вже засіяли площі більше 4 тисяч гектарів цієї культури.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що на окремих господарствах цьогоріч - рекордна врожайність зернових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Агро Показати IP 30 Серпня 2015 10:12
Ризикують не якістю врожаю, а сходами ріпаку.
Небайдужа Показати IP 30 Серпня 2015 14:18
Пошли, Боже, дощику!!!!!
Льоня Показати IP 31 Серпня 2015 06:36
Ріпак не садять, а сіють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus