USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Барабанщиці з Волині перемогли у Європі. ВІДЕО

6 Липня 2011 12:32
Колектив барабанщиць з Волинського національного університету імені Лесі Українки здобув першість на XXVII Міжнародному фестивалі духових оркестрів.
Захід відбувся у польському місті Свече. Фестивалем опікується міжнародна рада організацій фестивалів фольклору і традиційних мистецтв C.I.O.F.F, – повідомляє Волинська ОДТРК.
Волиняни виборювали першість разом із житомирянами серед п’яти команд з Литви, Болгарії, Польщі.
Винагородою стала грошова премія у три тисячі злотих.
Організатор поїздки Соломія Войнаровська розповіла, що конкурс справив дуже гарне враження на учасниць з Волині, і дирекція фестивалю пообіцяла, що буде запрошувати колектив наступного року.
Колектив барабанщиць існує уже 4 роки при Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Складається він із 16 студенток.
Учасниці розповіли, що у Польщі їхній колектив так сподобався прихожанам місцевої церкви, що, почувши їхню гру, священик попросив виступити перед парафіянами.
«Ми перший раз на такому міжнародному фестивалі, – розповіла призерка фестивалю Іванна Медведчук, – але все-таки ми перебороли свій страх і виступили достойно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
знаючий Показати IP 6 Липня 2011 13:21
ага, дякує колектив також за 13 злотих які вони отримали після перемоги))) дякуюємо)))
Учасниця Показати IP 6 Липня 2011 14:23
А хто така Соломія Войнаровська?
вболіваючий Показати IP 7 Липня 2011 13:46
чому войнаровські не кажуть, як студентів нагородили за їхньої "блискучої" організації?!
дотичний до культури Показати IP 7 Липня 2011 19:40
Колектив барабанщиць з Волинського національного університету імені Лесі Українки здобув першість на XXVII Міжнародному фестивалі духових оркестрів. А шо тепер в барабани дмуть? Не знав шо барабан духовий інструмент...
свідок Показати IP 8 Липня 2011 11:41
Перемога на польському фестивалі Название (сокращённое отображение): На Міжнародному фестивалі духових оркестрів у Польщі житомиряни взяли перше місце На Міжнародному фестивалі духових оркестрів у Польщі житомиряни взяли перше місце. 27-й Міжнародний фестиваль духових оркестрів проходив з 24 по 26 червня в польському місті Свєчє. Одним із його учасників був Житомирський міський естрадно-духовий оркестр під керівництвом Ростислава Хом'яка, повідомляє міське управління культури. Однією із обов’язкових умов фестивалю була присутність у складі оркестру «мажореток» (дівчат у військовій або подібній формі, що супроводжують парад танцями). Для цього житомиряни спеціально запросили 16 артисток із Луцька, які неодноразово приймали участь у подібних конкурсах. Не зважаючи на те, що житомирян було лише 23, тоді як інші оркестри складалися із 40-45 чоловік, більшість голосів журі та звання лауреата конкурсу отримали саме житомирські музиканти. До складу журі входили представники Франції, Польщі, Болгарії, Литви, бурмістр міста Свєчє та президент Української секції CIOFF, заслужений діяч мистецтва України Юрій Войнаровський, організатор поїздки в Польщу для житомирського оркестру. Окрім нагород переможці отримали запрошення на фестивалі в Чехію, Польщу та Францію. Фестиваль духових оркестрів у Свєчє проходить на центральному стадіоні міста. У ньому брали участь оркестри з Польщі, Болгарії, Литви та України. Вони виконували твори світової класики та національну музику.
цікава Показати IP 8 Липня 2011 12:31
Для цього житомиряни спеціально запросили 16 артисток із Луцька...Можливо це і є барабанщиці ВНУ, що "перемогли в Європі"?
вболіваючий Показати IP 8 Липня 2011 16:30
Браво "блискучим організаторам"! Обвели навколо пальця не лише ВНУ, а й волинські ЗМІ. Браво! А ВОДТРК перш ніж випускати репортаж в ефір варто перевірити факти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus