USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бельгійці познайомилися з мистецтвом волинських бійців

24 Травня 2015 23:00
Одним із методів повернення воїнів до реального життя стала арт-терапія. З мистецтвом волинських бійців познайомилися бельгійці. Про це йдеться на сторінці Ковельського центру допомоги 51 ОМБР у мережі Фейсбук.

Так, проект «Зігрій душу» з психореабілітації бійців АТО, що пройшли пекло війни, представили в Брюсселі. Керівник проекту Анна Лисакова розповіла про досвід роботи над реабілітацією 147 воїнів та про унікальні результати. Варто зауважити, що проект здійснюється за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», саме завдяки фінансовій підтримці Фонду психологічну та емоційну реабілітацію бійці отримали на базі санаторію «Пролісок», у Буковелі та у Еко-Курорті «Ізкі».

«Однією з частин роботи над поверненням хлопців до реального життя в нашому проекті є арт-терапія, яку за спеціальними методиками проводить художниця Тетяна Мялковська. Разом з неймовірною пані Тетяною військові (а це колишні полонені, поранені , бійці на ротаціях) малюють картини з певною терапевтичною метою», - йдеться у дописі.

37 з таких полотен побачили бельгійці у виставковому центрі в самому серці Брюсселю. Кожне полотно має свою історію, а тепер матиме своє життя . В перший день 7 картин продали під час тихого аукціону. Покупців дуже цікавила особистість та доля автора, просили контакти для подальшого спілкування. Волонтери із задоволенням розповідали про кожного. На виставку завітали Посол Украіни в Бельгіі Ігор Долгов, представники Європарламенту та Єврокомісії.

«Але для нас головними гостями були бельгійські українці, яких до цього дня ми знали лише чрез Фейсбук та завдяки іхній постійній допомозі Украіні. Саме вони, зокрема Об'єднання Українок Бельгіі, запросили нас до себе з виставкою. Повністю все організували (включаючи фуршет), взяли на себе наше перебування в Бельгії, проведення зустрічей, майстер-класів і навіть екскурсій для волонтерів. Ми привезли та вручили найактивнішим діаспорянам подяки та пам'ятні подарунки», - розповідають волонтери.

Також в рамках трьохденної виставки картин пройде вечір поезії бійців АТО та майстер-класи Тетяни Мялковської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus