USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біля Луцька – критичний екологічний стан через пожежі на відстійниках

2 Вересня 2015 08:00
Через спеку на відстійниках «Луцькводоканалу», що у Липлянах Ківерцівського району, вже не раз виникали пожежі. Горять сухі відходи, які залишаються після очищення води, а також трава. Через їдкий дим від згорання відходів мешканці не могли нормально дихати з четверга 27 серпня до понеділка 31 серпня, поки тривала пожежа.

Про це місцеві мешканці розповіли Волинському Агентству Розслідувань у вівторок, 1 вересня.

Йдеться про систему очищення каналізаційних вод, яка вже давно не дає спокою жителям Липлян. Ще на під’їздах до села навіть без пожежі можна відчути запах відстійників. Особливо нестерпно стає у безвітряні спекотні дні, – розповідають липлянці.

Хоча місцеві також використовують так званий мул для підживлення рослин на полях, однак самі вирощену на них продукцію їдять не часто, натомість возять в Луцьк на продаж. Основний аргумент – в мулі залишаються хімікати, які на станції очищення нібито не нейтралізують.

Також скаржаться на те, що недостатньо очищену воду зливають прямо у річку Стир вище Луцька. Журналіст ВАР переконався, що вода, яка каналами йде із відстійників, сірого кольору та має запах хімікатів.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у разі, якщо мешканці Жидична, Кульчина та Липлян погодяться на об’днання з Луцьком, місто обіцяє низку заходів з покращення сільської інфраструктури.
1 – місце, де досі тліє суха трава. 2 – місце де в Стир зливають забруднену воду
1 – місце, де досі тліє суха трава. 2 – місце де в Стир зливають забруднену воду
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Житель Показати IP 2 Вересня 2015 09:06
Нє, туди екологи не поїдуть. Там бабла не дадуть)
Колишній до Житель Показати IP 2 Вересня 2015 10:19
Справжня "українська" натура - комусь нагадити, зробити підлість. Ви знаєте щось, щоб подібне писати? Анонімно ми всі хоробрі і можемо висловлювати любі нісенітниці. Екологи принаймі працюють. А що робите Ви? Не влаштовує щось - повідомте, наведіть факти. А обси...ти людей просто так - не варто.
Навіщо людей вводити Показати IP 2 Вересня 2015 09:28
Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у разі, якщо мешканці Жидична, Кульчина та Липлян погодяться на об’днання з Луцьком, місто обіцяє низку заходів з покращення сільської інфраструктури. Новина за 02,09,15 Тож із 28 до 30 серпня на території сіл Жидичин, Кульчин та Липляни провели масштабне опитування. Участь у ньому взяли 1730 виборців (це – 72,7%). Було запропоновано 5 варіантів для вибору. Новина за 31,09,15
Правда Показати IP 2 Вересня 2015 09:29
За те, аби об’єдналися Жидичинська та Озерцівська сільські ради Ківерцівського районуну, проголосували 1075 людей (62,2%.
сергій Показати IP 2 Вересня 2015 10:57
" скаржаться на те, що недостатньо очищену воду зливають прямо у річку Стир вище Луцька" — а куди її мають зливати? злив іде НИЖЧЕ по течії. і таким чином вся гадость іде далі по течії, і на (дубенський) водозабір Луцька не впливає. Стир - це найнижча точка Луцька. Нижче це тільки під землю її закачувати.
Анонім Показати IP 2 Вересня 2015 15:15
А автору статі незаважало б підтягнути географію, тому що Липляни не Луцький, а Ківерцівський район, і якщо пишите про пожежу, то причому тут об’єднання тер громад, здається, що стаття носить замовний характер, щоб когось скомпрометувати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus