USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Біля Луцька з’явився новий стадіон. ФОТО*

19 Травня 2013 10:28
Стадіон повністю відновили у селі Маяки Луцького району. Реконструкцією займалась будівельна компанія «Луцьксантехмонтаж №536».

Урочисте відкриття відбулося 18-ого травня.

Завдяки ініціативі керівництва будівельної компанії «Луцьксантехмонтаж №536» занедбаний стадіон у Маяках перетворився на пристойну арену, де можна огранізовувати спортивні змагання аматорського рівня. Газон, трибуна з пластиковими стільцями, адміністративна будівля з тренерською та суддівською кімнатами, роздягальні . «І це лише початок», - кажуть ініціатори реконструкції. Для сільських жителів – це неабияке надбання, - радіють маяківці.
У найближчій перспективі на стадіоні планують встановити легкоатлетичні доріжки, додаткове поле з твердим покриттям, яке менше зношується, ніж трав’яний газон, тенісні корти, а також стоянку для авто.

Голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха
пригадує: «Ця ідея зародилася дуже давно, 6-7 років тому. Я ще тоді приїхав на цей стадіон, подивився…то була одна назва: тут корови паслися, все решта - зруйноване. І я подумав, що, може, треба його відродити, враховуючи, що я є мешканцем цього села».

Генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха, який займався організацією реконструкції, розповів про відновлення стадіону: «Витратили на підготовку стадіону понад 1,5 мільйона
гривень. Якщо з адміністративною будівлею, роздягальнями, суддівськими, тренерськими кімнатами не було проблем, - стали і зробили за півтора місяця. То з якістю поля були проблеми - рік ростили траву, але непогана виросла».
Як зазначили Віктор та Ігор Чорнухи, стадіон стане домашньою ареною для діючого чемпіона Луцька з футболу серед аматорів команди «Луцьксантехмонтаж №536» та клубу ветеранів «Абориген». Стадіон також призначений для молоді маяківської громади, для дітей, які захочуть займатися у секціях, що будуть діяти у майбутньому. Також тут планують організовувати легкоатлетичні змагання.

За словами Віктора Чорнухи, це - чисті інвестиції, які вклали у здоров’я дітей, громади, в настрій. «Це хороший приклад для інших», - додає він.

На урочисте відкриття завітав і голова облдержадміністрації Борис
Клімчук. «Чесно кажучи, я не вірив, що можна щось зробити
за повної відсутності бюджетного фінансування, виключно опираючись лише на бажання окремих людей, які дають можливість іншим заробити, дають працю, і заробляють для себе. Але добре розуміють, що на той світ все не забереш. Треба щось лишати і людям, щось на місці, де тебе знають, бо є така потреба», - зазначив він.

Губернатор також зробив перший удар по м’ячу на оновленому стадіоні після офіційного відкриття. А дебютний матч на цій арені у рамках чемпіонату області зіграли господарі «Луцьксантехмонтаж №536» та «Ласка» села Боратин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дятлам Показати IP 21 Травня 2013 07:37
Щось не видно коментаторів-мазохістів з криками і зойками: все не так! покрали! ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus