USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бійцеві «Світязя» у рідному селі освятили меморіальну дошку

30 Серпня 2015 18:12
За спокій душі сержанта роти «Світязь» Віктора Шолухи молилися за Відправою у храмі Преображення Господнього та на кладовищі селища Локачі. На його могилі освятили надгробний пам’ятник, а на стіні місцевої школи-гімназії – меморіальну дошку.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Божественну Літургію і панахиду в Свято-Преображенській церкві 29 серпня очолив декан і настоятель парафії протоієрей Ігор Дружинець. Разом із ним просили в Господа упокоєння для душі українського героя: інше духовенство благочиння, родичі загиблого бійця, серед яких рідний брат Сергій, бойові побратими, представники місцевої влади, громадськість.

Після освячення пам’ятника на цвинтарі всі прибули на подвір’я навчального закладу. Тут за участю вчителів та учнів відкрили й освятили меморіальну дошку. Її встановили стараннями директора школи-гімназії Оксани Сахарчук та селищного голови Богдана Іуса. На урочистості виступив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

До слова, Віктор Шолуха загинув 29 серпня 2014 р., в день, коли йому виповнилося рівно сорок років.

Нагадаємо, 24 грудня 2014 року Луцьк попрощався одразу із п’ятьмя бійцями батальйону «Світязь». Окрім Віктора Шолухи, у «коридорі безсмертя» полягли і його побратими - Сергій Помінкевич(31.07.1977 р.н), Олександр Сацюк (04.06.1994 р.н.), Максим Ляшук (18.05.1989 р.н.), Олександр Сивий (03.01.1991 р.н.).

Усі ці хлопці загинули у пекельному іловайському котлі. А коли рідні погодились здати ДНК-тести, до превеликого жалю, їхні страшні побоювання підтвердились.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
справедливий Показати IP 30 Серпня 2015 22:40
Вічна пам'ять героям! Необхідно зробити так, щоб скільки буде існувати світ, наші нащадки завжди памятали про їхній подвиг. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus