USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бійцям АТО на схід везуть м’ячі з автографами футболістів «Волині»

25 Лютого 2017 23:01
Волонтери центру «Серце патріота» відправились у чергову поїздку в зону АТО. Вантаж

доставлять у батальйон Кульчицького (Попасне) та різні підрозділи 14-ої бригади у Новому Айдарі, Щасті, Макаровому, Станиці Луганській. Також активісти відвідають хлопців, які забезпечують торговельну блокаду окупованих територій у Бахмуті.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Керівник волонтерського центру, депутат луцької міськради від фракції «УКРОП» Сергій Балицький розповів, що на блокаді стоїть близько 20 осіб.

«Минулого разу ми їхали і біля Бахмута побачили цих хлопців. Запитали про їхні потреби. Як результат, цього разу доставимо їм продукти, цигарки та теплі речі. Бійці з 14-ої бригади замовлення також самі зробили. Веземо для них гуму з дисками, запчастини, пральні машини, телевізори, «буржуйки», будівельні матеріали, газові та електричні плити. В одному з підрозділів згоріли речі хлопців, тому також серед вантажу матраци, одіяла, одяг», – зазначив Сергій Балицький.

Волонтери кажуть, що біля лінії фронту «тягне» лише «сепаратистське» радіо та телебачення. Тому окрім телевізорів везуть ще тюнер, аби бійці могли дивитись українські телеканали.

Традиційно активно долучились партнери «Серця патріота» благодійна українсько-німецька організація «Серце для України». Вони надали чаї та антисептики для рук.

Під час відправлення з Театрального майдану до волонтерів підходило чимало людей. Дехто запитував, чим можна допомогти, дехто, знаючи про сьогоднішнє відправлення, приходив уже з допомогою.

Депутат Луцької міськради від фракції «УКРОП» Сергій Шкода долучається до кожної волонтерської поїздки центру. Чоловік каже, що неможливо стояти осторонь, знаючи скільки всього необхідно хлопцям.

«Я сам в минулому військовий. Багато моїх одногрупників, друзів зараз там. Ще в часи служби, коли не було ніяких бойових дій, ми самі «скидались» на ремонт техніки. В АТО уся техніка дуже швидко зношується, а кошти їм ніхто так і не надає. Це дуже чітко відслідковується по тому, що хлопці замовляють волонтерам», – коментує свою позицію депутат.

Бійці зробили одне нестандартне замовлення – м’ячі для футболу. З реалізацією цього прохання допоміг депутат-укропівець Волинської облради, головний тренер футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний. Окрім м’ячів, підписаних гравцями клубу, хлопцям також передадуть брендовий шарф та книгу про ФК «Волинь». Голова фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов зауважив, що депутати різних рад від УКРОПу постійно долучаються до акцій «Серця патріота».

«Кожного разу допомога різна, проте ми ніколи не забуваємо про бійців, які захищають нашу державу. Дозвілля хлопців є важливою складовою їхнього морального стану. Тому спортивний інвентар урізноманітнить їхні будні та допоможе хоч на трохи забути про турботи війни», – підсумував Вячеслав Рубльов.

Також допомогу надали підприємці Олександр Шабала, Юрій Бардюк, Раїса Клименко, магазин «Профлайн», ТОВ «Теремно Хліб», Луцька бібліотека філія № 9, ДНЗ № 17, Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури, ТОВ «Забіяка» та ТМ «Рута».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ната Показати IP 25 Лютого 2017 23:09
Чесно,ну не бачу я їм в цьому радості!
Луцьк до ната Показати IP 26 Лютого 2017 12:29
Це було замовлення бійців, уважно читайте!
1941—45 Показати IP 25 Лютого 2017 23:13
Будуть грати по мінному полі?????
Хобот Показати IP 26 Лютого 2017 00:08
Вкрай необхідні подарунки :) А до речі коли афтографи брали, після гри з Александрією ?
1945 Показати IP 26 Лютого 2017 15:11
їм ті мячі потрібні як зайцю стоп сігнал...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus