USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Близько тисячі загиблих бійців АТО поховані безіменно. Рідних не шукають

30 Червня 2015 17:17
Близько тисячі загиблих бійців Антитерористичної операції поховані безіменно. Про це під час прес-конференції заявив керівник Центру визволення полонених Володимир Рубан, - повідомляє "РБК-Україна".

"Близько тисячі наших солдатів без прізвищ, без імені закопані на території кладовищ трьох міст, в тому числі і Дніпропетровської області, де основна цифра - там близько 500 могил. Це привезені вбиті бійці, яких не можуть упізнати. У них беруть матеріал на виділення ДНК і тривалий час потім порівнюють, проводять експертизу, щоб збіглося з родичами", - сказав Рубан.

Він зазначив, що більшість похованих вважаються зниклими безвісти, проте ніхто не шукає їхніх рідних.

"Якщо говорити щодо даних СБУ і даних ООН про те, що зниклих безвісти - близько 1200-1300 тисяч осіб, хоча у нас цифра абсолютно інша, то ця тисяча могил - це велика частина з цих зниклих безвісти. Здавалося б, що вже простіше: боєць закопаний, матеріал є, знайдіть рідних. Не шукають", - заявив Рубан.

А це, вочевидь, означає, що держава таким чином ухилятиметься від фінансових зобов’язань перед рідними тих, хто лежать у безіменних могилах.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про сім’ю зниклого безвісти волинського офіцера Олексія Шепелюка, який зник ще 24 серпня 2014 року під Дзеркальним, що за 30 кілометрів від іловайського котла. Допомогу для дружини і п’яти діток організовують волонтери, а не держава.

Як повідомлялося, згідно з суперечливою інформацію колег по службі, є очевидці, які начебто перевозили тіло загиблого Олексія Шепелюка, але вони повністю не є впевненими в тому, що це саме він, тому Олексій вважається безвісти зниклим.

Саме таким чином держава списує такі сім’ї із зобов’язань перед нею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мирумир Показати IP 30 Червня 2015 20:59
Офіційно оприлюднено, за даними ООН, загиблих 6600! Це з військовими, чи лише цивільні з Донецької та Луганської областей?! Якщо всі разом то додавайте ще 1000, а то і ще більше! І за ради чого?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus