USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Будь-який лучанин зможе висунути ідею для розвитку міста

27 Травня 2015 14:55
Лучан закликатимуть бути ініціаторами проектів для розвитку міста. Програму підтримки ініціатив мешканців Луцька ухвалили депутати міськради.

Проект рішення про програму підтримки ініціатив мешканців міста Луцька на 2015-2017 роки розглянули під час 74-ї сесії міськради 27 травня.

Як повідомив секретар міськради Сергій Григоренко, у разі ухвалення програми, у червні відбудеться її промоція у ЗМІ та донесення інформації про програму до лучан (на це передбачено 2% вартості програми). У липні міський голова Микола Романюк оголосить прийом заявок, тоді будь-який лучанин зможе висунути ідею у сфері благоустрою, освітлення, історичних заходів тощо.

Кожну заявку повинні підтримати не менше 15 лучан, а її бюджет не повинен перевищувати 50 тисяч гривень.

Передбачено, що мешканці фінансуватимуть мінімум 10% від кожної ініціативи. На його думку, піонерами у поданні ініціатив стануть ОСББ, як приклад організації громад.

На підтримку проекту рішення висловився голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов. З його слів, проект, внесений депутатом, має спрямованість на громаду.

Він відзначив, що не хотів би, щоб реалізація ініціатив залежала лише від міського голови, рішення якого можуть бути упередженими.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що проект рішення є можливістю для населення впливати на використання бюджетних коштів. Він

зазначив, що за умови співфінансування люди значно більш шанобливо ставитимуться до ініціатив, які будуть підтримані.

Своєю чергою, депутат Сергій Сівак зауважив, що як депутата генерує чимало ідей,які, втім, через брак коштів не підтримує міський голова. Так, для реалізації вказаної програми передбачено 1,5 мільйона гривень на три роки, а на облаштування спортмайданчика у районі вулиці Захарова, мовляв, бракувало 40 тисяч гривень.

На це Сергій Григоренко відповів, що депутат може донести суть програми виборцям та спонукати їх до подачі заявок із ініціативами, які можуть бути підтримані.

У підсумку, депутати підтримали проект рішення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 15:13
Хтiв би не висунути, а засунути.
777 до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 16:11
гнучику і романюку
Волинь моя Показати IP 28 Травня 2015 01:10
Наштовхує на цікаві думки.Наприклад створення умов для кредитування і т.д. Або для взяття позики містом і т.д. і т.п... та мало ще для чого такі "умови"... Тому що "можливістю для населення впливати на використання бюджетних коштів..." це якесь примарне визначення за умови відсутності гарячої води в місті. Цікаво їто ще що думає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus