USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Будинок за $5000: переселенці зі сходу розробляють унікальний проект

28 Листопада 2015 09:00
Жителі міста Горлівка Донецької області Андрій і Михайло в ході бойових дій стали переселенцями, втративши будинки і майно. Зараз вони запускають проект, головна мета якого - спорудження повноцінного і дешевого житла для бездомних, зокрема, переселенців. Вони планують безкоштовно показати, як двоє людей за літо можуть створити максимально дешеве еко-житло.

На їхню історію звернуло увагу видання AIN.ua.

«У 2014-му році Росія напала на мою Україну. Вкрала Крим і залила кров'ю Донбас. Півтора мільйона моїх співгромадян змушені були тікати від «заблудлих» кадрових вбивць і озброєних бандитів. Тепер більшість з них - жебраки і бездомні. Я залишив свій будинок в Горлівці. І буду будувати новий. Навчуся цьому сам і допоможу всім, хто не збирається чекати допомоги від держави», - йдеться на сайті проекту.
На жаль, поки Андрію та Михайлу не вистачає коштів навіть на заплановану програму-мінімум, тому на сайт проекту «Де хата?» Помістили прохання про пожертвування і лінк на зручний спосіб профінансувати проект. До слова, на сайті вже можна скористатись калькулятором купола, калькулятором розкрою брусу та калькулятором розкрою крівлі.

Початкова мета проекту - побудувати два житлових купольних будинки для трьох і п'яти осіб, а також докладно зафільмувати цей процес на відео, щоб інші могли скористатися ним як інструкцією. Автори «Де хата?», які паралельно з сайтом ведуть спільноту у Фейсбуці, розписали на що витратять отримані з пожертвувань гроші:

- на будівництво двох вищезазначених будинків;

- на створення складального виробництва конструкторів доступних купольних будинків для бездомних біженців, сонячних колекторів і вітряків;

- на необхідні комплекти інструментів по $ 1 000 кожний;

- на покупку землі для тих, хто не може собі цього дозволити.

Андрій і Михайло планують безкоштовно давати інструменти в користування людям, які будуть будувати будинок за їхнім прикладом.

Жоден з ініціаторів проекту не є архітектором і не має відповідної освіти. Андрій - веб-програміст, а Михайло - гуманітарій, але багато знає про «розумні будинки» і технології енергозбереження. У майбутньому переселенці сподіваються перетворити процес складання купольних будинків у конструктор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
124 Показати IP 28 Листопада 2015 13:31
у ТСН повідомляли, що в Японії подібний до цього БУДИНОК буде коштувати 1000 тис дол. !!!
Олександр Показати IP 19 Жовтня 2017 19:35
Скажіть як знайти цих людей? Як називається їх проект? Я такий самий переселенець і в мене також є подібні ідеї. Чого варта така новина де немає навіть назви проекту? Моя адреса: [email protected]
Олександр Показати IP 19 Жовтня 2017 19:37
Вибачайте за мою неуважність. Є і посилання, все є. Звик читати поміж строк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus