USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Чемпіонат у Бидгощі: волинянка – «срібна», естафетний квартет – із рекордом

25 Липня 2016 08:48
Завершився юніорський чемпіонат світу, який тривав у польській Бидгощі.

Проведений на високому організаційному рівні, цей легкоатлетичний чемпіонат приніс цілий розсип світових рекордів та відкрив нові імена в легкій атлетиці.

Про це повідомили у прес-службі федерації легкої атлетики Волинської області.

На фініші змагань українська команда покладала надії на стрибки у висоту в жінок та жіночу естафету 4 по 400 метрів. І ці надії частково, але виправдалися.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ U-20 У БИДГОЩІ ОЧИМА ВОЛИНЯН

Як і очікувалося, у секторі для стрибків основна конкуренція відбувалася між нашою Юлею Левченко, яка в червні у Луцьку на чемпіонаті України стрибнула на 1.95 метра, і чешкою Міхаелою Грубою. Утім, в цю конкуренцію неочікувано вскочила мексиканка Хімена Ескюел. Юля без проблем дострибала до 1.86.



А от далі відбувся збій – 1.89 чешка взяла з першої спроби, мексиканка – з третьої, а Юля подолати панку не змогла, хоч і була дуже близька до цього особливо в третій спробі.

Ось як українка стрибнула на бронзову медаль ЧС (1,86 м):



Після фінішу змагань, у яких чешка Груба перемогла із 1.91 метра, Левченко сказала прес-службі ФЛАВО: «Все наче добре відбувалося на чемпіонаті, хоча, як ви розумієте, попередні результати зобов’язували виступити ще краще. Але це тільки початок для мене, сподіваюся, що в майбутньому розстрибаюся ще краще на подібних змаганнях».

Відео коментаря Юлії Левченко:



Ще одні надії, нехай і обережні покладалися на нашу естафетну жіночу збірну. Наші дівчата в хорошому стилі вчора пробилися у фінал. В естафеті відбулися певні зміни, наприклад, Інну Аврамчук замінила Джойс Коба, яка відпочила після індивідуального фіналу на 400 метрів і ця заміна мала посилити збірну.



Українки Яна Качур, Анастасія Бризгіна, Дарія Ставнича і Джойс Коба відмінно провели забіг, але нового національного юніорського рекорду (3.33.95 хв) не вистачило, аби зачепитися у Бидгощі за медаль – Джойс Коба на останньому етапі зуміла зберегти 5 позицію, хоч спочатку дуже сильно наблизилася до канадійок та німкень. Перемогли ж американки, другим був квартет із Ямайки.



Після забігу наш квартет був засмученим, адже дівчата боролись до кінця і дуже прагнули завоювати для своєї країни медаль чемпіонату світу. «Ми додали у фіналі, але суперниці додали ще більше», - сказала Настя Бризгіна. «Так, звісно, хотілося б завоювати медаль, але сьогодні нею для нас

став національний рекорд», - прокоментувала Джойс Коба.

Відео коментаря нашого квартету:



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дуже гарненька Показати IP 25 Липня 2016 10:01
на останьому фото.а то всі звікли що украінкі здатні тилькі трускавкі збирати та у готелях тілом торгувати
User Показати IP 25 Липня 2016 11:21
Гарна медалістка, вітаємо)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus