USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Через колапс із маршрутками лучани запізнюються на роботу

24 Квітня 2014 19:00
Поки міська влада шукає додаткові тролейбуси і не пускає додаткових маршуток, мешканці вулиці Володимирської не можуть вчасно доїхати на роботу.

Нагадаємо, під час 57-ої сесії міської ради стало відомо, що мешканці з навколишніх вулиць запізнюються на роботу. Це відбувається у зв’язку з неналежним транспортним сполученням мікрорайону з 40-м кварталом, яке забезпечує маршрут № 25. Наголосила на важливій проблемі у своєму запиті голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич 26 березня.

Звернення базувалося на листах, які спрямовують до Ірини Мирославівни лучани. "Часто автобуси на зупинках не зупиняються, оскільки прямують із Забороля уже переповненими. Люди систематично запізнюються на роботу, а діти – на навчання. Існує небезпека для життя і здоров’я пасажирів, які постійно їздять у переповнених автобусах", - повідомила жителька обласного центру.


У зв’язку з цим Ірина Констанкевич попросила колег із депутатського корпусу вжити усіх можливих заходів щодо створення нових маршрутів, які сполучатимуть мікрорайон вулиці Володимирської та інші райони міста. А також збільшити кількість автобусів на маршруті № 25, що скоротить інтервал руху маршрутних таксі та зменшить їх наповненість. Депутати підтримали цей запит.
Від міського голови Миколи Романюка надійшла відповідь на запит.

У документі очільника міста йдеться про те, що на початку року в місті обстежили пасажиропотік в міських маршруках, у тому числі й №№ 29, 30 та 25, які проходять вулицею Володимирська.

«За результатами обстеження прийнято рішення про збільшення кількості автобусів на автобусному маршруті № 29. Загалом на вулиці Володимирській в прямому й зворотному напрямку працює 23 автобуси», - йдеться у відповіді.

Окрім того, що стосується маршруту №25, то його повністю дублює тролейбус №12, який проходить за маршрутом Гордіюк-Соборності- Перемоги-Винниченка-Б.Хмельницького-Ковельська-ЧервоногоХреста-Володимирська; в зворотному напрямку Володимирська-Червоного Хреста-Ковельська-Глушець-Паркова-Волі-Винниченка-Перемоги-Соборності-Гордіюк. Тому міська влада пропонує вихід з ситуації, який вигідний Луцькому підприємству електротранспорту, і пропонує лучанам пересісти на тролейбуси, бо це, мовляв, екологічніше.


«На сьогодні на тролейбусному маршруті №12 працює 4 тролейбуси. В зв’язку з цим Луцьким підприємством електротранспорту найближчим часом планується збільшення кількості тролейбусів на маршруті № 12 з метою зменшення руху до 17 хвилин», - повідомляє у документі міський голова.

Щоправда, поки Микола Романюк роздумує про те, де віднайти додаткові тролейбуси, аби зменшити між ними інтервал руху, лучанам і надалі доведеться запізнюватися на роботу через переповнені маршрутки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Оксана Показати IP 24 Квітня 2014 19:38
Ще якби тролейбус № 12 завжди був по графіку та їздив хоча б до 20-20,30
собак@ до Оксана Показати IP 24 Квітня 2014 20:06
Згідний графік має бути точний як у Японії до секунд , плюс має бути у час пік вранці з 07 00 до 09 00 щільніший потік тролейбусів і ввечері з 18 00 до 20 00 , ну а там можуть і їздити не часто хоча у чіткому графіку, щоб люди могли собі знати і планувати поїздки, думаю світло палити і ганяти кругами тролейбуси пустими цілий день це не вихід. З розумом це все впровадити і буде дохід для депо і міста.
собак@ Показати IP 24 Квітня 2014 19:59
Для чого ті маршрутки? Давайте місту нові тролейбуси! Солярка 14 грн./літр, не ощадливо марнувати такі ресурси і екологію лучан.
Нато до собак@ Показати IP 25 Квітня 2014 17:16
Почекай скоро россия вимкне газ тоди й без электроэнерг. останетесь
TFA Показати IP 24 Квітня 2014 20:10
При збільшенні кількості тролейбусів можна відновити тролейбус №10 (Володимирська - Вокзал).
123 Показати IP 24 Квітня 2014 21:54
На Великдень маршрутки ходили препаршиво, вихід був один або викликати таксі або пяним за кермо. У понеділок по вул Собоності близько 11 години маршрут №23 чекали годину - не дочекались, навіть засікли час. Влада перевіряє терпіння?... чи жартує? Жартує з вогнем
новий до 123 Показати IP 25 Квітня 2014 11:36
Працював на Великдень.Більше 10-ти пасажирів не було. За цілий день не вистачило на заправку...То який дебіл буде з дому гроші нести на роботу? ДУМАЙТЕ ГОЛОВОЮ.Атеки підняли ціни на 100% А всім добре.Може хочете щоб вас за 2грн до вхідних дверей довозили???Ходи пішки.Особисто з ДПЗ до ДАІ за 40хв зайшов.Тренуйтесь! Удачі !!!
TaTa Показати IP 24 Квітня 2014 22:01
Бойкотування маршруток!!! Нехай відчують гнів людей!!! А по інакшому з ними не можна!!!
Корінний лучанин Показати IP 24 Квітня 2014 23:26
Та підніміть ціну на 50коп. і закрийте питання! Всеодно скрізь по всій Україні ціна проїзду росте, а Луцьк особливий. Маршрутки стають переповнені, ШКОЛЯРАМ -дітлахам теж важко їхати то про це МЕРІЯ не думає. А навіщо- всі з машинами, Романюк теж дискомфрту не відчуває - робить вигляд ніби думає про лучан, а насправді така "турбота" боком для лучан вилазить. ЦІ БОГДАНИ добють, а далі що буде? Затрати на ремонт зростуть НЕЙМОВІРНО! Я не захищаю тупо перевізника, але дивлюсь на ці речі з здоровим глуздом, з точки зору машинобудівника.
корень Луцька до Корінний лучанин Показати IP 25 Квітня 2014 08:47
Якщо машинобудівник, то будуй машини так, щоб їздили 3-4 роки без ремонту, як на Заході, тоді і затрати менші будуть на ремонт! А то понакупляють мотлох який і місяць без ремонту не проїздить, а потім репетують, що запчастини дорогі, ціну піднімайте, бо немає за що ремонтувати!:)
Корінний лучанин до корень Луцька Показати IP 25 Квітня 2014 10:09
Видно одразу, що не кумекаєш у цих виробничих питаннях! Нагадаю тобі така галузь , як МАШИНОБУБУВАННЯ , в Україні знаходиться у занепаді. Луцький ДП"АСЗ№1" може, підкреслюю може виготовляти хороші автобуси та тролейбуси з певними опціями, але тоді і ціна буде набагато вищою! Тоді хто їх купить!? Луцьк ,однозначно не потягне цю декілька мільйонну ціну за 1од. Про який мотлох говориш? Той що їздить- його треба міняти. Коли купувались - іншого не було у виробництві України і грошей у бюджетах міст! Ти хоч це розумієш "спеціаліст" по коментах! Звичайно, ці маленькі жовті БОГДАНИ уже не влаштовують пасажирів, тому що комфорту мало, незручні і т.д. Треба вже довгомірні автобуси та тролейбуси, про це й Гунчик В.П. вже раніше говорив. Але ж ... в бюджеті міста на це коштів НЕМА!
О дааааа! Показати IP 25 Квітня 2014 09:26
З 8 до 9 ранку виїхати з Володимирської маршрутним таксі №25 просто нереально! Можна звісно спробувати, але є ризик залишитися без рукавів з верхнього одягу і поломаними ребрами!
Олег Показати IP 25 Квітня 2014 11:10
Гунчик раніше говорив, та нічого не зробив. Хай його багатий кандидат Порошенко не витрачає гроші на рекламу, підкуп виборців і улещування перебіжчиків, а дасть місту вигідний кредит на тролейбуси, щоб і автозавод у Луцьку нормально працював, і люди їздили по-людськи, а не як шпроти в банці.
Корінний лучанин до Олег Показати IP 25 Квітня 2014 12:10
Ну в принципі, я так думаю , що це Порошенко міг би зробити - НЕ БІДНИЙ! Але ж своя сорочка ближче до тіла, в тому то й справа. А далі і так все ясно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus