USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чому Порошенко не чіпає російських олігархів

31 Березня 2015 18:45
Російські олігархи-рейдери вільно почувають себе в Україні, оскільки влада банально боїться чіпати їхні активи навіть в умовах неоголошеної війни з РФ. Про це в коментарі «Новому Регіону» заявив політолог Віктор Небоженко. «Президент-олігарх Петро Порошенко почав війну з українськими олігархами, а не російськими, які безпечно себе почувають в Україні. Чому він почав з'ясовувати стосунки з українським олігархом Коломойським і опальним Фірташем, який зараз ховається у Відні, а не з тим же російським олігархом Бабаковим, група якого захопила обленерго, прибутковий бізнес і нерухомість в Україні? Тому що на боці російських бізнесменів стоїть Міноборони РФ, спецслужби і куплені західні політики, які можуть істотно зіпсувати економічне життя самому Порошенку», - вважає він.

На думку Небоженка, битися з Ахметовим, Фірташем і Коломойським - набагато простіше. «Тим більше, що з'явилася інформація про те, що Фітраш частково фінансував передвиборчу програму президента. На місці Порошенко я теж помстився б Фірташу, почавши кампанію в Генпрокуратурі, що ми і бачимо сьогодні стосовно каналу «Інтер» і Сергія Льовочкіна, щоб екстрадувати самого Фірташа в США. Адже тоді Порошенко не потрібно буде віддавати борги газовому олігарху. Саме з цим пов'язана «нова хвиля» гонінь олігархів. Першим був Коломойський, сьогодні це - Фірташ зі справою навколо «Інтера» і Льовочкіна», - зазначив політолог.

Небоженко звернув увагу на те, що російські олігархи, як працювали, так і продовжують заробляти на українцях.

«Росіян не хочуть чіпати і бояться. Адже всередині України українська влада і олігархат, які насправді є одним і тим же, настільки переплетені. Звичайно, потрібно було б націоналізувати всі об'єкти, всі банки, тим більше - обленерго і підприємства, якими російський бізнес свого часу заволодів в Україні. Все це повинно було піти на посилення нашої армії, оборонної спроможності в умовах війни і нової загрози відновлення військової агресії з боку Росії. Але українська влада цього не робить... Росія як мала, так і має великі і маленькі важелі, щоб нейтралізувати будь-які спроби української влади забрати тут російський бізнес. Тому Порошенко не може нічого зробити. Адже навіть в умовах війни не вдалося викорінити російський бізнес в Україні», - резюмував Небоженко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
олігарх Показати IP 31 Березня 2015 19:03
Ну де ви бачили щоб бджоли були проти меду?
Usa Показати IP 31 Березня 2015 19:04
Бзежинский сказал, что Украина должна быть аграрной страной. Ей не нужны тяжелая промышленность, шахты, заводы и фабрики. Интересно, если закроются предприятия, то как они собираются содержать армию?
пшек до Usa Показати IP 31 Березня 2015 19:20
Правильно сказав. Маючи тридцять відсотків кращих грунтів планети при тому що третина людства недоідає нам сам Бог велів бути аргарною державою. Друга справа, що на землі і біля землі треба трудитися - а от цього ніхто не хоче, краще за безцінь забрати меткомбінат, за копійки руду і гнати метал на продаж, нічого не вкладаючи в енергоефективність виробництва і т д. А с/г продукцію завезем з Турціі, Єгипту, Європи і т п, ще й відкат отримаєм.
Анонім до пшек Показати IP 31 Березня 2015 20:12
Для того, чтобы производить сельхозпродукцию необходимо иметь соответствующий парк машин и соответствующий набор удобрений. Аграрная страна вынуждена закупать эти вещи за рубежом, а индустриальная страна производит все сама. Посмотри и с иной стороны - в развитых индустриальных странах, полностью обеспечивающих себя сельхозпродукцией, в сельском хозяйстве занято максимум 10% населения. Иными словами, тебе предлагается стать сырьевым придатком развитых стран. И лично тебя это вполне устраивает.
церковна миша до пшек Показати IP 31 Березня 2015 21:51
В сільському господарстві самий повільний оборот капіталу, а на ф"ючерсних контрактах, які в основному укладають у цій галузі, беручи до уваги український нерівномірний клімат ймовірність прогоріти приблизно відсотків 80. Для обробки посівів потрібен сучасний машинно-тракторній парк, що закуповується за валюту, що при теперішньому курсі уже робить вітчизняну продукцію неконкурентною навіть на внутрішньому ринку, і це не враховуючи паливно-мастильні матеріали. Якщо говорити про сіндобриво, то українська хімічна галузь є найбільш енергоємкою галуззю народного господарства (згадаємо анонсований урядом ріст цін на енергоносії). Крім того, не будемо забувати про скупщиків, які змовившись штучно занижують закупівельні ціни, і як наслідок роблять прибуток, що отримується від с/г продукції таким що не завжди коштує прикладених зусиль. Щодо українських чорноземів, то так Ви праві - колись вони були такими. Проте для збереження плодородності грунтів також потрібно вкладати гроші, що не робилось років 50 (крім того не забуваємо про Чорнобиль та українську практику збереження хімічних відходів на відкритому повітрі). Україні гроші потрібні уже на вчора, а не через років 10 (і це у кращому випадку, при стабільному щорічному отриманні прибутку). Крім того, мало виготовити продукцію потрібно одразу ж шукати ринок збуту. Питання - на якому ринку Україна може збувати с/г продукцію за валюту, якщо за теперішніх умов вона не конкурентна навіть на внутрішньому ринку? Як висновок, розвиток с/г в Україні є безперспективним, а прибуток від неї просто міфічним.
Анатоль_ до церковна миша Показати IP 31 Березня 2015 23:19
Не вірю жодному твоєму слову. І Наталя Семенівна не вірить. Бо ми добре розуміємося у сільському господарстві.
церковна миша до Анатоль_ Показати IP 31 Березня 2015 23:23
Наталя Семенівна - це хто?
Анатоль_ до церковна миша Показати IP 31 Березня 2015 23:49
Можна подумати, що ти її не знаєш. Це видатна нововолинська письменниця та борчиня за права безпритульних собак. Має діплома про вищу освіту.
агро Показати IP 31 Березня 2015 20:56
А що той політолог вміє окрім бла-бла?!
ототак Показати IP 31 Березня 2015 20:57
Міжнародне дорадча група, створена Радою Європи та Україною для спостереження за розслідуванням подій на Майдані, звинуватила нову українську владу у навмисному, неефективному розслідуванні вбивств під час революції гідності. Дуже цікава доповідь, почитайте...
Анонім до ототак Показати IP 1 Квітня 2015 01:12
а як нова українська влада може проводити розслідування, якщо вони самі тих людей же і розстріляли - на майдані люди ловили пашинського який вивозив снайперську гвинтівку із майдану і парубій також був біля снайперів які знаходились під його керівництвом. їм потрібна була ескалація конфлікту, кров - для того щоб зрушити ситуацію із мертвої точки і зробити державний переворот. януковичу це зовсім не потрібно було, тому він не міг віддати наказу на розстріл мирних і не дуже мирних демонстрантів на майдані. він хоча і дурень був, але ж не повний дебіл і він прекрасно розумів що за цим послідує. тим більше, що "невідомі снайпери", які розстрілювали мирних людей були абсолютно у всіх країнаїх де проходили майдани і масові заворушення. це було і в лівії і в сирії і в україні і навіть в росії в 1993 році - коли невідомі снайпери розстрілювали бійців Альфи, щоб спровокувати їх на силовий штурм.
777 Показати IP 31 Березня 2015 21:33
тому що завод в Липецьку непогано працює
Цинічний бандерв Показати IP 31 Березня 2015 22:18
Це вже несмішно,хлопці гинуть,а наш шоколадний Гарант веде бізнес з краіною Агресором і російські бізнесмени також заробляють в Украіні може вже пора відправити його за Яником разом з Яценюком Турчиновим Парубієм та Гонтарєвою.
Анонім до Цинічний бандерв Показати IP 1 Квітня 2015 01:14
коментар було видалено
Анонім до Цинічний бандерв Показати IP 22 Квітня 2015 17:28
"веде бізнес" це одне, - він свої заводи має в Росії і тим фінансує російський бюджет і російську армію. Хоча обіцяв продати свій бізнес після того, як його оберуть президентом.
Usa Показати IP 1 Квітня 2015 01:13
Наступил звёздный час для Украины, вы не понимаете, как вам повезло. Перестаньте вести войну и счастье улыбнеться вам. С вашими зарплатами и пенсиями инвестиции должны течь рекой, но.... Милитаристкая позиция мешает бизнесу вкладывать деньги в вашу экономику. Деньги любят тишину, так что не чипайте бизнесменов из России, если еще они уйдут, то вам никакой Сорос не поможет. Кстати, Сорос обещал вложить в сельское хозяйство Украины 1 миллиард долларов.
Анонім до Usa Показати IP 1 Квітня 2015 01:15
тобто, - зкупити українські чорноземи за безцінь. якщо називети речі своїми іменами.
Usa до Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 01:28
Сорос - это хитрый лис в бизнесе. Наслышаны о его подвигах в России. По его учебникам истории до сих пор учатся страны бывшего СССР.
Світло Показати IP 1 Квітня 2015 01:42
Де взяти такого призидента НАМ як Лукашенко!
Світло Показати IP 1 Квітня 2015 01:42
коментар було видалено
Usa Показати IP 1 Квітня 2015 01:59
коментар було видалено
Світло USA Показати IP 1 Квітня 2015 02:45
Хочиться, щоб внашій державі небули пани і бидло, а громадяни,добродії,товаріши.За Азарова як за людину за те шо він не порядочна людина не можу нічого сказати. Політ грішок один є, те що він живе в Австрії, а може він зливає секретні дані дерхави, 5 років не повинен жити за кордоном хто служив в скрет. войсках знає, лідер повинен бути зі своїм народом, як йому небуло,б важко.
Світло USA Показати IP 1 Квітня 2015 02:45
Хочиться, щоб внашій державі небули пани і бидло, а громадяни,добродії,товаріши.За Азарова як за людину за те шо він не порядочна людина не можу нічого сказати. Політ грішок один є, те що він живе в Австрії, а може він зливає секретні дані дерхави, 5 років не повинен жити за кордоном хто служив в скрет. войсках знає, лідер повинен бути зі своїм народом, як йому небуло,б важко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus