USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Навколо фінансування Lutsk Food Fest точаться дискусії

5 Лютого 2016 11:54
20 тисяч гривень виділили із бюджету міста на проведення фестивалю їжі у Луцьку. Однак, зважаючи на те, що захід – комерційний, а його організатори заробляли кошти на реалізації продуктів харчування та напоїв, окремих луцьких обранців громади обурило меценатство такого роду свята за гроші з міської казни. Однак, депутатам нагадали, що гроші з фестивалю пішли на благодійність, підтримку воїнів, отож, за рахунок свята жоден із бізнесменів, які брали участь у фестивалі, – не збагатився.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання третьої чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 5 лютого.

Так, дискусія розгорілась під час обговорення результатів виконання Програми підтримки дітей, молоді, жінок та сім’ї на 2012 - 2015 роки.

Таким чином, депутат Луцько ї міської ради Павло Данильчук поцікавився у співорганізатора Lutsk Food Fest, начальника відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Олексія Веремійчика, куди були витрачені 20 тисяч гривень, виділені на проведення фестивалю з міського бюджету.

На це Олексій Веремійчик відповів, мовляв, за ці гроші жодних із бізнесменів, що брав участь у фестивалі – не збагатився.

«Усі ці гроші пішли на встановлення та обслуговування біотуалетів та звукообладнання», - зауважив Веремійчик.

Натомість, депутат Луцької міської ради від політичної партії УКРОП Олександр Кравченко зазначив, що фестиваль їжі не варто спонсорувати з бюджету міста, натомість варто фінансувати ті заходи, які пропагують патріотизм та здоровий спосіб життя серед лучан, й серед молоді зокрема.

Його підтримав і депутат-укропівець Борис Смаль:

«Те що я говорю – це не критика. Зі слів колеги, починаючи від сьогодні, треба звертати більшеуваги на дух патріотизму подібних заходів. Загалом же громадські організації не дуже хочуть співпрацювати з міською радою по тій чи іншій програмі. Але ж можна поцікавитись, чому не хочуть, і знайти компроміс?», - озвучив власні роздуми обранець громади.

Нагадаємо, під час ІІ фестивалю LutskFoodFestулітку 2015 року збирали благодійні кошти, які витратилиь на потреби бійців. Так,тоді задля бійців у Луцьку розгорнули «польову кухню бабці Австрії». Грандіозний пікнік в Замку Любарта лише за перший день відвідали більше тисячі лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
бєлка Показати IP 5 Лютого 2016 13:34
коментар було видалено
Перехожий Показати IP 5 Лютого 2016 13:35
"Натомість, депутат Луцької міської ради від політичної партії УКРОП Олександр Кравченко зазначив, що фестиваль їжі не варто спонсорувати з бюджету міста...". Це Ви натякаєте на те, що більше бюджетного бабла буде висаджено для хіпарів на "Бєндєршатд"? Шановні депутати міської ради, думайте, будь ласка, про людей, яким хочеться приходити сім'ями чи з друзями приходити на фестивалі типу "Ніч в Луцькому Замку", "Луцьк Фуд Фест" і т.п.. Пошановувачів "Бєндєрштадту" в Луцьку не так вже і багато, просто вони вміють голосніше всіх кричати і яскравіше за всіх випендрюватись. Пам'ятайте, що біджет міста формують зовсім не ті, хто відвідує "Бєндєрштадт", а як раз ті, хто ходить на інші, більш цікаві фестивалі. Проявіть до нас хоч якусь повагу!
Риба до Перехожий Показати IP 5 Лютого 2016 14:30
Хіпарів, як ви кажете, на Бандерштаті і близько немає... вчить історію культури
Саша до Перехожий Показати IP 5 Лютого 2016 18:23
Так Олексій Веремійчик має відношення і до Бандерштату, і до Фуд Фесту.
До Данильчука Показати IP 5 Лютого 2016 14:06
Луцьк Фуд Фест один із найяскрафіших фестивалів за 2015 рік у Луцьку!!! Організатори зробили все на вищому рівні! А ось де ті гроші, які бралися за вхід на Бандерштат (а це 150-300 грн.)! І скільки кожний так званий "волонтер" на цьому заробив?????? 20000 грн. з міського бюджету на захід на якому люди отримала задовлення і тішились тому що нарешті і у нашому місті проходять подібні заходи! А 20000 грн. це лише крапля в морі проти того скільки такі як Данильчук, Кравченко мають за один правильний голос!!!!!
Катя до До Данильчука Показати IP 5 Лютого 2016 18:25
Про що взагалі суперечка? і Луцьк Фуд фест, і бандерштат, і ще щось там- за сприяння О.Веремійчика. Тобто, якщо гроші з бюджету міста- то він приклався.
Льодяник Показати IP 5 Лютого 2016 14:34
Слухайте, "шановні" депутати ЛМР...! Так, на те гроші не давайте і на те не давайте, і хай далі все буде як в далеких 70-х роках! То долучіться хоч раз до подібних заходів дайте свої гроші на туалет чи за електроенергію, зробіть свій внесок, а не тільки ля-ля-ля! А то стільки критики стосовно найкрутезнішого фестивалю міста 2015! А в Бунди, своєі подруги чого не запитуєте де вона діває гроші міського бюджету, промо ролик, який (отримав нагороду за найкращий у 2015) і коштував жителям міста 35 000 грн.! І який ніхто майже не бачив! А пропіарилась Наталочка! Чудово!!! То давайте й далі підтримувати такий розвиток "найдорогоціннішого" туризму у нашому місті! І порівняйте 4 дні за рік отриманих позитивних емоцій, сімейного відпочинку і дитячого дозвілля - за 20 000 грн. І 2 хв промо ролика, якого майже ніхто не бачив крім Наталки і іі вірного песика - за 35 000 грн!
Простяк Показати IP 5 Лютого 2016 15:01
Пашко збентежений тому, що організатори з ним не поділились!!!! Він в нас звик жити на халяву! Чи заздрить Веремійчику, бо він розумніший і щось все-таки страється для міста зробити, на відміну від інших, які хочуть все собі да собі!!! Пане Пашику, не заздріть Вам не личить!!! Краще в спортзал сходіть живіт трохи стухне, і на заздрість сил не вистачить!!!
гість Показати IP 5 Лютого 2016 15:01
Веремійчик та директор заповідника Рудецький касових чеків за всхід на територію замку не видають а беруть в кишеню по 10 грн за вхід з людини. За один фестиваль за день замок відвідують 5-7 тис. людей. От і розділили 70 тис грн. на двох, а на АТО з барського плеча положили в коробку 2 тис грн. і прикриваються благодійністю. Потрібна звернути на це увагу правоохоронців.
Яна Показати IP 5 Лютого 2016 16:16
А хтось закони України знає?Луцьк Фуд Фест це цілком комерційний захід,а не благодійний.Мало того,цей фестиваль взагалі не можна робити в Луцькому замку.Почитайте розпорядження міністерства культури України про памятки архітектури.Крім того в замку є церква(її залишки) і устраювати пробачте харчевню біля культової споруди наших предків це вже свинство.І може хтось забув що головним спонсором цього так званого фестивалю була горілка яку взагалі заборонено рекламувати і до речі за це є кримінальна відповідальність(а її не тільки рекламували,а й усім охочим розливали).Ви подивіться що зараз робиться з замком Любарта.В декількох стінах пішли тріщини.Ви хоч знаєте скільки коштує заробити одну тріщину біля Вїздної Вежі з документацією?Більше 400 000 гривень.А хтось з Веремійчиків і бізнесменів хоч раз гроші виділив для ремонту замку?Може хтось про це чув???В них же головне нажертися і потанцювати на кістках людей(по всій площі замку захоронені люди які захищали цей замок під час нападів).
ТОР Показати IP 5 Лютого 2016 16:46
Шановні дописувачі!Візьміть почитайте пресу і відгуки людей по цьому фестивалю.Стільки негативних відгуків я ще не бачив на жодному подібному заході:)І фестиваль цей проводити у замку не можна.Бо це родовий замок Волинських князів,а не базар і не фасфудівська забігайлівка.Хай отой Веремійчик зробить оцей фестиваль в дворі свого будинку.
До тор до ТОР Показати IP 5 Лютого 2016 20:52
А ви впевнені що у Веремійчика будинок є? Я впевнений що не має! Бо всі гроші пробухує у барах міста з бабами! Теж мені чиновника у команду собі Роману взяв! Начальничок, який має пропагандувати здоровий спосіб життя і який має бути прикладом для молоді! Гарний приклад: мутити собі міське бабло, бухати з відомими бабами міста, розважатись на кістках людей, а потім ще вдавати з себе примірного сім'янина і ходити всім посміхатись, що ніби все добре! Дружину тільки жалко, бо пригріла біля себе полішука, який по трупах піде, аби свого досягти! Нагадує долю Леоніда Лаби!
до тора Показати IP 5 Лютого 2016 17:36
На площі чи в парку вони фестиваль робити не хочуть, бо як тоді збирати з людей, відвідувачів халявні гроші за вхід, а так все огороджено замком, греби гроші в кишеню. або хай роблять безкоштовний вхід., але ж це їм невигідно. Запитання до правоохоронців, культури міста та області: чому в замку під час фестивалів не видають касових чеків за вхід. часом видають якісь липові ксероксеі фантики , часом чіпляютьякісь резинки на руки. Де звіт скільки замок заробив за ці фестивалі та на що потратив.
Саша до до тора Показати IP 5 Лютого 2016 18:28
Там ще платили за "оренду" місця всі,хто представляв свою продукцію! Простих не брали. А ціни- недешеві були, бо ж реклама, як всі говорили про це. ну у нас і начальник відділу у справах сім'ї та молоді, ай да гроші заробляє, Олексій Веремійчик, ще вміти так треба)))) і не соромно ж
Пашка до Саша Показати IP 5 Лютого 2016 21:20
Льошка, тобі піару на рік вистачить, Падалку навіть не треба долучати. Люстрацію тобі!
жабам Показати IP 5 Лютого 2016 22:41
Що в кого в середині той тим і ділиться. В когось гавно то той і виливає гамно, в кого світло, той і пише гарні речі. Тисячам людей фестиваль приніс позитивні емоції, а кільком ананістам комєнтаторам заздрість. Звичайні природні речі.Веремійчик -красава!!! Так тримати йди і далі проти системи, якщо кодло розворушилось значить щось робиться до толку))))
ггг до жабам Показати IP 6 Лютого 2016 00:03
це взагалі що за бред??? який красава? полішук типовий і ловелас- оце в точку
алла Показати IP 6 Лютого 2016 07:42
Фест реально крутий і якщо його с*уть з метою відміни, то данильчуки - ви в натурі д**іли)))) а якщо с*уть аби попіаритись то такі самі)))) і дальше проводьте свою савдепію на яку люди безплатно не хочуть ходити
Вася до алла Показати IP 7 Лютого 2016 22:29
Суть в вся в тому, що держслужбовець Веремійчик О. невідомо куди подів виручені кошти, немає звітів ніяких, а суми там чималеньки! Отака от жага до наживи. Звичайно, якщо прозвітується за кожну копійку,.. Але ж скільки на одній рекламі накосив! точно не зможе прозвітуватись. і не лише про гроші з бюджету міста,а й "леваки"
Крихітка Показати IP 14 Травня 2016 00:59
А вам аби звітували.... Тільки от такий нюанс в житті присутній: влада або чиновники ''жертвують''- піар, всє дєла, кожна розписана копійка, а мільйони простих ''смертних'' людей, які діляться (неможу сказати ''жертвують'', бо багато останнє віддають) не афішують свої добрі справи...(це певно ''космос'' скільки +коштує). А самі подумайте... да невже за всі чиновниками і містом відзвітовані ''поЖЕРтви'' профінансувалося б щось??? Прості люди, просто роблять добро, а не звітують його, щоб засвітитись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus