USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи дозволять рідновірам побудувати храм у Луцьку

16 Червня 2015 15:33
У Луцьку рідновіри хочуть побудувати власний храм.

Про це представники громади рідної національної української віри «Лад» розповіли під час прийому у Луцького міського голови Миколи Романюка 15 червня.

«З відродженням держави відродилась і рідна національна віра. Вона крокує містами селами України. Річ у тім, що колись на місці, де знаходиться колишній кінотеатр «Батьківщина» і прилегла до нього територія, були святі місця. Тут був священний гай, де волхви проводили ритуали. В нас є докази того, що тут була наша прадавня святиня. Але, на жаль, ця місцина уже забудована, й ми не можемо вимагати, аби це місце було виключно нашим», - розповідає духовний опікун громади Микола Демчук.

З його слів, за станом на сьогодні, на теренах країни існує близько 100 тисяч рідновірів. Він зазначив, що разом з однодумцями уже приходив на прийом до міського голови з проханням дозволити побудувати свій храм на території П’ятницької гірки.

«Однак, під час попередньої зустрічі нам відмовили, а християнам дозволили. Ось і сьогодні прийшли, а православний хрест уже стоїть. А рідновірам – зась», - каже пан Микола.

Утім, певного «релігійного компромісу» все ж досягти вдалось, адже міський голова дав доручення головному архітектору підшукати доцільне місце для будівництва святині рідновірів.

Довідка. Рідновірство (Рідновір'я) — релігійний напрямок, який базується на «слов'янській міфології та релігії» й ставить за мету відродження «рідної слов'янської віри» (звідки й назва «рідновір'я»). Для всіх течій рідновір'я притаманна ідея відродження праслов'янських вірувань, які рідновіри вважають єдино автентичними для слов'янина, зокрема для українця.

Рідновір'я стало «масовою течією в Україні та Росії» лише після «розпаду СРСР» та ознайомлення «громадськості України та Росії» з «Велесовою книгою» (починаючи з 1991 року), яку частина рідновірів (зокрема, Г. Лозко) вважають «Волховником», тобто «Святим письмом рідновірів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
лучани Показати IP 16 Червня 2015 15:49
Краще рідновіри ,ніж сектанти з МП/РПЦ.
Анонім до лучани Показати IP 16 Червня 2015 16:13
дідо ти проснувся??
бог Показати IP 16 Червня 2015 15:59
пора верить и знать истинную правду , а то белых людей совсем мало стало а крестьянский бог слабак вон войны и деньги вся его суть рабы да овцы а как попы жыруют какие жывоты нажрали на каких машынах катаются и верят в силу денег
гайдамак Показати IP 16 Червня 2015 16:03
Слава Рідним Богам! геть жидохристомасонських дуполизів.......
Анатоль_ до гайдамак Показати IP 16 Червня 2015 16:44
Ваша правда, шановний пане гайдамако! Християнам вірити не можна!
Хлоп до Анатоль_ Показати IP 16 Червня 2015 21:48
Ваша правда. На жаль, австралопітеків та пітекантропів не залишилося((
Хлоп Показати IP 16 Червня 2015 16:20
Треба ще побитися і з цього приводу. Волховний Майдан може буде? Христа ще поки не спалювали, чекаємо!
Patrik Показати IP 16 Червня 2015 18:35
Невже люди геть втратили совiсть? В дитинствi ми проходили Таiнство Хрещення, а сьогоднi вiд "великого розуму" вертаэмось до язичества... Дикiсть яка! Нащадки iуди, досить зраджувати Спасителя, досить Його в черговий раз розпинати! Ви зовсiм не тямите, яке зло творите!
Тотторо до Patrik Показати IP 16 Червня 2015 19:04
Чому Ви такі обмежені в своїх поглядах? В кінці-кінців, чому більшість християн, православних зокрема, переконана, що всі інші теж мусять вірити в їхнього Бога? А на рахунок зради Спаситела, то якраз таки слов*яни зрадили своїх споконвічних богів, коли прийняли абсолютно чужу для них віру. І варто нагадати, що від самого початку християнство( вся історія про Мойсея, заповіді,Ісуса) писалася про єврейський народ, і лише про нього... раджу почитати Старий Заповіт, там багато цікавого є. І тому для мене взагалі є загадкою, чому це вчення для євреїв і про євреїв так поширилося в світі... мабуть тому, що багатьом народам його просто нав*язували і насаджували силою.. як, зокрема, робив і Володимир, саджаючи не згодних на зміну віри язичників на кіл..
Patrik до Тотторо Показати IP 16 Червня 2015 21:51
Тисячолiття тому назад Iсусом було сказано вашому покровителю: "Вiйди вiд мене сатано! Написано ж: "Госоду-Богу своэму поклоняйся i Йому служи!". Саме цi ж самi слова Спасителя сьогоднi я адресую вам - "знавцю Бiблii".
Олег Показати IP 16 Червня 2015 18:56
Нарешті. Дочекалися, що на Волинській землі відновлюється віра предків. Швидше б уже!
Анонім Показати IP 16 Червня 2015 20:15
Вони хоча б пожертви в Москву не несуть як деякі біснуваті товарищі з МП.
Щодо МП, то все прав Показати IP 16 Червня 2015 20:42
Щодо зради віри слов’ян: якщо ти, одне з другим, розіпнеш себе на хресті, взявши на себе гріхи всіх нас і після того проявиш Чудо, врятувавши всіх від смерті, то зможеш говорити про свою віру. Можете молитися сонцю, місяцю, воді, дереву, а ще битися об дерево, щоби розуму трохи додалося. А Благодатний Вогонь сходить на Православного Патріарха, і це є істинним Законом сповідання Бога. Доведіть, що ваша віра - не просто обряд, а спасіння, допомога людям. Так як люди зціляються біля ікон, біля мощей, від святої води. Якби Християнство було б обманом, воно б не прижилося. А якщо в Луцьку буде капище, то на кар’єрі мера, а ще й перед виборами, буде хрест. Луцьк не сприймає язичників.
рідновір Показати IP 16 Червня 2015 21:03
а хіба тебе важко обманути-ти ж зомбований на всю голову,несеш дурню тут і віриш в якесь чудо.Фізику йди перечитай ,раб ти безмозглий.
Анонім до рідновір Показати IP 16 Червня 2015 22:49
Ну суть рідновіра видно одразу. Рідновір=сатаніст. Якщо то все фізика, то чого тільки в одному місці. Зроби і доведи. що то фізика, якщо ти мозглий.
Ya! Показати IP 16 Червня 2015 21:18
XO4y XPAM CATAHu!!!!!
Хлоп Показати IP 16 Червня 2015 21:25
А ось рідновіри знають, якщо палку-копалку вставити в кремінь та крутити, буде іскра, з якої розгориться плам'я. Фізика та рідновірство - синоніми. Новий європейський заповідник не за горами, українські кібуци чекають гостей!
ха-ха Показати IP 16 Червня 2015 21:54
тепер нікому вірити не варто! бо принцип любої релігії - "всі люди браття - люблю з них брать я!" попи на лохах наживаються. і рунвірівці не виняток.
123 Показати IP 16 Червня 2015 21:58
релігія (не плутати з вірою) - опіум для народу. ніщо так не віддаляє людину від Бога - як релігія.
Джулія Показати IP 16 Червня 2015 22:38
А я вимагаю приміщення для Церкви Наукового Атеїзму! Атеїстів у нас 9 відсотків, між іншим :-)
Аметист до Джулія Показати IP 17 Червня 2015 11:38
Який же ви атеїст, шановна, якщо вам потрібна церква?)
Почалося! Показати IP 16 Червня 2015 22:48
Настали такі часи, що сатана править бал. І болванів у нас, які раді йому поклонятися, нге бракує!
бог Показати IP 16 Червня 2015 23:52
християни це самi кровожаднi люди в них все сатана винуватий а людям допомогти то нiкого недокличешся якщо исус умер за грiхи то чому вiйна iде хвороби не может зупинити бо нема його якби був то прийшов все на чудо надiються неяк кровi не напються людьскоi
Петро до бог Показати IP 16 Червня 2015 23:59
Ти геть чукча. Писака неграмотна.
Петро Показати IP 17 Червня 2015 00:11
А чому ж не дозволити побудувати капище? Адже всі церкви,чим старші,тим і вірніше побудовані на ведичних капищах. Християнство увібрало в себе більшість ведичних традицій,обрядів,ритуалі. Християнство не вкорінилося б в Украіні,якби не увібрало ведичну(як основа Рідновірства,РУНвірства)культуру,прадавню культуру ведів-слов'ян-украінців. Хай будують на славу Украіні. У нас всім релігіям свобода.
Атеїст Показати IP 18 Червня 2015 14:48
Людина народжується вільною і безстрашною.Релігія без ланцюгів і клейма робить з людини раба.
Атеїст Показати IP 18 Червня 2015 14:57
Взагалі дивно в 21 столітті бачити дикунські обряди з танцями,співами,стрибанням через вогонь,махання кадилом,кропіння водою,зомбовані хороводи по колу,Це страх чи безкультурність ?!
шаман Показати IP 19 Червня 2015 02:13
Щас как дам в бубен !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus