USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи вистачить Волині зекономленого газу

21 Серпня 2014 12:35
У таких умовах Волинь ще не готувалася до зими. Чи не залишиться область взимку без тепла – міркували у облдержадміністрації.

Питання готовності області до опалювального сезону обговорювали під час засідання колегії ОДА сьогодні, 21 серпня.

Нагадаємо на Волині не впевнені, чи дозволить економія гарячої води влітку вирішити проблеми з нестачею газу в опалювальний сезон. Бо немає роз’яснення, як мають перекинути зекономлені ліміти на осінній період.

Згідно з інформацією директору департаменту ЖКГ та будівництва Володимира Банади, за 19 днів серпня в області спожили газу 1,9 мільйона метрів кубічних природного газу, що на 640 тисяч метрів кубічних менше,доведеного поставленого обсягу споживання.

На Волині заради економії природного газу відключили гарячу воду. Такий захід, зокрема, здійснили у Луцьку.

Це, на думку чиновників, дозволить зекономити газ, аби взимку волиняни не залишилися без тепла. Та вже 19 серпня в обласному центрі ввімкнули гарячу воду, оскільки місто впоралося з поставленими завданнями економії.

«19 серпня Луцький міський голова підписав розпорядження про відновлення подачі гарячої води в обласному центрі. Через це виникають передумови невиконання показників оперативних заходів на зекономлене споживання лімітів газу», - зауважив Володимир Банада.

Однак Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що місто виконало поставлені умови і навіть не використає дозволений ліміт газу. Тому звинувачувати Луцьк в тому, що область може провалити економію газу – нелогічно.

Та в ОДА вже кажуть, що обсягів зекономленого газу недостатньо для нормального опалювального періоду в області.

«Словаччина тільки почала реверс газу. Кабмін навіть не знає як вести себе з цими лімітами. Я прошу докласти всіх зусиль, щоб ліміти були виконані . Важливішого питання після АТО зараз немає. Ситуація ускладнюється ще й тим, що восени включаться цукрові заводи», - зауважив голова ОДА Володимир Гунчик.

Варто зауважити, що підприємствам газ поставлятимуть газ за умови передоплати. Як це має працювати для цукрових заводів, які ще нічого не заробили – поки невідомо.

Крім того, якщо в оселях волинян буде низька температура, то люди користуватимуться обігрівачами. А енергетики уже просять волинян не вмикати електроприлади в окремі години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
люстрація Показати IP 21 Серпня 2014 12:59
люстрація, люстрація...Бандану геть з крісла!!!
Українка до люстрація Показати IP 21 Серпня 2014 13:15
Волинський газ продають ,а людей мучать.Куди транспортують газ з Локачинського р-ну-?Всі мовчать -? Хто наживається-? Скільки прибутків отримала Волинь.
Українка до Українка Показати IP 21 Серпня 2014 13:42
За газ із Локачинського родовища жодної копійки не падає в бюджет Волинської області, тому і так, "хого бідні , бо дурні , а чому дурні, бо бідні"!!!!!!!!!!!!!!!
лучани Показати IP 21 Серпня 2014 13:20
Банада ще не відповів за захоплення приміщення НРУ.
свг Показати IP 21 Серпня 2014 13:35
старого маразматика банаду-геть .а голові ОДА стидно не знати що на волині один гнідавський цукровий на газу. не треба лякати людей. а потім робити з себе рятувальників нації
Яяя Показати IP 21 Серпня 2014 14:35
Обленерго націоналізувати
S.V. Показати IP 21 Серпня 2014 17:18
Я так і не зрозуміла, навіщо економити, якщо у держави і досі не має плану, як і звідки ми будемо грітися в зимку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus