USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи загрожує волинянам вірус Зіка?

9 Лютого 2016 17:26
Волинян заспокоюють, що не варто боятися інфекційних комарів, які переносять хворобу Зіка. В Україні, на щастя, випадків недуги не зафіксовано.

Про це йшлося під час наради з ініціативи голови обласної ради Ігоря Палиці щодо епідеміологічної ситуації в області вчора, 8-го лютого.

Медики краю поцікавилися у начальника управління санепідемслужби у Волинській області Наталії Янко, чи варто волинянам остерігатися вірусу Зіка. На це головний санепідеміолог Волині відповіла, що в Україні випадків захворювання через цю інфекцію не фіксували, але можливість для її появи є.

«Паніку не варто піднімати, окрім того, це - не новий вірус. Вперше його виявили у 1948-му році, він може змінювати свої властивості. Вірус Зіка нам взимку не загрожує, втім, комарі у нас є, які можуть переносити інфекцію. Це захворювання виявили в Іспанії й говорять про небезпеки захворювання в інших країнах. Ми працюємо над тим, щоб бути готовими до такого в нашій державі», - розповідає Янко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ВОЛИНЯНИ ПОМИРАЮТЬ ВІД ГРИПУ

Окрім того, Наталія Янко додала, якщо такий вірус виявлять, то він дасть можливість працювати над вакциною від нього.

Зауважимо, сьогодні, 9-го лютого, Espreso.tv, посилаючись на дані Міністерства охорони здоров'я України, інформувало про те, що вірус Зіка можуть переносити півсотні комах в Україні.

Довідково:

Вірус Зіка (англ. Zika virus, ZIKV) — вид вірусів роду Flavivirus (родина Flaviviridae), який переносять комарі роду Aedes. У людей він здатний породжувати захворювання, відоме як хвороба, яку спричинює вірус Зіка (англ. Zika virus disease — саме таку назву використовує ВООЗ в офіційних сповіщеннях) або гарячка Зіка, яку з 1950-х років зареєстрували в районах екваторіального поясу Африки та Азії.

Із 1 лютого 2016 року ВООЗ визнала цю хворобу такою, що виявила здатність чинити серйозний вплив на здоров’я населення і може швидко поширюватися в міжнародних масштабах та увійшла до переліку подій, які спричинюють надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я на світовому рівні.

Вірус Зіка характеризується нудотою, дратівливістю, шкірним висипом, почервонінням оболонок очей і сильними болями в суглобах. Хвороба не викликає ускладнень у дорослих, але становить загрозу для вагітних - у плоду може значно зменшитися маса головного мозку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ні Показати IP 9 Лютого 2016 17:32
ні не загрожуе! комарі не терплять запаху самогону і цибулі ! тим більше -ноги босі спина в глині який там вірус!!!
Василь Показати IP 9 Лютого 2016 18:20
Не панікуйте! В нас не тільки комарі його переносять, а й його "можуть переносити півсотні комах в Україні". Звідки ж тут паніка? Достатньо якомусь приїжджому з тих країв в сумочці привезти замороченого комаря і всьо - паніки не буде, буде звєздєц! Нехай земля... Ні, це дійсно земля найбільших талантів. Таке зморозити не кожен зможе! В нас все робиться, от тільки питання для чого і в якому напрямі?
йой до Василя Показати IP 9 Лютого 2016 19:35
ні 51 вид комах!! ти не вміеш рахувати!!! на Волині потрібно закрити всі кордони .а то чого доброго "якийсь приіжджий з тих краів"- (з твоіх слів) привезе не " в сумочці замороченого комаря"(ВАсиль)- а цілий мішок!!! .... а ти щось покурюеш???
Марина до йой до Василя Показати IP 9 Лютого 2016 22:23
ВІетслужба та служба захисту рослин тепер з лупою буде переглядати вантаж, що перетинає кордони.))))
ю Показати IP 9 Лютого 2016 21:53
Смійтеся, смійтися комахи можливо і не долетять... але волиняни, які побували у Бразиліїї в ці дні є потнгційними носіями цієї інфекціїї. Бо власне ми і не знаємо як вона передається.. Тому якщо ваші знайомі приїхали з цієї чи іншої країни в якій є цей вірус, від якого в нашій країні, як і в багатьох інших немає вакцини. Хоча в нашій області навіть від сказу немає вакцини. Тому подумайте чи потрібно вам з ними безпосередньо спілкуватися... І що будете робити якщо раптом зявиться повідомлення в пресі, що цей вірус переноситься не тільки комахами, а й людьми які...
Марина Показати IP 9 Лютого 2016 22:21
Скільки пообіцяв ВООЗ грошей допомоги тим країнам,які найперші виявлять цей вірус ? Цікаво й те, що вакцину виробляти ніде! Тобто Інститут протичумний, який так славився чудесними розробками - ліквідували! Все розпродано і закрито, а всі вакцини, у т.ч. протиотруту для гадюк, вакцину проти кліщів ми закуповуємо у Польщі, Данії і т.д. Волиняни , до речі, виживуть. Якось. Бо тут малярія, туляремія, кліщовий енцефаліт... У волинян більш-менш імунітет. А що робити переселенцям, я навіть не уявляю! Бережіть дітей!
люстрована Показати IP 9 Лютого 2016 23:08
"Якщо такий вірус виявлять, то він дасть можливість працювати над вакциною від нього..." Як тут зразу не здогадатись!!! Обсипить кого влітку краснухою і все... кіпіш на всю Україну, позапланова вакцинізація, на яку фонд відродження виділить бабло...
Катерина Показати IP 10 Лютого 2016 01:19
Невже хтось з волині поїхав у Бразилію? Прикордонна служба має виявити і прийняти відповідні міри, щоб обстежити якось цих людей чи ізулювати. Ми з епідемією грипу неможмо справитися, а тут ще якась зараза. Згідна з Ю. це дуже небезпечно. Почнеться з одного, двох а скосить цілу Україну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus