USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи заповнять волиняни вакансії в IT-галузі Європи

16 Квітня 2015 21:45
Амбітне завдання, яке ставлять перед собою розробники стратегії розвитку Луцька – не менше п’яти тисяч працівників IT-галузі у Луцьку та Рівному до 2020 року.

Про це йшлося під час конференції, присвяченої стратегії розвитку Луцька 16 квітня.

Як повідомив голова правління Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк, нині у рамках Луцького ІТ-кластера організовують зустрічі зі студентами, популяризуючи цю спеціальність, також налагоджують контакти із Польщею та Литвою. З його слів, литовці демонструють цікавий досвід у розробці власних ІТ-продуктів. Так, година роботи висококваліфікованого айтішника у Вільнюсі коштує 100 доларів. Це трапилося тому, що один з англійських банків розташував свій підрозділ підтримки банківської системи у Вільнюсі.

Амбітна задача, яку ставлять перед собою у Луцьку – до 2020 року працевлаштування 5 тисяч айтішників у Луцьку та Рівному. Зі слів Петра Гоцалюка, це цілком реально, адже в Європі спостерігають дефіцит програмістів – 900 тисяч вакансій заповнюють індуси, аргентинці та представники інших націй, тож, на його думку, претендувати на ці вакансії зможуть і волиняни. Для розвитку ІТ-галузі у Луцьку, з його слів, важливим є брендинг.
Своєю чергою, експерт зі Львова Андрій Пундор повідомив, що багато вирішує співпраця бізнесу з міською владою. Так, з його слів, у сучасних умовах принцип «не заважати» з боку міської влади недостатній для того, щоб місто досягло успіху.

Він розповів, що ще у 2009 році у Львові працювало 3,5 тисячі представників ІТ-галузі, а нині – 14 тисяч. Нещодавно запустили проект IT-House, який полягає у будівництві будинку на 108 квартир для айтішників Львова (більшість програмістів з інших регіонів, переїжджаючи у Львів, стикалися з проблемою проживання). Міська рада безплатно виділила земельну ділянку для будівництва, ІТ-кластер сам визначив замовника та проектанта, як кооператив, і цей проект демонструє те, наскільки місто може бути доброзичним для ІТ-компаній, як місцева влада не просто не заважає, а готова сприяти розвитку цієї галузі. Відтак, створення середовища, комфортного для проживання, на його думку, може приваблювати айтішників до міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
полішук Показати IP 16 Квітня 2015 23:07
Українці з відповідним IQ, вже давно в ІТ-галузі Європи.P.S.На мою думку напевно заповнять.
Анонім до полішук Показати IP 17 Квітня 2015 00:32
Не треба про IQ. Будь-хто цьому може навчитись, було би тільки бажання працювати.
Ага до Анонім Показати IP 17 Квітня 2015 09:50
Будь-кого не навчиш, є багато таких тупих що і віндовс не навчиш перевстановлювати.
Анонім до Ага Показати IP 17 Квітня 2015 10:38
Було би бажання у них навчитись - можуть навчитись. Не зразу всьому, поступово, але тим не менше... Нічого в ІТ особливо складного немає.
Anonymous до Анонім Показати IP 17 Квітня 2015 11:34
>Нічого в ІТ особливо складного немає. Пропатчиш KDE2 під FreeBSD?
KOТ Показати IP 17 Квітня 2015 00:55
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus