USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи заборонять нічний продаж алкоголю у Володимирі-Волинському

5 Червня 2013 18:16
Чи потрібно заборонити продавати алкогольні та слабоалкогольні напої у нічний час вирішували у Володимирі-Волинському. За результати проведених опитувань, більшість місцевого населення - за таке нововведення, проте є підприємці, які виступають категорично проти.

Так, громадське обговорення, що стосується продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у підприємствах торгівлі, крім ресторанного господарства у нічний час на території міста відбулося у вівторок, 4 червня, у залі Володимир-Волинської міської ради.

У Володимирі-Волинському є шість магазинів, що працюють цілодобово, і п’ять магазинів, які здійснюють торгівлю алкоголем у нічний час.

Питання заборони продажу алкоголю у нічний час

Питання заборони продажу обговорювалося у Володимирі-Волинському вже неодноразово. Так, 31 травня 2011 року Володимир-Волинська міська рада прийняла рішення про впорядкування торгівлі алкоголем.

17 червня 2011 року отримали постанову Володимир-Волинського міського суду про повне задоволення позивних вимог приватних підприємців Кошельника, Принди, Чайковської, Зінкевича, Ситника про скасування пункту першого рішення міської ради.

Не погоджуючись з постановою, міська рада подала апеляційну скаргу 17 червня 2011 року, уже два роки скарга знаходиться в апеляційному суді. Розгляд справи назначили на 6 червня 2013 року.

Попередньо 6 лютого 2013 року на сесію міської ради винесли друге рішення по цьому питанню, та депутати його не підтримали. 20 лютого 2013 року до міськвиконкому надійшло звернення від депутата Миколи Савельєва за дорученням громадської ради щодо рішення розгляду на сесії питання по обмеженню продажу алкогольних та тютюнових виробів на території Володимира-Волинського.

«Я був не до кінця впевнений, що громада міста підтримує дане рішення, на громадські слухання нажаль заходить не так багато людей. Тому громадська рада взяла на себе відповідальність провести опитування жителів міста щодо ставлення до торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями у нічний час», – говорить депутат.

Опитування мешканців міста щодо ставлення до торгівлі алкогольними напоями у нічний час

Громадська рада провела опитування мешканців Володимира-Волинського щодо ставлення до торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями у нічний час.

В опитуванні взяло участь 1014 осіб. За результатами опитування 74% підтримали пропозицію про заборону торгівлі, 26% - не підтримали.

Окрім цього, 65% опитаних наголосили на тому, що заборона повинна стосуватися абсолютно всіх торгових точок в межах міста, 31% - лише в малих архітектурних формах, і 4% - інше.

Третє питання стосувалося того, в який період заборонити торгівлю. За варіант «з 22:00 до 6:00» свій голос віддало 36%, за варіант «з 22:00 до 8:00» - 63%.

На четверте питання про те, чи така заборона повинна стосуватися не лише сильних, але й слабоалкогольних напоїв, голоси розподілились так: 64% - за, 36% - проти.

Позиція одного з підприємців Володимира-Волинського

На противагу рішенню виступив член виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, один з підприємців Володимира-Волинського Андрій Принда, чий торговельний заклад здійснює торгівлю алкоголем та тютюном у нічний час. Він повідомив, що згідно з чинним законодавством неможливо заборонити продаж вищезгаданої продукції у нічний час, або ж позбавити підприємця ліцензії на її продаж, адже такі повноваження будуть в органів місцевого самоврядування лише після прийняття відповідних рішень Верховною Радою України.

Інформація міліції про вчинені біля «нічників» правопорушення

Згідно з даними міліції, за п’ять місяців 2013 року біля так званих «нічників» здійснили 174 адміністративних правопорушення за 178 статтею (поява в нетверезому стані в громадському місті), 36 за статтею 173 (дрібне хуліганство) і 3 правопорушення за статтею 185 (злісна непокора працівникам правоохоронних органів).

Уже згаданого приватного підприємця Андрія Принду звинуватили у продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, що він заперечив.

Пропозиція Анатолія Сороки

За словами депутата Володимир-Волинської міської ради Анатолія Сороки, молоді у Володимирі-Волинському нічим зайнятись, а отже, залишається зловживати алкоголем.

«Тож моя пропозиція – зайняти молодь чимось корисним, спортом, культурно-масовими заходами і виділяти на це кошти, і тоді, потроху дане питання, питання щодо розпивання алкогольних напоїв у нічний час саме по собі відійде або ж і взагалі зникне», - додає чоловік.

Тож, остаточне рішення суд прийме 6 червня 2013 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus