USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Чим Семенченка зацікавив волинський кордон?

9 Червня 2016 18:05
Конфлікт щодо демаркації кордону між Україною та Білоруссю у селі Ветли Любешівського району набирає обертів. От і сьогодні, буцімто для вирішення цього актуального питання, у Ветли приїхав народний депутат України Семен Семенченко разом з бійцями батальйону «Донбас».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що Україна та Білорусь розпочали процес демаркації кордону. Процес відбувається з порушення режиму державного кордону. Так, 25-го лютого білоруська сторона повернула 79 дерев представникам Любешівського лісомисливського господарства, які незаконно зрізали та присвоїли. Більше того, голова Ветлівської сільської ради озвучила приблизні цифри, як мінімум про це говорять місцеві: з її слів, білоруська сторона начебто вже захопила близько 50 гектарів землі, яка за документами входить до території Ветлівської сільради.

Окрім того, місцеві розповідають, що не можуть навіть збирати ягоди поблизу кордону, бо білоруські прикордонники затримують їх як порушників та забирають у відділки Пінська для подальшого з’ясування ситуації.

З нагоди приїзду нардепа місцеві мешканці зібралися на віче, аби обговорити наболілі питання та з’ясувати, що ж буде далі і як вирішуватиметься така ситуація. На зустріч прийшло близько 280 селян, аби почути, з чим приїхав нардеп та який вихід з ситуації пропонує.

Як запевнив під час зустрічі Семенченко, він приїхав на могилу свого товариша у Камінь-Каширський район, аби віддати шану померлому. Що ж до ситуації з демаркацією кодону, то розповів, що надіслав запит на отримання карт прикордонної території та протоколів міждержавної комісії.

«Со следующего вторника попрошу здесь недалеко разместиться своих парней. Месяц они будут наблюдать за ситуацией вместе с пограничниками - как ведутся работы. На следующей неделе вашего нардепа приглашу на комитет обороны, где буду больше работать не как депутат, а как командир батальона», - запевняв під час зустрічі Семенченко.

Разом з тим, аби завоювати прихильність місцевих мешканців нардеп почав розсипатися обіцянками та запевняти людей, що земля належить народу, тому правда на їх боці. Мовляв, київська влада далека від проблем простих людей і вміє лише обіцяти, але нічого не вирішує. І буцімто задля того, щоб не виникало ніяких конфліктів він залишить у селі 7 своїх бійців.

«Где комиссия по Иловайску? Где Порошенко? Пока не будет пинка под зад», - розводив полеміку нардеп, спекулюючи на наболілій проблемі селян.

Проте, деякі місцеві мешканці ставлять під сумнів таку активність Семенченка. Та дивуються, чому нардеп не вирушив до Львова на допомогу своєму однопартійцю Садовому, аби вирішити ситуацію там, адже через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі труяться люди. Відтак, кажуть, стає незрозуміло, чому проблеми волинян стали для Семенченка раптово настільки важливими.
Представник обласної Спілки учасників АТО Ярослав Мудрик зауважив, що наразі 50 атовців, аби допомогти вирішити проблему, детально вивчають кордон. А для безпеки людей, якщо раптом виникне така необхідність, вони готові прислати і до півтисячі учасників АТО.

Разом з тим присутній під час зборів голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов нагадав, що народні депутати від фракції УКРОП звернулися до вищого керівництва аби держава надала доручення для роз’яснення проведення демаркаційних робіт, а також для того, аби провести заходи щодо недопущення порушень при подальшому їх виконанні. Крім того, вони вважають за необхідне посилити контроль за демаркацією кордону, створити Спеціальну комісію з розгляду цього питання та проведення робіт на території Волинської області, до складу якої включити народних депутатів, представників профільних міністерств та правоохоронних органів. Протягом 10 днів владці мають визначитися з питанням про створення комісії та надати відповідь. Відтак, від цього рішення стане зрозуміло, яку позицію займає держава та як вона вболіває за простих людей.

Разом з тим, як розповів Рубльов, на вимогу фракції в українсько-білоруської демаркаційної комісії запросять топографічні карти про точне розміщення кордону. Відтак, якщо карти нададуть, то у Волинській облраді відбудеться засідання комісії, на яке запросять місцеву владу села Ветли, аби разом передивитися їх ще раз.

Під час віче голова РДА Олег Кух зачитав місцевим мешканцям офіційну відповідь з Міністерства закордонних справ на звернення щодо вирішення ситуації на кордоні, але нової інформації для себе селяни не почули.

Інформаційне агентство Волинські Новини поінформує читача про подробиці зборів у Ветлах та слідкуватиме за розвитком подій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
ввв Показати IP 9 Червня 2016 18:44
Баблом !!!
Волинянка Показати IP 9 Червня 2016 19:57
".... стає незрозуміло, чому проблеми волинян стали для Семенченка раптово настільки важливими.".... ?????
Анонім до Волинянка Показати IP 9 Червня 2016 23:20
Міша ти болван, ти не на того робиш ставки
123 Показати IP 9 Червня 2016 21:32
Вислала варта семенченка на ... Приїхав попіаритись і імберовського порекламувати. Смокнув і поїхав.
123-му до 123 Показати IP 10 Червня 2016 23:14
Та якраз наоборот. Сиділа Варта разом з погранцами в кущах, боялись щоб люди не побачили, навіть моторів не глушили... готові були в любий момент втікати. Арли)))
Семенченку Показати IP 9 Червня 2016 22:17
Куди ти лізеш, Гідроцефал?
А Показати IP 9 Червня 2016 22:23
А мудрик там яким боком?
Андрій до А Показати IP 10 Червня 2016 08:25
Рішало за всіх ветеранів АТО. "вони готові прислати і до півтисячі учасників АТО". Ще один Кутузов, тільки поки що має два ока.
костя давай Показати IP 9 Червня 2016 22:27
побил шахтеров теперь очередь за белорусами.главное на куст крапивы жопой не сесть если погранцы стрельнут
Правда Показати IP 9 Червня 2016 22:29
Бурштин його зацікавив ось і все...)))
Рада Показати IP 9 Червня 2016 22:39
Бурштин,ось і вся цікавість...)))
Читач Показати IP 9 Червня 2016 22:50
Всетаки вміють подати новину жовта, проплачена преса...
Мудрик Показати IP 10 Червня 2016 09:22
Мои пацаны уже давно в Ветлах за границей присматривают. Ветераны АТО во всём разберутся и без Семенченко.
Місцевий Показати IP 10 Червня 2016 13:32
Найцікавішим є вислів пана Семенченка: "Мои ребята будут присматривать за роботами на границе, но вы же их не обижайте, накормите..задумайтесь. А тепер про їх роботу - сидять біля річки та бухають, бухають так що аж посвідки СБУ гублять....
Волинянам Показати IP 10 Червня 2016 13:58
Так так, впустіть ще на Волинь того дебіла Семенченка о тоді закусите. Що сподобалася волинська земля?
Місцевий до Волинянам Показати IP 10 Червня 2016 14:13
Модер виправив коментарій, я ж не так писав. Питання НА...Я так робити. Проданий сайт.
Опер Показати IP 10 Червня 2016 15:17
"Пріглашу вашого нардепа на комітет оборони" )))))))) мабуть з того світу прийде)))
Самогонщик Показати IP 10 Червня 2016 23:10
Куды пiдвозиты самогон, могу дешевше продати?
7,62 Показати IP 11 Червня 2016 15:32
Вже й Кух заворушилися і Гунчик не спить, прийдеться відповідати за продаж української землі і назвати замовників-Барига.
0009 Показати IP 12 Червня 2016 12:35
А хто такий Семенченко? До ато був аферистом i шахраем! Тiльки люди цього не знають! А тепер на фонi загального дебiлiзму став " героем" i ще й депутатом! Тепер законно бабки косить! I коситиме, поки будемо далi такими тупими

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus