USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чим сьогодні забавляють дітей у центрі Луцька

21 Квітня 2014 12:55
Безліч дошкільнят разом з батьками долучились до виготовлення оригінальних іграшок та Великодніх прикрас у луцькому Парку відпочинку імені Лесі України. «Вдома розмальовки до рук взяти не хоче, лише носиться як вихор. А тут спокійненько сів, клеїть на яєчко бісер і прикраси. Це в нас буде така Пасхальна композиція», - розповідає мама маленького Сашка, допомагаючи сину.

Так, захід вже всьоме організовують луцькі «пластуни». Щоправда, зізнаються, що у такому форматі дійство відбувається вперше, оскільки цьогоріч організатори вирішили зосередити увагу на малечі віком від 2 до 6 років – їх у «Пласті» називають пташатами. Цього року така група з’явилась у волинських скаутів вперше, що й стало поштовхом до організації святкового дозвілля для дошкільнят.

Заступник голови луцького осередку організації Юлія Мамчур розповідає, що вона, як молода мама, чудово знає, що мало хто ризикує проводити схожі акції для діток такого віку. Мовляв, це викликає багато труднощів, оскільки завжди потрібно враховувати вік дитини.

Саме тому, з її слів, у рамках цьогорічних майстерок дітлахи не будуть виготовляти традиційні писанки. Оскільки в такому віці працювати з гарячим воском ще досить небезпечно. Натомість, малеча має змогу виготовити підставку для святкового яєчка та декорувати її, щоб згодом помістити туди Великодню іграшку, виготовлену власними руками. Окрім того, діткам пропонують оздобити яйце різнокольоровим бісером, прикрасами а також крупами.

Як заохочувальний подарунок малята отримують солодощі та спеціальні пам’ятні медалі.

Для маленьких непосид «пласнути» приготували рухливі ігри та забави. Зі слів організаторів, дітям деколи цікавіше просто побігати та повеселитись, оскільки довго всидіти на одному місці можуть далеко не всі.

До слова, найбільший інтерес такі майстерки та забави викликають саме в дітлахів: малеча хапає батьків за ручку і тягне до столів з різнокольоровими прикрасами. Щоправда, все залежить від планів батьків. Адже хтось спочатку йде гуляти з малечею в парк, а хтось відразу примощується біля дитини і допомагає клеїти аплікацію чи оздоблювати яйце.

Батьки, як і діти, в захваті від такої акції. Кажуть, що малим дуже цікаво зробити щось власними руками. Свою роль грає і позитивний приклад оточення – дитина бачить, що інші дітки роблять щось цікаве, і хоче спробувати теж.

«Вдома розмальовки до рук взяти не хоче, лише носиться як вихор. А тут спокійненько сів, клеїть на яєчко бісер і прикраси. Це в нас буде така Пасхальна композиція», - розповідає мама маленького Сашка, допомагаючи сину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus