USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чим загрожує Волині перевантаження електромереж в години пік

22 Вересня 2014 13:40
Зменшити споживання електроенергії у пікові години, щоб не ставити під загрозу функціонування промислових об’єктів, закликають волинян у ПАТ «Волиньобленерго».

Про це під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 вересня повідомив генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго» Олександр Білець.

З його слів, починаючи із серпня, підприємство працює в режимі лімітних обмежень, отримуючи графіки обмеження споживання електроенергії та графіки потужності. Він повідомив, що, наприклад, сумарна потужність 21 вересня становила 186,9, а реально в пікові години 214 мегават, споживання електроенергії становило 4 025 кіловат-годин.

«Ми перевищили ліміти обмежень споживання та потужності. Слід розуміти, що графіки обмежень вводяться як початковий етап, далі йдуть графіки аварійних вимкнень. Ми важко переживаємо пік споживання електроенергії населенням з 20 до 22 години», - повідомив гендиректор ПАТ «Волиньобленерго».

Він зауважив, що таким чином під загрозу ставиться нормальне функціонування об’єктів промислової та бюджетної сфери. На його думку, нині важливо здійснювати роз’яснювальну роботу серед населення щодо зменшення споживання електроенергії у пікові години.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, для Волинської області встановили завдання обмежити потужність електроспоживання на 5,8 МВт.

Волинян просять з розумінням поставитися до такої складної ситуації та обмежити використання електроенергії, не вмикати кондиціонери, електробойлери, інші електроприлади у години найбільшого навантаження енергосистеми, а саме: з 12:00 до 17:00 та з 21:00 до 22:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
осінь Показати IP 22 Вересня 2014 13:46
і це ще обігрівачі не повмикали. Краще б собі щось обмежили ті безтолкові зі столиці. За що б не бралися - все через дупло виходить.
ВОНО до осінь Показати IP 22 Вересня 2014 13:57
коментар було видалено
фанфан Показати IP 22 Вересня 2014 13:55
У ці години і ігор з футболу багато, розпочались еврокубки... не дай Бог відключите електрику!!!
ВОНО до фанфан Показати IP 22 Вересня 2014 13:58
на фронт бігом, бачиш но хфутболу йому захотілось, ти мабуть Путінський шпигун !!!
Кривка Показати IP 22 Вересня 2014 14:00
Що ми здобули майже за рік після Майдану? По-перше війну проти народу Донбасу, який не є прихильником Бендери, Донцова, Шухевича, тобто націонал-фашистів, що привело до гибелі тисяч молодих чоловіків дітородного віку, дітей, жінок, стариків, знищенню міст та сел, промислових підприємств, інфраструктури Донбасу. По-друге - підвищення цін на ВСЕ- на ліки, на комунальні послуги, яких здебільшого не існує в повному обсязі або взагалі, на газ,на електроенергію, взагалі на пальне, на доляр, на продукти харчування, навіть на всі товари першої необхідності, на телефон, радіо. На ВСЕ. І це знизило якість життя на 50 і більше відсотків. Що далі???? У влади якісь бесноваті безмозглі людожери, які поставили собі мету - знищити Путіна та Росію. Таке враження складається від наслідків їхнього "керівництва" країною. Краще би кухарка була у влади країною, ніж ці псевдопатріоти. До чого ще вони приведуть країну, від якої вже відколовся Крим та пів-Донбасу?
DJYJ до Кривка Показати IP 22 Вересня 2014 14:03
де керуюють сини ізарілеві завжди так, чи ви вже забули перших помаранчів та їх *здобутки* ?
Кривка Показати IP 22 Вересня 2014 14:10
Біля корита всі свині рівні.
ВОНО до Кривка Показати IP 22 Вересня 2014 14:12
всі свині рівні, але є й рівніші, почитайте Оруела і зрозумієте
ВОНО Показати IP 22 Вересня 2014 14:11
модер!!! в чому крамола мого попередньго посту? стрибаючи людина гріється!!! збиватись в отари по 20-30 душ і повільно переміщатись від центру до карю і назад, я це роблять пінгвіни то не наш метод - у нас завжди зайдуться хитруни що будуть намерть стояти в центрі і випихати слабаків до краю
Дід Пилип Показати IP 22 Вересня 2014 14:15
Майданщикам світло вимкнути нах! До стабілізації ситуації!
до Кривка Показати IP 22 Вересня 2014 14:24
Москва теж , не зразу збудувалася. А лад в краіні за один рік навести неможпиво,ще й тому що таких,як ти козлів треба спочатку відколоти!!!
Анонім Показати IP 22 Вересня 2014 14:35
Навіщо тоді Яценюк агітував за електрокотли для обігріву помешкань. Вони електроенергії беруть теж не мало. Це що, він фактично агітував за енергетичний колапс у країні ?
DJYJ до Анонім Показати IP 22 Вересня 2014 14:42
він класичний памаранчевий лідер, а в такі в школі фізику не вчили і логіка для них не указ
журналіст з Володими Показати IP 22 Вересня 2014 15:14
Дещо дивним звучить заклик про обмеження споживання електрики на Волині Почнемо з того , що ПАТ " Волиньобленерго " приватна структура. Отже керівництво і менеджмент цієї надзвичайно прибуткової приватної структури протягом минулих років повинен був ПОСТІЙНО дбати про - удосконалення технічних засобів обленергії, заміну мереж,....і так далі. Споживач ( приміром пересіний громадянин) сплачує чималі кошти за користування електрикою. Приміром аби підключити електроспоживання до приватного будинку за по технічних нормах необхідно сплатити ВДУМАЙТЕСЯ за 1 КВ- в межах -986 гривень. Фантастичні суми !!! Отже куди спрямовуються кошти за оплату ел..споживачем. Виходить не на модернізацію існуючих систем. Всі промислові підприємства Волині приватні. Так чому приватник не дбав про економне витрачання ел. на підприемствах. Тепер коли виникає енергетичний колапс з вини 1) безтолкового , бездарного державного обласного менеджменту 2) зажерливих власників Волиньобленерго 3) таких самих жлобів з приватних енергозатратних підприємств ,то влада знову робить крайніми жителів області. І волає - ЕКОНОМТЕ НЕ ВКЛЮЧАЙТЕ бо система рухне. А я скажу - МЕНІ по барабану проблеми ПАТ " Волиньобленерго". А я за користування електрикою плачу по тарифах ( дуже високих) і по лічильнику. Отже проблеми ПАТ Волньобленерго - ТО Є ЇХНІ проблеми , і нехай вони їх самі за рахунок коштів ПАТ і вирішують !!!! За це ми, споживачі платимо їм чималі гроші !!!
DJYJ до журналіст з Володими Показати IP 22 Вересня 2014 15:24
ви будете сміятись, але реальний власник цієї структури находиться РФ
журналіст з Володими до DJYJ Показати IP 22 Вересня 2014 15:27
Згоден з Вами шановний Д..ДЖ на всі 100 !!!!!!!! Тож це їхні ПАТовсько - русские проблеми
Ой до DJYJ Показати IP 22 Вересня 2014 16:08
Авідки такі відомості? Як сказав "а", то кажи і "б" - хто конкретно володіє нашим обленерго? Якщо немає прізвища, то немає про що казати. Боя можу сказати, що обленерго володіє бізнесмен з Ізраілю чи Нідерландів. Вибір найбагатіший. Чи РФ повинна у всьому, як та невістка з анекдоту?.
Анонім до журналіст з Володими Показати IP 22 Вересня 2014 17:39
Останнні речення взагалі красава.
Корінний лучанин Показати IP 22 Вересня 2014 15:40
Хлопці яку дурню пишите, з розумом явно явно дружите! Тільки за компами сидите та жовччю плюєтесь. Енергогенеруючі компанії є приватними- це їх зобовяжуть забезпечити постачання електроенергією при необхідному технічному переоснащенні! Швидко це не робиться, це всім зрозуміло, окрім вас. Коли Яценюк це говорив, то мав на увазі і переоснащення і заміну ліній передач. Про це говорять і енергетики. Переважно перехід на електрокотли стосується котелень для обігріву багатоквартирних будинків. В приватних будинках питання вирішується набагато простіше і без проблем. Зараз багато " домашніх" умільців вже поставили елетрокотли без узгодження із Волиньенерго на підключення. Ось вам і проблема і електрикою та перевнтаженням ліній! Я вже бачив, як власник приліпив поруч із газовим котлом елетрокотел через "автомат" на 25А. Він це ні з ким не погоджував. Сам собі "майстер". А скільки таких умільців вже "намалювалось" ! Хлопці, не треба когось поливати брудом та безпідставно звинувачувати. Треба кожному громадянину налаштуватись на ЕКОНОМІЮ, інших варіантів зараз бути не може!
Корінний лучанин до Корінний лучанин Показати IP 22 Вересня 2014 15:48
Коментар зверху я написав для АНОНІМА та DJYJ/
журналіст з Володими Показати IP 22 Вересня 2014 15:51
Шановний корінний лучанин Вам перерахувати кількість державних програм щодо модернізації .... у Волинській області !! Куди ж пішли грошенята згідно цих програм Практично цю пісню " Про економію раціональне використання та модернізацію."..обласні чиновники спільно з ПАТ Волньобленерго починають щороку і від того самого дня коли електросистеми стали приватними Отже чухать голову і вмикати думаючу систему головного мозку стосовно заміни систем , модернізацію, економне витрачання та переходу на альтернативи види палива та обігріву необхідно було років з десять тому, а не переможні реляцію та рапорти писати .
Корінний лучанин до журналіст з Володими Показати IP 22 Вересня 2014 17:02
А перерахуйте програми! За 23 роки незалежності України енергозбереженням не дуже переймались, основним регулятором економії була ціна на газ. У приватному секторі як відбувалось: хочеш менше платити_ став щось економніше, утепляйся врешті - решт, бо все із своєї кишені. І я так робив, бо розумів що тут буде не до жартів. Тепер до програм, якби менше крали то і програми виконувалися би . А до речі, який олігарх в Україні був зацікавлений в переоснащенні свого виробництва на менш енергоємне, назвіть його? Не скажете,я в цьому переконаний. Олігарху українському краще та простіше валізу доларів привезти певним людям аніж вкладати міліарди доларів на переоснащення. Ну це ж реалії нашого життя! Я про чув від знаючих людей та й в ефірі про це говорили. А на ВОЛИНІ, я знаю що покійний Клімчук Б.П. приділяв велику увагу енергозбереженю , особливо по газу- прямо заставляв декого це робити! Нехай попробує хтось це заперечити! Це був конкретний КЕРІВНИК ВОЛИНІ!
мені теж цікаво Показати IP 22 Вересня 2014 16:29
"Шановний корінний лучанин Вам перерахувати кількість державних програм щодо модернізації .... у Волинській області" - мені теє цікаво, перерахуйте. І будь-ласка вкажіть при цьому рік, державну программу та суму. Ось тоді і подивимся, а так пусті балачки.
житель Луцька Показати IP 22 Вересня 2014 20:32
Біда в тім що обленерго по всій Україні приватне, було викуплене в держави за копійки , але власники обленерго зовсім невитрачають на модернізацію структури, а тільки косять гроші і піднімають тарифи !!! сотні тисяч кабелів устаоріли, села та міста розрослися а підстанцій ніхто незбільшує...все це неподобство є загрозую енргетичній стабільності держави !!! Потрібно пролструвати обленерго скільки грошей вони тратять на модернізацію, а не на ремогт ліням яким по 40-50 років !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus