USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Де працюють та скільки заробляють засуджені на Волині

17 Квітня 2014 08:00
Понад три сотні засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань Волинської області та Луцькому СІЗО, працевлаштовані.
Про це інформують в Управлінні державної пенітенціарної служби України у Волинській області.

Всього 313 засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань Волинської області та Луцькому СІЗО, є працевлаштованими: з них – 188 засуджених працює на підприємствах, 10 засуджених – на контрагентських роботах, 30 засуджених – у виробничих майстернях, 74 засуджених – на господарському обслуговуванні, 11 засуджених – на інших оплачуваних роботах. Фонд заробітної плати у І кварталі поточного року становив 340,6 тисяч гривень, середньомісячна зарплата засуджених при цьому становила 362,70 гривень. Оплата праці засуджених здійснюється безготівково та у відповідності до законодавства про працю.

Засуджені залучаються до праці: у центрах трудової адаптації, у майстернях, підсобних господарствах установ та слідчих ізоляторів, на підприємствах установ виконання покарань на підприємствах державної або інших форм власності за умови забезпечення їх належної охорони та ізоляції відповідно до укладених угод між установою, де відбуває покарання засуджений, та замовником, на роботах з господарського обслуговування установ та слідчих ізоляторів відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 396/5 від 07.03.2013р. Засуджені неповнолітні у виховних колоніях залучаються до праці на підприємствах виховних колоній, оплата їхньої праці здійснюється відповідно до законодавства про працю.



Разом з тим, засуджені до позбавлення волі із нарахованого заробітку відшкодовують вартість харчування, одягу, взуття, білизни, комунально-побутових та інших послуг, крім вартості спецодягу і спецхарчування. Відрахування та відшкодування із заробітної плати засуджених здійснюються відповідно до чинного законодавства у наступній послідовності: податок з доходів фізичних осіб, аліменти, вартість одягу, взуття та білизни, вартість харчування, комунальних-побутових та інших наданих послуг, за виконавчими листами на користь громадян, на користь юридичних осіб, відшкодування матеріальних збитків, заподіяних засудженими державі під час відбування покарання.

На рахунки засуджених, які відбувають покарання у Маневицькій ВК №42 та Цуманській ВК №84, та господарської обслуги у Луцькому СІЗО, які виконують норми виробітку або встановлені виробничо-технічною службою змінні завдання відповідно до плану виробництва продукції і не допускають порушень режиму, зараховується незалежно від відрахувань п'ятнадцять відсотків нарахованого їм місячного заробітку.



Тривалість робочого часу для засуджених також встановлюється відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 396/5 від 07.03.2013р. Для засуджених віком від 15 до 16 років, що відбувають покарання у Ковельській виховній колонії – 24 години на тиждень, для засуджених віком від 16 до 18 років – 36 годин на тиждень, для засуджених, залишених в виховній колонії після досягнення 18-річного віку тривалість робочого тижня встановлюється 40 годин. Водночас, для засуджених, які відбувають покарання у Маневицькій ВК №42 та Цуманській ВК №84, встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, при цьому тривалість щоденної роботи не перевищує 8 годин при тижневій нормі 40 годин.

Праця засуджених в установах виконання покарань області оплачується відповідно до її кількості та якості. Заробітна плата, нарахована засудженим, за умови виконання норми виробітку або тривалості робочого часу не може бути менше законодавчо встановленого мінімального розміру заробітної плати. Також праця засуджених оплачується відрядно, погодинно або за іншими системами оплати праці. Здебільшого оплата праці засуджених в установах області є відрядною, а погодинна система оплати праці застосовується лише на роботах, що не піддаються нормуванню та точному обліку. На засуджених поширюється система доплат за роботу у важких, шкідливих та особливо шкідливих умовах праці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus