USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

День прикордонника: що вони роблять для волинян

28 Травня 2015 07:00
Вони захищають наші кордони, зокрема бережуть межі Волинської землі. Це – справжні чоловіки, які за суворими обличчями приховують щирі і відкриті серця. А головне – вони у будь-яких ситуаціях лишаються міцнішими за метал.

28 травня прикордонники відзначають своє професійне свято. Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає їх і бажає професійного росту, самовдосконалення та успіхів у всьому. Нехай небо буде мирним, а життя сповнене радощами.

Аби надихнути всіх на підкорення нових професійних вершин, видання вирішило пригадати все те хороше, що волинські прикордонники зробили для рідної землі.

Насамперед варто зазначити, що Луцький прикордонний загін охороняє державний кордон з Республікою Білорусь та Республікою Польща загальною протяжніс­тю 545,5 кілометра. У структурі Луцького прикордонного загону державний кордон охороняє 11 відділів прикордонної служби, які розпочали своє функціонування з 2008 року. Підрозділи дислокуються на території 2 областей (Рівненської та Волинської) та 7 прикордонних районів України.

Результати семирічної діяльності волинських прикордонників не можуть не тішити.

Так, зовсім нещодавно вони спільно з працівниками митниці у пункті пропуску «Ягодин» вилучили в українця 10 кілограмів бурштину. Загальна вага цінного каміння – 9,5 кілограма.

На тому ж «Ягодині» волиняни затримали громадянина США, уродженця Російської Федерації. Чоловік намагався незаконно ввезти в Україну пістолет «GLOK», набої до нього, декілька видів холодної зброї, більше 10 найменувань армійського спорядження, засоби фото- та відеофіксації.

Дещо раніше, у квітні цього року, Луцький прикордонний загін у пункті пропуску «Доманове», що на кордоні з Білоруссю, перешкодив громадянці Російської Федерації незаконно ввезти в Україну більше кілограма препаратів, які можливо відносяться до прекурсорів та містять у своєму складі психотропну речовину. 3900 пігулок різної назвивиявили вони в особистій сумці росіянки.

Незаконному вивезенню з Макіївки понад 6 мільйонів гривень готівкою теж вдалося запобігти завдяки роботі прикордонників.

Не залишилися справжні чоловіки у формі і осторонь війни на сході України. Так, у лютому цього року декількасот військових з Луцького прикордонного загону відправились на східні рубежі України. Там вони несли службу на прикордонних блокпостах, активно патрулювали прилеглу місцевість та виконували інші завдання.

Інформаційне агентство Волинські Новини також розповідало про чоловіків, які міцніші за метал.

Як себе проявили бійці на полігоні – дивіться тут.

Також варто почитати, як своє професійне свято Луцькі прикордонники відзначили минулоріч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
громадянин Показати IP 28 Травня 2015 08:46
ВІтаю справжніх воїнів із святом. Запитання до Президента - чому святкуємо день радянсько-російського прикордонника (прикордонні війська КДБ-ФСБ РФ)- країни агресора, а не українського 4 листопада?
прикордонникі Показати IP 28 Травня 2015 21:05
на ягодині це помішана на грошах наволоч.справжні прикордонникі ті хто захіщав Украіну на сході.ім хвала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus