USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

День Злуки: «живий ланцюг» об'єднає лучан

21 Січня 2016 08:15
День Злуки планують відзначити у Луцьку. Про це повідомили у громадській організації «Національний Альянс».

У Луцьку у 97-у річницю Дня Соборності України відбудеться акція «Живий ланцюг».

Збір учасників 22 cічня 2016 року на Театральний майдан о 15:00 годині по можливості з національною символікою (синьо-жовті прапори, прапорці, стрічки, бодіарт на обличчі).

«Живий Ланцюг» простягнеться від пам’ятника Лесі Українки до площі Возз’єднання, що символізуватиме єдність українського народу та соборність українських земель. Після цього на Театральному майдані відбудеться віче, а учасники дійства спільно виконають гімн України.

Акція відбудеться без політичної символіки.

На дійстві будуть присутні представники міської та обласної влади. Також працюватиме пункт обігріву та польова кухня.

Організатори акції — громадська організація «Національний Альянс» та громадський рух "Мистецький Форпост".

День Соборності України — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту Возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Україну.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

22 січня 1990 року живий ланцюг утворений сотнями тисяч людей з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Офіційно- 400 тисяч, неофіційно - до 4 мільйонів наших співгромадян.

Колись ми повторимо "Великий ланцюг" від давнього Херсонеса до Києва, від Ужгорода до Луганська. Це не тільки романтика. Це акт повернення українського духа в українське тіло, державотворчий акт, - пишуть організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 21 Січня 2016 10:59
20 чоловік, які прийдуть, не вистачить на ланцюг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus