USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Перший дзвоник у школах Луцька: патріотичне свято з гірким присмаком

1 Вересня 2014 14:40
Хвилиною мовчання за загиблими у боях на Сході України лучанами, героями Майдану та українцями, які полягли у боротьбі за незалежну Україну, розпочався новий навчальний рік у луцькій ЗОШ №2.

І хоч цьогоріч свято мало гіркий присмак, перший дзвоник покликав на уроки школярів, які обіцяють старанно вчитися і рости справжніми патріотами України. Усі старші учні, і навіть першокласники, тримаючи руку на серці, виконували державний гімн, слова якого сьогодні для українців набувають ще більшого значення.

Директор ЗОШ №2 Василь Грищук привітав дітей з початком нового навчального року і розповів про те, що під час літніх канікул у школі кипіла робота і учні зможуть розпочати навчання у відремонтованих класах. Дітям він побажав навчатися з задоволенням, нових успіхів і досягнень.
Своєю чергою, випускниця школи і гостя свята, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла про те, що свого часу ґрунтовні знання, отримані в школі, дали їй змогу вступити до Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

«Пам’ятайте, що вам потрібно вчитися для того, щоб стати справжніми громадянами, справжніми українцями. Людьми, які зможуть розбудовувати рідну державу, які заступляться за неї у хвилини випробувань, будуть їй надійною опорою. Ростіть справжніми патріотами, відкритими світу. Разом з тим, ви повинні добре знати усі предмети. Саме такими мають бути сучасні школярі», - звернулася до учнів Ірина Констанкевич.
«ЗОШ №2 – одна з найдавніших у Луцьку. Вона є культурним, освітнім і духовним осередком мікрорайону, який віддалений від центру», - розповіла Ірина Констанкевич. Саме тому благодійний фонд не перший рік допомагає школі у зміцненні матеріально-технічної та навчальної бази. Подарунком до Дня знань для ЗОШ №2 став новий комп’ютерний клас, обладнаний благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

«Школа проста, загальноосвітня, проте має свої досягнення. Нам було надзвичайно важко, адже матеріально-технічна база застаріла. Я дякую долі за те, що є «Благодійний фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» і ми маємо таку допомогу для школи. Минулого року Ігор Петрович Палиця зробив подарунок нашій школі і всьому мікрорайону – футбольне поле зі штучним покриттям. Вже рік діти мають змогу займатися спортом у комфортних умовах. І уже є перші результати і досягнення. Ми мали проблеми з читанням курсу інформатики, адже кількість дітей збільшується, а комп’ютерний клас - лише один. І ось до Дня знань ми маємо в подарунок від фонду не лише комп’ютерний клас, а й комплект меблів для першокласників», – розповів директор ЗОШ №2 Василь Грищук.
До слова, подарунок до Дня знань та свого 70-річчя отримала також гімназія №14 імені Василя Сухомлинського – поле для міні-футболу зі штучним покриттям. Окрім того, як розповіла Ірина Констанкевич, випробувати нові спортивні майданчики, облаштовані благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», вже під час перших уроків фізичного виховання зможуть учні 17,18, 11 і 15 шкіл.

Від дирекції учнівського колективу подяку засновнику благодійного фонду, народному депутату Ігорю Палиці вручила директор гімназії №14 Марія Кардаш. Своєю чергою, Ірина Констанкевич пообіцяла, що благодійний фонд і надалі допомагатиме навчальним закладам Луцька.
Підтримка шкільної освіти благодійним фондом – системна і послідовна. Адже, окрім масштабних проектів благодійного фонду - щорічного відпочинку 1000 талановитих учнів, стипендій для обдарованих школярів, встановлення міні-футбольних полів, фонд надає допомогу відповідно до потреб навчальних закладів. Як стверджує Ірина Констанкевич, підтримувати освітню систему потрібно сьогодні, щоб діти мали змогу навчатися у комфортних умовах. І тут повинні об’єднатися зусилля держави, батьків і благодійних фондів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Джулія Показати IP 1 Вересня 2014 16:10
І купа букетів...
Лучанка до Джулія Показати IP 1 Вересня 2014 22:19
А в 21 гімназії замість букетів зібрали гроші на допомогу бійцям АТО
мама Показати IP 1 Вересня 2014 16:31
На фото - Клец Назарчик (гімназія № 14) дзвонить? Тато-пожежник і тут заплатив? Ще з першого класу мажуть вчителям і директорці!
Серж Показати IP 1 Вересня 2014 16:33
І правильно! Хай начальство відмінить обіди-могоричі, коли їх вгощають в нижчестоящих організаціях і поменше їздять без діла з непотрібними перевірками. А гроші - на АТО. А то вчепились в букети, Піар тупий розводять. Треба вже запам"ятати,- високі посади, вони не постійні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus