USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинських школярів змушують викупляти підручники?

28 Березня 2015 09:00
Мешканці Рожищенського району нарікають, що дітям у школах говорять викупляти підручники. Вартість таких «покупок», буцімто, тисяча-півтори тисячі гривень.

Про це йшлося під час засідання 34-ї сесії обласної ради.

Із цього приводу депутат обласної ради Віктор Прокопчук звернувся із запитанням до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

«До мене звертаються жителі Рожищенського району, які, нібито, мають дотичність до сфери освіти й говорять про певні нововведення. Як кажуть люди, деякі директори шкіл попереджують дітей про те, що їм доведеться викупляти підручники й це вартуватиме тисяча-півтори тисячі гривень. Люди хвилюються», - озвучив проблему Прокопчук.

Зауважимо, що губернатор зобов’язаний надати депутату відповідь, адже регламент обласної ради передбачає, що депутатське запитання - це засіб одержання депутатом інформації або роз’яснення з тієї чи іншої проблеми. Відповідь на запитання може бути оголошено під час сесії ради або дано депутату в індивідуальному порядку.

Під час сесії губернатор не надав відповідь на питання.

Для читачів Інформаційного агентства Волинські Новини ситуацію коментує, власне, Віктор Прокопчук. З його слів, про інцидент повідомили волиняни, мовляв, з них навіть розписку вимагають за те, що книги будуть викуповувати.

«Поки я не можу назвати, про який навчальний заклад в районі мова. Я звернувся до Гунчика за поясненнями, чекаю відповідь чи є по лінії адміністрації якісь вказівки чи розпорядження з цього приводу. Як отримаю відповідь, тоді поїду в школу і будемо далі розбиратися, що це за дійства такі, адже питання дуже болюче», - розповідає депутат.

Нагадаємо, торік Міносвіти відмовилося від підручників Табачника. Так, Міністр освіти і науки України, скасував друк підручників для 4-7 класів, в яких було чимало помилок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
!!! Показати IP 28 Березня 2015 11:25
Вартість таких «покупок», буцімто, тисяча-півтори тисячі гривень. Хто таке ду*не говорить? Це жах. Вже б відразу збрехали, що 1 - 1,5тис доларів.
Рожищанин Показати IP 28 Березня 2015 21:18
Так, це правда, мій син навчається у 2-й школі міста Рожище. На наступний рік повідомила вчителька,готуйте 1000 грн. Це правда.
мама Показати IP 19 Квітня 2015 07:55
так це ж не тільки в одному районі! І сума набіжить, як то кажуть, дай Бог щоб не більша, бо вартісь одного буде від 100-140 гривень за підручник. І це ще не все! головна фішка в тому, що батьки не мають права шукати-купувати самі ті підручники. Бо перед усім ще вчитель має обрати за яким підручником будуть навчатися діти! Бо вибір великий. А хто ж з вчителів сьогодні знає в яких класах і що він буде викладати? Буде ще та катавасія! А насправді - це чергова "схема" стягнути з людей грошей. Чим не чергова піраміда?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus