USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дані про дітей зникнуть із закордонних паспортів їхніх батьків

1 Квітня 2015 07:00
Відомості про дітей більше не вноситимуть до закордонних паспортів батьків відсьогодні, 1-го квітня, – інформує «УНІАН».

Як повідомили у прес-службі Державної міграційної служби України, з 1 квітня втрачає чинність постанова Кабінету міністрів України від 31 березня 1995 року № 231, яка, зокрема, передбачала спеціальну процедуру, коли дані про дітей вносили до закордонних паспортів батьків.

Як відомо, з 1 січня 2015 року в Україні запровадили закордонні паспорти нового зразка. За новими правилами, закордонний паспорт можна оформити від народження, відтак потреба вносити дані про дітей до паспортів батьків відпала.

До 1 квітня фотографії дітей вклеювали лише до закордонних паспортів батьків старого зразка, після 1 квітня такої можливості не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАТВЕРДИЛИ СПЕЦІАЛЬНУ КАРТКУ, ЯКА ЗАМІНЯТИМЕ УКРАЇНСЬКИЙ ПАСПОРТ

Слід зазначити, що всі документи, видані раніше, зберігатимуть чинність до завершення строку дії, зазначеного в документі, отже, якщо дані про дітей вже внесли до паспорта, з цим документом можна подорожувати з дитиною і надалі.

Якщо ж дані про дитину не внесли до закордонного паспорта одного з батьків, після 1 квітня для виїзду дитини за кордон необхідно оформити дитині закордонний паспорт нового зразка. При цьому, діти віком до 16 років звільнятимуться від сплати державного мита, а сканування відбитків пальців рук для оформлення біометричного паспорта здійснюватиметься лише з 12 років за згодою батьків.

Також до того часу, поки відповідні зміни не внесуть до законодавства, залишається можливість оформити проїзний документ дитини, проте слід пам’ятати, що його приймають не всі країни світу. Таких паперів не «акцептують», наприклад, Чехія, Португалія, Іспанія. Відтак, перед тим, як оформлювати документ, потрібно уточнити у консульській установі держави, до якої ви плануєте подорож з дитиною, чи приймає ця держава проїзні документи дитини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus