USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дівчина з «чоловічою» професією: переселенка з Маріуполя на Волині

29 Січня 2015 12:42
У Любомльському лісгоспі знайшла себе молода переселенка із Маріуполя Ельміра Алтаєва.

19-річна Ельміра приїхала із Донеччини до Любомльського району разом зі своєю багатодітною сім’єю у липні минулого року. Молода дівчина має незвичну як для жінки у нас професію – машиніст мостового та козлового крану. Про це повідомляє «Буг».

Оселилась велика родина у селі Бережці. Мама із шістьма дітьми вимушена була покинути своє рідне село Кам’янку Тельманівського району та шукати місця проживання на безпечній території, коли почались бої на Сході. Наймолодшому з них – 7 років. Тато зі старшим братом та 18-річною сестрою, яка одружена, лишались у рідному краї, бо мали там роботу.

Ельміра – третя у сім’ї донька, за кілька днів після переїзду за порадою влаштувалась на роботу на нижньому складі держпідприємства «Любомльський лісгосп», де саме була вакансія кранівника. Вона – цілком самостійна і розважлива, адже уже пережила чимало, знає, що таке страх і тривога.

Звичайно, працівники лісгоспу дивувались, як невеличка за зростом, така юна дівчина підкорить цю залізну високу та велику машину. Еля у 2014 році закінчила Маріупольський професійно-технічний ліцей і розповідає, що у їхній групі машиністів дівчат було більше. Старша сестра Ельміри Марина – монтажниця. Маріуполь – місто промислове, і те, що дівчина має таких фах, сприймається зовсім нормально. Це перше робоче місце молодої кранівниці. Зізнається, що висоти не боїться з дитинства, а працювати їй цікаво, до неї нові колеги доброзичливі, але дуже сумно за своєю домівкою, за рідними, які там залишились.



Керувати потужним козловим краном, справлятись із навантаженням лісопродукції, вчасно виконуючи поставлені на зміну завдання, та ще й працювати у чоловічій компанії не просто. Але, як каже співрозмовниця, уже до цього встигла звикнути. Через невисокий ріст важко лишень було діставати до важелів, зразу не встигала так швидко переключатися, натискати то на один, то на інший.

Показово, що Ельміра старається розмовляти літературною українською мовою, хоча регіон, де зростала і навчалась, російськомовний. Слова російські вкрадаються, проте співрозмовниця одразу ж виправляється, пояснює: «Коли приїхала сюди і до мене усі говорять українською, я відчувала себе іноземкою, якщо розмовляла російською. Було так незручно, що почала старатись теж відповідати українською».

На обличчі завжди щира красива посмішка, в очах привітність і увага. Дівчина вірить, що прийде пора, коли можна буде просто і безпечно повернутися у свій рідний край з великою любов’ю у серці до любомльської землі, яка привітно і турботливо прийняла їх у час неспокійний і небезпечний. Цю тверду віру доповнює жовто-блакитний стяг, який гордо в’ється на кінці верхньої частини крана. Його почепили робітники, піднесені патріотичним духом і вірою в перемогу ще на початку Революції гідності Євромайдану.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вовинянка Показати IP 29 Січня 2015 14:29
Тікаймо до західняків та бандерівців у них є сало і до сала а їхніх чоловіків посилаймо на схід по смерть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus