USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для молоді Волині прийняли соціальну програму

16 Вересня 2011 17:01
На Волині впродовж п’яти наступних років діятиме соціальна програма для молодих людей – обласну програму «Молодь Волині» затвердили на 2011-2015 роки.

Відповідне рішення обранці Волиньради ухвалили на шостій сесії у п’ятницю, 16 вересня.

Як розповідав заступник начальника обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ігор Дмитришин в ході засідання депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики у 18 серпня, програма включає у себе усі напрямки, за якими повинна реалізовуватись державна молодіжна політика в області.

«Це інтелектуальне самовдосконалення молоді, утвердження патріотизму, духовності, моральності, пропаганда здорового способу життя, забезпечення зайнятості, підтримка молодіжних громадських організацій, інтеграція до європейського співтовариства і розвиток студентського самоврядування. По кожному з даних пунктів розписані заходи», – розповів тоді посадовець.

Документ вдалось прийняти тільки після тривалої дискусії: депутати-опозиціонери критикували пропоновану Дмитришиним програму.

Так, депутат від партії «За Україну!» Ігор Гузь заявив, що обласне молодіжне управління стало заангажовано ставитись до низки організацій, які мають національно-патріотичні погляди.

Розповів він і про «недопрацювання» керівництва управління. Гузя зокрема обурює, що до сьогодні не підшукали нового керівника обласній студентській раді при голові ОДА. Цю посаду за документами нині очолює Гузь, якого свого часу призначив ще екс-губернатор Володимир Бондар.

Також Гузь наголошував на тому, аби у програмі передбачити фінансову підтримку фестивалю «Бандерштат» у наступному році, адже цьогоріч обласна влада доклала усіх зусиль, аби позбавити цей захід фінансування.

Пригадав Гузь і висловлювання Клімчука про те, що через «Бандерштат» у луцькому зоопарку поглухли ведмеді, сказавши, що лише від Клімчука він почув таку критику.

«То не Клімчукові ведмеді, то Романюкові, Шибині (Микола Романюк – мер Луцька, Богдаш Шиба – колишній мер Луцька, «ВН»)… Фестиваль, мабуть, класний. Якщо люди ходять, значить класний… Бійтеся, коли Башкаленко (Олександр Башкаленко – очільник обласного осередку Партії регіонів, «ВН») очолить «Бантерштат», тоді буде страшно», – жартівливо сказав губернатор і наголосив, що він не проти, аби таке дійство відбувалось.

Проте у висновку пропозицію Гузя стосовно фінансування фестивалю підтримала меншість.

Нагадаємо, до обласної цільової соціальної програми «Молодь Волині» на 2011 – 2015 роки були претензії: спершу вона не «пройшла» на постійній комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики, а згодом у депутатів були зауваження до роботи Ігоря Дмитришина та його начальника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Senator Показати IP 17 Вересня 2011 12:32
Щось можу зрозуміти: Гузя Бондар призначив головою Студентської ради!!!!!!!!!!!! Губернатор прозначає голову Студради. В часи губернаторства Бондара - це могло відбутися лише в результаті того, що сам Гузь випросив таку раду створити під себе. Борисе Петровичу ідеологія студентського рух, та і будь-якої іншої самоорганізації населення, не терпить призначення державними посадовцями своїх керівнкиів. Це Гузь так з Бондаром демократію строїли. Дайте можливість студентам самоорганізуватись і обрати собі першого серед рівних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus