USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До 10-ї річниці замаху на вбивство депутата міськради на Волині

30 Березня 2015 09:09
31 березня минає 10 років від дня замаху на життя одного із активних учасників та ініціаторів акції «Нововолинськ без Сапожнікова» (2005 рік), Євгена Кліндухова (на фото). В той день, о 9-30 ранку, міський депутат Євген Кліндухов збирався на сесію міської ради.

Біля власного помешкання на нього скоїли напад двоє кілерів. Завдячуючи власній сміливості та мужності і двом сусідкам-пенсіонеркам, що проходили повз, він залишився живим. Довгий час лікувався. Хворіє донині.

Про це повідомляє Анатоль Бідзюра, нововолинський журналіст, голова ГО «Україна + Польща».

Напередодні замаху, публічно, всім депутатам міської ради Євген Кліндухов повідомив про контрабанду курячого м’яса родичем високопосадовця місцевого врядування і вказав точне місцезнаходження продукту.

Після виписки із лікарні, де лікувався після звірячого побиття, (струс мозку, гематоми і забої) він опізнав кілерів на оперативному міліцейському відео, відзнятому на одному із мітингів, що проводився опозиційно налаштованими до місцевого владного режиму громадянами. І яке було використане для звинувачення опозиціонерів на судилищах у Нововолинському міському суді, організованих міським головою Віктором Сапожніковим та одним із його друзів. Після чого саме відео кудись зникло, а переслідування тимчасово припинились.

Газета Місто вечірнє від 7.04.2005 р.

Як виявилось, потрібно було судити не учасників акції, а мера - за авантюру із сільською землею на вулиці Іваничівське шосе, 3 у селі Будятичі Іваничівського району.

Кримінальну справу, що була відкрита за фактом замаху на життя Є.Кліндухова, декілька разів закривали. А потім, через протести патріотично налаштованої громадськості, її поновлювали знову і знову. Не буде дивним, якщо цю карну справу вчергове закрили за відсутністю складу злочину чи з деяких інших відомих всім, міркувань місцевих можновладців.

Прокуратура міста Нововолинська, як і у випадках із викраденням цілісного оздоровчого майнового комплексу «Салют» на березі озера Світязь, рейдерським захопленням ПП РО «КТ «Львівська жінка» і замахом на вбивство його власника Ігоря Желізка та іншими резонансними справами у невеличкому шахтарському містечку, очевидно перевела їх у розряд побутових та навіки поховала на своєму розлогому цвинтарі «глухарів», на радість і в догоду місцевій владі.

Чотири роки тому, міська прокуратура відмовила Євгену Кліндухову в ознайомленні із матеріалами справи, яку вела впродовж шести довгих років безплідного слідчого провадження по замаху на його життя.

Вочевидь, через повну і абсолютну відсутність результатів та, власне, напрацьованих слідчими прокуратури матеріалів, як таких.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинянин Показати IP 30 Березня 2015 09:41
А Правда повинна бути з кулаками і уміти захищатися. Непокаране зло поширюється і суспільство грузне в корупції...
ну Показати IP 30 Березня 2015 10:18
якась така назва статі взагалі поганенька
Володимир Іванович до ну Показати IP 30 Березня 2015 11:13
Не нукай,не запряг!
Анатоль_ Показати IP 30 Березня 2015 13:02
То не стаття, а пропаганда якась передвиборча! Нам воно потрібно? Га? Ось ми з панею Наталею і розмірковуємо на кого розрахована ця заказуха. У місті зараз єдність потрібна навколо обраної нами влади!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus