USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

До кінця жовтня демобілізовані «шостої хвилі» повернуться додому

26 Вересня 2016 15:10
До кінця жовтня до своїх домівок та родин повернуться захисники Вітчизни, яких було мобілізовано минулого року протягом так званої "шостої хвилі".

Про це Петро Порошенко повідомив у Facebook.

"До кінця жовтня до своїх домівок та родин повернуться захисники Вітчизни, яких мобілізували минулого року протягом так званої "шостої хвилі". Підписав відповідний указ", - йдеться у повідомленні президента.

З його слів, після цього на фронті у зоні АТО залишаться лише військові, які служать за контрактом.

Пізніше у прес-службі додали, що глава держави підписав указ «Про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних під час третьої черги часткової мобілізації відповідно до указу президента України від 14 січня 2015 року №15», - інформує УНІАН.

Зокрема, з військової служби будуть демобілізовані військовослужбовці військової служби за призовом під час мобілізації в особливий період, які були мобілізовані у 2015 році під час 6-ї хвилі (третя черга осіб, мобілізованих відповідно до указу президента України від 14.01.2015 №15).

«Це остання черга звільнення у запас громадян, які були мобілізовані на військову службу у 2014 – 2015 роках під час дії особливого періоду. Прийняття рішення щодо звільнення військовослужбовців стало можливим завдяки успішній реалізації у Збройних силах України та інших військових формуваннях завдання президента України щодо професіоналізації війська та поступової заміни мобілізованих військовослужбовців на більш мотивованих добровольців – контрактників», - наголошується в повідомленні.

Відповідно до указу, у запас будуть звільнені військовослужбовці, які відслужили встановлені строки військової служби в особливий період та не виявили бажання продовжити службу у лавах ЗСУ чи інших підрозділах за контрактом.

Зазначається, що повернення звільнених військовослужбовців до своїх родин розпочнеться вже у поточному місяці, одразу після набрання чинності цим указом.

«Всі звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги. У документі також зазначається, що звільнення військовослужбовців у визначені терміни мають провести Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, адміністрація Державної прикордонної служби та Державна спеціальна служба транспорту», - зауважили у прес-службі глави держави.

Крім того, Кабінету міністрів доручили забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інші заходи, пов'язані зі звільненням у запас військовослужбовців, у тому числі – пов'язані з їх перевезенням до місць проживання. Звільнені у запас також мають бути забезпечені комплектом польової форми одягу за сезоном та харчуванням під час прямування додому.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
катя нижник Показати IP 27 Вересня 2016 23:37
Ураааааа,нарешті дочекалися.головне питання чи справді вся 6-та хвиля і ті що на даний момент перебуває в АТО?буде вдома до кінця жовтня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus