USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Про життя і подарунки вихованців обласного дитбудинку

14 Січня 2014 21:17
У обласному спеціалізованому будинку дитини проживає двадцять малят. Тут вони перебувають до чотирьох років – далі їх розподіляють в інші спецзаклади. Як розповіли вихователі, більшість діток – це соціальні сироти. Тобто, вони мають живих мам і тат, але з певних причин позбавлені батьківської опіки. Є діти, батьки яких відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

Благодійники з ВОГО "Фундація розвитку громад" та ВОБО "Радість дитинства" завітали не з пустими руками – у подарунок принесли чимало іграшок і, навіть, дитячий велосипед. І поки малеча гралась обновками, вихователі розповідали непрості життєві історії цих малюків.

Причини, з яких діти опиняються тут, дуже різні. Як і життєві обставини, у які потрапили їх батьки. Працівники закладу розповідають, що до одного з малюків регулярно навідується його молода мама – це студентка, яка була змушена залишити дитину у дитбудинку через фінансову скруту і відсутність нормального житла. Жінка регулярно приходить до своєї дитини, кормить її груддю та обіцяє, що забере до себе відразу, як тільки матиме змогу.

Більш трагічно склалася доля маленького Тимофія – його мама намагалась продати. Жінку позбавили батьківських прав, а сина віддали до будинку дитини.


А маленьку Надійку, наприклад, мама залишила на виховання у дитбудинку тому, що сама поїхала на заробітки за кордон.
У дівчинки – синдром Дауна і за нею потрібен догляд. Хоча, як зауважують вихователі, вона досить жвава і активна, не замикається у собі.

Чимало малюків, не дивлячись на свій вік, хворіють на невиліковні недуги. Наприклад, маленький Самрат має гепатит С.
Його товариш по групі хворий на СНІД – таких тут аж троє.

Маленькій Галинці лише чотири рочки. Але по її зовнішньому вигляду цього зовсім не скажеш – попри те, що у дівчинки хороший апетит, вона ніяк не може набрати вагу. «Дитя дуже хворобливе. Та й до того ж вона з однією легенею живе...», - розповідає вихователь групи.

А ось цей симпатичний малюк вже встиг перенести важку операцію на серці.
Також у нього вроджена вада – хлопчик народився без піднебіння.

Проживають тут і грудні діти. Наприклад, цей двомісячний малюк потрапив сюди зовсім недавно – його забрали у матері-пиячки. Попри це, дитятко повністю здорове і жваве.
Організатори благодійної акції розповідають, що навідуються в обласний будинок дитини далеко не вперше та обіцяють і надалі допомагати малюкам, які живуть тут.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ректорррррррр Показати IP 14 Січня 2014 21:19
хороший репортаж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus