USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Добровольці Волині повернулися з АТО

17 Вересня 2014 09:15
Додому повернулися волиняни, які протягом місяця перебували в зоні АТО в складі Добровольчого Українського корпусу. Зокрема семеро своїх бійців зустріла Ковельщина. Про це інформує "Телевізійний центр Ковель".

“Хлопці молодці. Якось так місяць пройшов швидко. Там час біжить: ніч-день, після бойових відпочинеш, та й день минув... Ми підтримуємо зараз 93 механізовану там, в Пісках, біля Донецька. Тому що в них там важке озброєння, а в нас - легка зброя і ми їх охороняємо.

90 відсотків — це наші хлопці з “Правого сектора”. Ми тренувалися за Луцьком, а далі всі, хто вирішив, що може поїхати, той поїхав. А там в селищі Покровське в нас є база, ми попали в резервну роту. А потім з цієї роти нас почали кидати на підсилення фронту. Практично наша вся задача була — бути на підсиленні”, - розповідає командир відділення Добровольчого українського корпусу Сергій Дружинович.

У вирі емоцій найбільш незворушливою на руках у тата почувається маленька Даяна. Інша справа — дорослі. Вони усвідомлюють, що таке чекати рідну людину з війни.

“Дуже важко було. Ще по телевізору дивишся, що там відбувається. І знаєш, що там є і твоя рідна людина — це важко... Він не сказав, куди їде. Оце теж непросто було пережити. Ми ж навіть і не знали. Богу дякувати, що повернувся здоровий... Не знаємо правда, як там із психікою — все ж таке пережити — це потрясіння для молодих людей”, - каже ковельчанка Людмила Шумук.

Наймолодший з добровольців — Тарас ледве розміняв другий десяток. Що таке війна знає тепер не з книжок. Обличчя війни зафіксувалось не лише в карті пам'яті телефона, а й у свідомості хлопця.

“Там немає старших і молодших, там всі звертаються до тебе “друже”, навіть комбати. Що не хочеться згадувати? Коли стріляють. Бомблять. Це війна... Всім страшно. Не бояться або дурні, або мертві. Але — я знав, що потрібно, що треба їхати...”, - говорить наймолодший з добровольців Тарас Поліщук.

Павло Козбан за місяць став танкістом. Каже: “Раніше й не думав, що буде управляти такою потужною технікою. З 200 чоловік лише п'ятеро нас захотіли вчитися. Навіть ті, хто служив в армії танкістом, відмовлялися. До цього взагалі ні разу не сидів в танку, знав так про його технічні характеристики. За тиждень я вже нормально їздив, виїздив в колонах на перші бої. Привозили пальне до Донецького аеропорту, були в Амвросіївці і в Пісках, де ми стояли. В танку — броня, сидиш, ні про що не думаєш. Головне — виконувати накази.”

Боєць на прізвисько “Гонта” повернувся з фронту з символічним трофеєм. Ось цей пивний кухоль придбав для друга Володимира Коренги: подарований ним бронежилет врятував хлопця на війні. “Коли по ньому пройшлися осколки, він реально спас мені життя... Якби не цей бронежилет, може вже б лежав би десь у Дніпрі, де залишилось багато хлопців з різних бригад...” Кухоль подарували люди за те, що ми їм реально допомогли. І хочу його вручити другу за бронежилет, який дійсно мене врятував...”, - каже боєць ДУК Валерій Гонта.

Аби інші добровольці, які ще поїдуть в зону АТО, почувалися безпечніше, небайдужі ковельчани за власний кошт закупили для них форму, тепловізори, каски і навіть кілька “позашляховиків”.

“Хлопцям без транспорту — нікуди. Там же є блокпости, спецоперації, де такі машини допомагають. Ідея то виникла, а грошей на те не було. Здивувало те, що люди не залишились байдужими. За 6 годин були зібрані кошти. Майже ніхто нам не відмовив. Буквально за 6 годин були зібрані кошти на 2 джипи. Потім поїхали в Німеччину, придбали машини... А потім ще в нас є такий підприємець Рома Дідіцький. Він сам ще одну машину придбав... Зараз хлопці будуть їхати знову — і в них вже є 3 джипи...”, - зауважує громадський активіст Олександр Геч.

Загалом в той день із зони АТО повернулись додому 12 волинян — бійців Добровольчого Українського корпусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus