USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Директорів шкіл відбиратимуть за конкурсом?

4 Жовтня 2015 21:00
Глава уряду Арсеній Яценюк виступає за перехід до обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах у всій Україні та запровадження системи стимулів для вчителів.

Про це Яценюк заявив 4 жовтня у «10 хвилинах з прем’єр-міністром», - повідомляє Урядовий портал.

Зі слів глави уряду, в рамках реформування середньої освіти вже напрацьовано низку пунктів, які будуть відображені в новому законі про освіту та закликав педагогів надавати свої пропозиції до даного законопроекту.

«Треба переходити на обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах по всій Україні. Це вже зроблено в Києві, зараз проходить експеримент в Чернівцях. Ми це розповсюджуємо на всю Україну», - заявив Яценюк.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині мешканці села збунтувались проти призначення директорки новозбудованої школи. Оскільки мешканці села районним чиновникам не вірять, і вважають, що їх прохання проігнорують, то вони звернулися до депутатського корпусу Волинської обласної ради з проханням підтримати їх та звернути увагу на це обласних чиновників. Однак депутати відповідний запит не підтримали.

Також Яценюк висловив упевненість, що необхідно запровадити систему стимулів для вчителів.

«Чим краще ти навчаєш дітей, чим кращі в тебе результати, тим вища в тебе заробітна платня. І це може стати частиною контракту між вчителем і школою», - зазначив прем’єр.

Зі слів Яценюка, школа потребує більшої автономії.

«Менше тиску з боку органів влади і більше можливості для директора і для педагогічного колективу підбирати собі як тих людей, з ким вони хочуть працювати, так і мати можливість витрачати власні кошти на ті потреби, які вони вважають першочерговими», - підкреслив він.

Також глава уряду зазначив, що наступного року необхідно розширювати програму інформатизації шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вчитель Показати IP 4 Жовтня 2015 21:54
Передвиборний пі%%ж, який вже не допоможе рейтингу.
Вчитель 2; Показати IP 4 Жовтня 2015 22:25
Багато директорів злякаються, особливо наша..
Лучанка Показати IP 5 Жовтня 2015 07:00
А я згідна . Як навчили, так і будуть отримувати з/п. А то постійно їм то діти сучасні не хочуть вчитися, то програма важка і т.д. Ви, вчителі, робіть свою роботу, а не дивіться хто з яким телефоном прийшов, чи на якій машині дитину привезли в школу!!! І директор придумує, як то ще більше здерти з батьків...
Анонім до Лучанка Показати IP 5 Жовтня 2015 09:19
Хорошо, предложи объективный критерий оценки работы учителя. Надеюсь понимаешь то, что оценки учеников, проставляемые учителем в качестве этого критерия не катят?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus