USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Екологи вимагають заборонити джипінг

14 Вересня 2011 15:49
Екологічна громадськість України звернулася до керівництва обласних державних адміністрацій,у тому числі до Волинської, з проханням заборонити проведення джипінгу в об'єктах природно-заповідного фонду.
Про це повідомляє Gazeta.ua.
Національний екологічний центр України (НЕЦУ), громадські організації пропонують взяти приклад із Івано-Франківщини, яка вже видала розпорядження №138 «Про заборону «джипінгу» та використання інших транспортних засобів на територіях природно-заповідного фонду Івано-Франківської області». За словами заступника голови НЕЦУ Олексія Василюка, за останні роки джипінг, як розважальний захід, отримав статус популярного виду спорту серед заможних українців.
«Зазвичай учасники змагань і організатори не усвідомлюють шкоди, яку приносять такі заходи об'єктам природно-заповідного фонду. Нерідко організатори проводять змагання, не отримуючи дозволів або погоджують їх з лісгоспами та обласними адміністраціями, однак це не звільняє від порушень законодавства», - сказав Василюк.
Він уточнив, що проведення транспортних перегонів на заповідних територіях є порушенням чинного українського законодавства, зокрема статей 16-17 закону України «Про природно-заповідний фонд України», статті 252 Кримінального кодексу «Про охорону навколишнього природного середовища України», «Про Червону книгу України» тощо.
Крім того, еколог наголосив, що Україна є стороною Бернської конвенції, яка чітко забороняє порушення спокою диких видів у сезон розмноження. Але досі ця норма жодним чином не відображена в українському законодавстві.
Нагадаємо, на початку липня 2011 року відбувся джипінг-рейд «Ukraine-Trophy 2011», маршрут якого проліг по диких місцях Волині. Спочатку організатори планували їхати джипами заповідними територіями. Однак під тиском громадськості організатори були змушені змінити маршрут в обхід заповідників та узгодити документи з відповідними державними органами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus