USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екс-солдатів на Устилузі затримували з порушенням закону, – Спілка воїнів АТО

12 Лютого 2016 18:47
Затримання 11 лютого двох колишніх бійців 51-ої механізованої бригади на пропускному пункті «Устилуг» відбувалося з грубим порушенням закону. У цьому переконані в обласній Спілці воїнів АТО.

Нагадаємо, що демобілізованих бійців 23-річного Сергія Сиротинського та 28-річного Ігоря Бондаря затримали вночі при спробі перетнути кордон. Митницю вони перетинали не вперше, на законних підставах.

Однак на митницю прибули представники військової прокуратури, які закидали бійцям самовільне покинення військової частини під час проходження служби.

Утім, залишається незрозумілим факт, чому вже цивільних осіб намагалися забрати під конвой працівники військової прокуратури та на яких підстав їх затримали. Тим паче, військові були із Івано-Франківська.

Лише завдяки втручанню громадськості, адвокатів, телебачення та ветеранів АТО вдалося захистити права демобілізованих бійців та відпустити їх до рідних.

Однак такі факти, вважають у Спілці, можуть погіршити можливості захисту бійців у суді. Адже представляти інтереси бійців у Франківську місцевих правозахисникам буде скрутно.

«Якщо військовий злочин мав місце, за нього потрібно нести відповідальність. Але вина має бути доведена у законний спосіб та усі дії вчиняти на законних підставах», - кажуть у Спілці.

Водночас у Фейсбуці правозахисник Василь Нагорний повідомив, що йому надходять численні дзвінки від родичів та бійців ато, яким приходять повістки, а то й підозри з військової прокуратури Чернівецького гарнізону.

«З приводу вчорашніх подій на митниці, коли затримували бійців 51 ОМБр. Дуже добре, що вчора хлопцям знайшлась підтримка, але чому її не має на судах у Володимира? Готові їхати на Франківськ, а до Луцька, Володимира не можете доїхати? Чи будете збиратись тільки, коли вже затримують? Не підтримуєте один одного, тоді так вам і треба! Сьогодні й далі телефонують хлопці про надходження повісток в Чернівецьку прокуратуру (до речі, всі на суботу 20 лютого - ЗГУРТОВУЙТЕСЬ).

А ще мені дуже подобається волинська влада, яка вперто не бачить, що волинян, учасників бойових дій, які одні з перших стримали окупанта вже більше року тягають у військову прокуратуру. Ой, забув, вибач мене, владо... Так, так, ви не маєте права втручатись в діяльність судів та прокуратури... Це ж не вашій дитині, яка стримала наступ на сході, не надали медичну допомогу, тут, в тилу, а тепер судять за те, що самотужки лікувався... Вони стають вашими дітьми тільки в палких промовах на урочистостях та похоронах...», - закликав правозахисник.

З приводу вчорашніх подій на митниці, коли затримували бійців 51 ОМБр. Дуже добре, що вчора хлопцям знайшлась підтримка...

Опубликовано Василем Нагорним 12 февраля 2016 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Війна (АТО) Показати IP 13 Лютого 2016 07:05
Президент і Верховна рада вже давно зрадили Україну і її народ !!! Їх до кримінальної відповідальності не потрібно притягнути ?!!!!
ВОВК Показати IP 13 Лютого 2016 22:12
цих мудаків з прокуратури на фронт. Це вони приймали присягу а сидять в тепленьких кабінетах . шкури.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus