USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експерти перевірили зношеність труб луцьких мереж

29 Вересня 2016 16:35
Мережі на вулиці Кравчука, відповідно до висновку експертно-технічного центру зношені на 30% і більше. Проте заміну обох гілок тепломереж депутат міськради продовжує називати аферою, бо переконує, що нагальна потреба була в заміні труб на одному напрямку.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 13 сесії Луцької міської ради 28 вересня.

Депутати міськради Сергій Була свого часу заявив, що комунальники, які проводять ремонт тепломагістралі на одній з вулиць міста, кладуть нові труби на місці труб, які «в ідеальному стані». І хоча називалася вулиця Карпенка-Карого, та, з’ясувалося, що йшлося про ремонт мереж на вулиці Кравчука, де замінили більше 70 метрів труб і де були часті аварії.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що у міській раді є заключення експертно-технічного центру щодо придатності замінених труб, діаметром 530 міліметрів.

З його слів, відповідно до заключення, були проведені заміри щільності і товщини стінок на 93-х ділянках труби. Згідно з їх результатом, труби зношені більше ніж на 30%, тому ці труби не можуть в подальшому експлуатуватися.

На деяких ділянках труби зношені на 50% і більше. Натомість депутат цьому висновку не вірить і каже, що труба в одному напрямку таки була зношена, а на іншому - ні. Крім того, він вважає, що «Луцьктепло» забагато витратило на ці роботи, мовляв, якщо порахувати витрачені кошти і кількість метрів труби, то вартість звичайних труб буде як попередньо ізольованих.

«Не варто було це робити, треба було робити одну гілку, якщо ода магістраль зношена, а інша ні. Це справжня афера», - заявив депутат.

Згодом, під час розгляду змін до бюджету це питання знову піднімалося. Адже з міського бюджету запланували виділити 500 тисяч гривень на продовження робіт на вулиці Кравчука уже на новій ділянці. Тож депутат Була пропонував ці кошти не виділяти, але його пропозицію колеги не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Місцевий Показати IP 29 Вересня 2016 17:11
Напевно питання не в зношеності а в тому які ложать взамін щоб зменшились втрати і збільшився термін експлуатаціі а цього не враховують
шеф Показати IP 29 Вересня 2016 17:25
в диспетчерів візьміть дані про аваріі на мережах .років за 3. проаналізуйте. порівняйте із європейською статистикою. оцініть фінансовий стан луцьктепла. дайте лучанам максимальну ДОПОМОГУ перейти на індивідуальне опалення.
КУМ Показати IP 29 Вересня 2016 19:55
Перейти на індивідуальне на даному етапі неможливо-вертикально ідуть труби опалення,потрібна згода всього будинку,а це неможливо.Ніби на Кравчука поклали поліпропіленові труби,а це вже прогрес,хоча місцями бачили і метал.Контроль громадскості важливий.але армагедон ще попереду.Надіємся зима буде теплою,може...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus