USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Експериментальна постановка просто неба – під стінами Луцької міськради

24 Травня 2015 09:15
Міський простір опанували театрали «ГаРмИдЕру» - виставу «Еіпіфанії» показали під час фестивалю «Art Territory».

Показ вистави просто неба відбувся 23 травня у Луцьку.

Режисер театру-студії «ГаРмИдЕр» Руслана Порицька розповіла, що гармидерівці сьогодні, у рамках фестивалю сучасного мистецтва «Art Territory», освоюють міський простір. Першу вуличну виставу втілили на імпровізованій сцені поблизу будівлі міської ради. Театрали експериментували із текстами Імантса Зієдоніса, латвійського поета, прозаїка та кіносценариста. Власне, епіфанії – короткі оповідки, що в перекладі означають «богоявлення». Глядачам зичили поспілкуватися із собою, поринути у приємні спогади минулого, або помріяти про майбутнє, стати добрішими, очиститися. Перед початком вистави режисер побажала публіці, аби сьогодні відбулося диво.

Протягом вистави за водночас іронічними та серйозними текстами, що мають глибокий притчовий зміст, глядачі мали змогу поринути у філософські роздуми про життя, проблеми взаємодії особистості та суспільства, яке не хоче сприймати того, хто не подібний до інших. Твори, що є своєрідними віршами у прозі, втілюють у собі імпульси та сполохи, що особливо висвітлюють певні миті життя, тож глядачі разом з акторами могли пригадати часи дитинства, замислитися над тим, чи існує взаєморозуміння та готовність допомогти одне одному у суспільстві, посміятися над шаблонами та ярликами, які нав'язують людині оточуючі.

Життєствердне дійство завершилося обіймами акторів, вбраних у білі сорочки, та глядачів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
саша Показати IP 24 Травня 2015 10:07
Шепель,ти ***нулась????
лучанин до саша Показати IP 24 Травня 2015 11:27
А вона і була така, просто до пори до часу ховала це за маскою,свинюшка
дійсно Показати IP 24 Травня 2015 10:20
Ідіотизм усіх персонажів зашкалює
знаючий до дійсно Показати IP 24 Травня 2015 15:34
Гопота провінційна
Офігеть Показати IP 24 Травня 2015 10:53
Це шо знов якесь біле братство появилось?
Анонім Показати IP 24 Травня 2015 11:00
Наркомани
лучанин Показати IP 24 Травня 2015 12:44
Сам попасти на це дійство не зміг. Може, хтось розповість докладніше, а що ж на справді являло собою це дійство? Буду вдячний.
живу напроти Показати IP 24 Травня 2015 13:05
Ішов додому з ТЕатрального майдану з друзями й бачили це "дійство", одним словом -Жах. Почали ті артисти в білих ночнушках скакати по галявині, тягати возика з кавою, БЕЗВЕРБНИЙ З дівками обніматись, мацати їх за сіднички. Ми не проти коли в хлопця сексуал бажанння, але на публіці не варто так нестримувати себе. РЕшта з них під гитару почали горланити пісні для зівак й попивати винце в білих стаканчиках. Ось реальнт і пройшло дійство. Тому робімо висновки. Яка культура в ЛУцьку
Ой как інтірєсно до живу напроти Показати IP 24 Травня 2015 19:23
То було еротічєскоє прєдставлєніє?
ЗМІ Показати IP 24 Травня 2015 13:22
Бачив. Зазвичай, ідіоти групами не ходять, а поодинці. Так велів Бог, щоб не вельми жахати людей. А тут - ціла юрба юродивих, яким потрібен висококваліфікований психотерапевт.
Панове ваше недалеко до ЗМІ Показати IP 24 Травня 2015 13:40
Людоньки, якщо ваш інтелект не може осягнути чогось іншого, нетипового, то пробачайте, певне психотерапефт потрібен вам. Це не повинне подобатися всім, та те як ви яро намагаєтеся облити чиїсь старання брудом, демонструє усю вашу примітивність. Тому, знаєте моя вам порада друзі, щастя вам, якщо його у вашому житті так мало, що окрім того як обливати когось брудом та називати "ідіотами", ви не можете. А я у свою чергу на виставі була, сиділа попереду, і була неймовірна задоволена таким душевним та глибоким дійством, справді є про що пороздумувати кожному.
Лучанин до ЗМІ Показати IP 24 Травня 2015 13:41
Дякую за розповідь. Отже, я нічого доброго не пропустив.
мда Показати IP 24 Травня 2015 13:43
дилетанти думають, що вони роблять щось цікаве і неординарне.
до Саша Показати IP 24 Травня 2015 20:39
...Шепель завжди була неврастенічкою-істеричкою, а тут ще й 40 стукає.... клімакс триває.... От і показує --- "виставу"....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus