USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Енергетична проблема Волині – неутеплені будівлі

23 Жовтня 2014 17:01
На утриманні місцевих і обласного бюджетів знаходиться близько 3,5 тисяч суб’єктів господарської діяльності, на балансі яких знаходиться понад 10 тисяч будівель, більшість з яких неутеплені, а це - більше 30% дохідної частини зведеного бюджету.

Про це йшлося під час громадських слухань на тему: «Про санацію будівель в установах та організаціях, що фінансуються з обласного та місцевих бюджетів та проблеми і перспективи розвитку енергозбереження в житловому секторі», які відбулися сьогодні, 23-го жовтня, в приміщення обласної ради.

Ситуацію проаналізував голова комісії громадської ради з питань економічного розвитку, інвестицій, сільського господарства та ЖКГ Василь Дутко.

«На виробництво одиниці ВНП в Україні використовується в 2-4 рази більше енергії, ніж у європейських країнах.

Так, на утриманні місцевих і обласного бюджетів знаходиться близько 3,5 тисяч суб’єктів, на балансі яких знаходиться понад 10 тисяч будівель. А це: 800 закладів культури (бібліотеки, клуби, музеї, будинки культури, музичні школи), 840 шкіл, 361 дитячий і позашкільний заклади (дитсадки, спортивні школи, станції, будинки школяра тощо), 180 медичних закладів (лікарні, амбулаторії, медпункти), 772 ФАПи, понад 600 інших комунальних установ», - проінформував Василь Дутко.



Окрім того, понад 90% будівель установ і організацій, що фінансуються з місцевих бюджетів - збудовані до 1991 року і потребують значної термореновації. Якщо реалізувати усі необхідні заходи із теплозбереження будинку, то максимальна економія в кінцевого споживача може сягати до - 226%.

У нас тепловий баланс Волині такий, що 79% - це використання природнього газу, 7% - вугілля, 5% - дрова, 4% - брикети торф’яні, 4% - торф паливний, 1% - скраплені пропан і бутан.

Це відображається у вартості спожитих енергоносіїв бюджетною сферою Волині: у 2006-му році це - 62 мільйона гривень, у 2013-му році – 245 мільйонів гривень, цього року буде більше 300 мільйонів гривень.

Як ми проаналізували, зведений енергетичний потенціал нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії в Волинській області може становити 45%, що дозволить замістити 610,9 мільйонів кубометрів газу. Зокрема мова йде про вугілля, торфобрикет, солому, дрова паливні, енергетичну лозу, стебла кукурудзи, мелясу, біодизель», - проінформував Василь Дутко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОБІГРІВАТИ Й ЕКОНОМИТИ: ПЛАНИ МІСЬКОЇ ВЛАДИ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus