USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Філарет у Луцьку освятив місце під нову церкву. ФОТО

13 Червня 2011 09:26
У перший день Святої Трійці в Луцьк прибув патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет – він освятив місце під будівництво нового храму на вулиці Ветеранів.
На подію у неділю, 12 червня, прийшло кількасот лучан – переважно мешканців мікрорайону, у якому зводитимуть церкву.
Як розповів настоятель майбутнього храму, протоієрей Юрій Близнюк, про будівництво церкви на вулиці Ветеранів, 1а заговорили ще півтора роки тому.





З ініціативи тодішнього міського голови Луцька Богдана Шиби та очільника Волинської єпархії УПЦ КП, владики Михаїла зареєстрували церковну громаду імені великомучениці Катерини, на честь якої і зводитимуть храм.
«Паперова тяганина», каже Юрій Близнюк, закінчилась лише цьогоріч в червні, коли надійшов акт на виділення земельної ділянки – 20 сотих.
«Акт дозволяє ставити хрест, капличку та починати будівництво», – пояснює він.
Однак коли розпочнеться будівництво майбутній настоятель церкви поки не може сказати, оскільки нині ще триває збір коштів на зведення храму. Найближчим часом тут просто встановлять каплицю.




Згідно проекту, храм передбачений на 350 людей. Також в проекті будівництва храму прописане і облаштування входу у парк 900-річчя Луцька, поряд з яким і розташується релігійна споруда.
«Це великий спальний мікрорайон. Тут знаходиться парк, у якому люди часто і випивають, і навіть вживають наркотики. Було, що хотіли тут побудувати стоянку для автомобілів, бар. Але люди відстояли, щоб тут була церква», – розповів священик.
Кульмінацією церковної події став візит патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета, який прибув на подію разом з главою Волинської єпархії УПЦ КП, владикою Михаїлом. Приїхали високі духовні особи на дорогих автівках.








Власне сам Філарет і освятив місце під будівництво нового храму, зазначивши, що подія ця «дуже знаменна», оскільки вона співпала з великим православним святом – Трійцею.
«Згадайте, які ми пережили гоніння й утиски під час безбожної влади. Казали, що прийшов кінець церкві, бо будували комунізм. Але де тепер ці комуністи? Нема!» – промовив Філарет.
«Ми пережили ці скорботні часи, а тепер повинні радуватись, що маємо свободу, що будуємо храми. За це треба дякувати Богові. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!» – виголосив очільник УПЦ КП.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
МИХАИЛ Показати IP 13 Червня 2011 12:05
ЗДЕСЬ БАССЕЙН ДОЛЖНЫ СТРОИТЬ И СПОРТКОМПЛЕКС...ДЛЯ МОЛОДЕЖИ......И ВОТ ИНТЕРЕСНО ЕСЛИ НА МЕРСЕДЕСЕ...ТО ЗНАЧИТ БЛИЖЕ ТЫ К БОГУ??????????ПОТОМУ ЧТО ДЛЯ МОЛОДЕЖИ ДОЛЖНЫ СОЗДАВАТЬ НЕ ТОЛЬКО МОЛИТВЕННЫЕ ДОМА ..НО И СПОРТПЛОЩАДКИ....ВСЕ ЗНАЮТ ЧТО ВЕРУЮЩИМИ ЛЕГЧЕ УПРАВЛЯТЬ...ИНАЧЕ БЫ НЕ ЕЗДИЛИ НА ТАКИХ ДОРОГИХ МАШИНАХ..ЗА СТОИМОСТЬ КОТОРОГО МОЖНО МНОГО ДЕТЕЙ СПАСТИ...А НЕ ПО УКРАИНЕ ЩЕГОЛЯТЬ......
Депутат Показати IP 13 Червня 2011 12:45
Філарет щоб бути поближче до народу приїхав на пристій християнській машинці з простенькими номерами........
OrestN до Депутат Показати IP 13 Червня 2011 20:26
..блатота - всюду вона блатота!!
111 до Депутат Показати IP 13 Червня 2011 20:59
Не заздріть а думайте про себе!!!
Анастасія до Депутат Показати IP 13 Червня 2011 21:53
це все від Бога...
Сергей Показати IP 13 Червня 2011 16:58
Все очень продумано :). Если в трех важных существительных первой фразы Ветхого Завета (Бог, небо, земля) буквы заменить числами, то получится сумма, равная 777. http://spil.ucoz.ua/blog/znachennja_7_dlja_ukrajinciv_ta_narodiv_svitu/2009-09-06-53
Ko3bMa Показати IP 13 Червня 2011 18:35
вашу ж мать! навіщо вона там та церква?! людям немає де молитись?! хіба обов'язково було біля лікарні ліпити?! але найбільше порадував скромний віслюк божого слуги(
Man Показати IP 13 Червня 2011 23:13
Ви носіть їм бабло,бабульки,вони вас люблять!
Slammer Показати IP 14 Червня 2011 02:30
Просто матом хочеться накрити цих всіх священників, церков їм мало, бабла їм мало, яко людина вірить в Бога то вона не означає , що в церкву має ходити, можна вірити і в дома, а через трохи часу ще один мерс чи беха буде їздити в тих священників...які ніфіга нероблять, якщо в церкву йдеш тоне повинен давати їм ні копійки...бо вони розжиріють!!!
хз Показати IP 14 Червня 2011 08:37
звичайно, віра справа особиста, хто вірить вдома, хто в церкві, віддаючи їй кровно зароблені - все це справа особиста, але! возити свою святу дупу на машині понад 100000 у.е. - це як?
yav Показати IP 14 Червня 2011 08:40
Коли ви в церкві останній раз були, коментатори?? Наші прихожани ТАКІ щедрі, аж по 1-2 грн. кидають... мені щоразу так соромно, бо справа не в тому, що люди грошей не мають, є правда люди, для яких 2 грн. - велика пожертва, але не основна маса. Мені щоразу соромно, коли це бачу. Кидають 2 грн., а ввечері в барі 100-200 витрачають... але то їхня справа. Я про те, що на такі пожертви не скоро авто купиш, а автівки, на яких їздять владики - це подарунки від благодійників, які можуть собі дозволити робити такі пожертви. І хто ви такі, щоб судити за це?
Павло до yav Показати IP 14 Червня 2011 14:01
100% підтримую.
Полководец Суворов и Адмирал Ушаков Показати IP 14 Червня 2011 11:59
Ну что Рычук давай объясняй почему не дал наших комментов? Расскажи нам общие правила для всех.Может в словах св.Лаврентия Черниговского было оскорбление,мат...
МИХАИЛ Показати IP 14 Червня 2011 13:59
последнему коментатору--------пусть пешком ходят...а не про машины думают.....Наші прихожани ТАКІ щедрі, аж по 1-2 грн. кидають... мені щоразу так соромно-- Мені щоразу соромно, коли це бачу. Кидають 2 грн., а ввечері в барі 100-200 витрачаютьсчитаешь:)))))ты как свои деньги считаешь...соромлывый:))))))))))
Роман Показати IP 14 Червня 2011 14:35
я хоч і атеїст, але краще хай там буде церква, ніж якась забігайлівка...
Полководец Суворов и Адмирал Ушаков Показати IP 14 Червня 2011 15:45
Рычук вылази на свет божий.Все ждут твоих толерантных объяснений,правильный ты наш.
кАБАН Показати IP 14 Червня 2011 16:10
А я би під патронатом Церкви побудував би басейн чи спорткомплекс. А то дійсно церков, банків, аптек нємєрєно,спорту мало. Це був би мегапривід: Укр православна церква на кошти прихожан збудувала спорткомплекс.
Я Показати IP 14 Квітня 2015 12:27
В Храмі Святої Великомучениці Катерини моляться і будуть молитися за прощення гріхів, утвердження Українців у вірі Християнські, щоб вони жили в мирі, любові, повазі та щирій молитві до Бога. Віра в Бога, ходити чи не ходити до Храму, все це питання духовного розвитку власної душі. Людина приходить до Храму в пошуках духовного наставника, щоб зцілити свою душу , навчитись не піддаватись спокусі диявола (зло, сварки, заздрість, погані почуття...), любити і поважати батьків, правильно виховувати дітей, молитись за ворога, робити Богоугодні вчинки... В різному віці до нас приходить усвідомлення справжніх життевих цінностей, але справжне Диво в тому, що коли б це не сталося, Бог завжди нам простить і прийме нас... Бо Бог - це любов! До Храму приходять на тільки бабульки (Їх там більше бо вони прожили життя і мудрості, і усвідомлення справжніх цінностей в них більше), а й багато молоді, молодих сімей... ще раз повторюся тих людей які почали усвідомлювати що в нашому грішному житті має справжню цінність: гроші, розваги чи благополуччя сімї, здоровя батьків, дітей, чоловіка, дружини, мир в Україні! В храмі хто скільки може, стільки й кладе грошей, хтось 1-2 гривні, хтось 100, хтось1000. Перед Богом всі рівні . Щодо спортивного комплексу... отець Юрій щасто організовує Християнські табори... Почати думаю можна з того, щоб вислухати проповідь священника і якщо ми зрілі і доросли до цього , або хоча б на даний момент в нас є бажання працювати над собою, то нам сподобається. Чого я щиро бажаю всім нам! Приходьте на службу Божу в цей храм! Хочаб спробуйте! Христос Воскрес! .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus