USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фірма нафтового магната передумала обкрадати бюджет Луцька

25 Березня 2015 16:17
Фірма народного депутата, яка декілька років затягувала з оформленням договорів оренди на майже 10 гектарів міської землі, врешті вирішила узаконити землекористування і не обкрадати міський бюджет.

Депутати підтримали проект рішення Про надання ТОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) на вулиці Єршова, 1 (загальною площею 9,7230 гектарів).

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що наприкінці 2013 року в сесійній залі міської ради заговорили про створення спеціальної комісії, яка б займалася недобросовісними орендарями. Останні, віднайшовши «дірку» в законодавстві, могли свідомо затягувати процедуру оформлення документів на оренду землі, користуючись податковою пільгою і сплачуючи 1% замість 3%. Паперова тяганина, у такому випадку, може тривати роками. А, отже, роками можна не оплачувати оренду.

З-поміж таких «поінформованих» підприємств є ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП», яке входить до відомої групи «Континіум», що підконтрольна народному депутату Верховної Ради України Ігорю Єремеєву.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ФІРМА ЄРЕМЕЄВА НЕ СПЛАЧУЄ ОРЕНДУ В ЛУЦЬКИЙ БЮДЖЕТ. МІСЬКУ ВЛАДУ ВЛАШТОВУЄ?

До слова, напередодні звіту Луцького міського голови перед депутатами, під час однієї з комісій міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук запитав Миколу Романюка про цю ділянку. Мовляв, як це, що вже третій рік підприємство нардепа орендує в міста за безцінь майже 10 гектарів землі. Очільник міста тоді вдав, що начебто вперше про це чує і здивовано запитав, де в місті є така велика територія, яку орендують і не платять за це гроші.

Начальник управління земресурсів міськради Сергій Шабала пояснив, що підприємство народного депутата «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» врешті розпочало оформляти всі необхідні папери.

Власне, члени депутатської групи «Новий Луцьк» неодноразово звертали увагу на те, що підприємство нафтового магната обкрадає міський бюджет.

Наразі депутати просять надати перелік таких недобросовісних орендарів.

«Хочу сказати добре, що наші недобросовісні орендарі почали готувати документи щодо договорів оренди. Адже ця обставина поряд з Облспоживспілкою негативно впливають на наповнення міського бюджету. Адже це - мільйони для міського бюджету. Відтак, треба посилити роботу щодо схиляння таких орендарів до оформлення договорів оренди», - резюмував депутат Ігор Поліщук.

До слова, як повідомив Сергій Шабала, згідно з чинними змінами до законодавства, вже не матимуть податкової пільги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Показати IP 25 Березня 2015 16:34
По-моєму ,все вирішується архіпросто,позов до суду про завдання збитків громаді міста мером і протиправне володіння землею нардепом.
Мойша Показати IP 25 Березня 2015 17:32
О, а хто за прошлиє года заплатіт?
психіатр Показати IP 25 Березня 2015 18:10
усі сц*ть
чуйний Показати IP 25 Березня 2015 19:18
Мені вже того Єремєєва шкода стає. На ВН він ніби чергує на дошці злісних правопорушників. Якби балотувався по Луцьку, мабуть, голосував би за нього. Безплатно.
Ірина Показати IP 25 Березня 2015 19:41
Пошкодуй себе.
Роза Фраєрман Показати IP 25 Березня 2015 20:33
Єремеєв, як не вкраде то не проживе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus