USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фото з Майдану перемогло у престижному конкурсі

20 Жовтня 2014 08:00
Результати 25-го щорічного гранту імені Юджина Сміта (W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography) оголосили в Нью-Йорку, - повідомляє "Укрінформ".

Серед робіт представників із понад 42 країн журі обрало знімок американського фотографа українського походження Джозефа Сивенького. На фото увіковічено момент із життя людей під час подій Євромайдану 2013-2014 року.

"Я переживав і фотографував те, що відбувалося у місті, яке вважаю домом. Це було більше схоже на зображення моєї спільноти, тобто це не була для мене історія іноземців. Вийшовши на площу ризикувати життям за демократію, ми були сусідами, друзями і членами сім’ї", – розповідає Сивенький у післямові до фотографії, що розміщена на офіційному сайті W. Eugene Smith Grant.

На фото – студенти Сергій (19 років) та Вікторія (20 років), молода пара із Дніпропетровська, яка обіймається на Майдані Незалежності. Згодом Сергій пішов на вулицю Грушевського, де розпочалися вуличні бої.

Грант, якого удостоєний американо-український фотожурналіст становить 30 тисяч доларів.

Джозеф Сивенький вже 15 років займається документальною фотографією в Україні, часто зосереджуючись на висвітленні проблем людей з ВІЛ.



Довідка:
Грант названий на честь легендарного документального фотографа Юджина Сміта (W. Eugene Smith). Його запровадили у 1979 році, з метою допомоги фотографам, котрі працюють над персональними документальними проектами усупереч особистій економічній вигоді. На сьогодні премія є однією із найпрестижніших і довготривалих нагород у сфері фотожурналістики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus