USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Хто відповідатиме за загибель чоловіка під час земельних робіт у Луцьку

13 Вересня 2016 17:27
Нещасний випадок у Луцьку, внаслідок якого загинув керівник земельних робіт, впавши в котлован, трапився саме тоді, коли керівник загиблого, директор підприємства-підрядника «Алкан плюс» був у відпустці.

Про це журналістам Інформаційного агентства Волинські новини стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, вчора, 12 вересня, у Луцьку чоловік загинув, впавши у котлован, який риють на кільці біля кінотеатру «Промінь». Зі слів лікаря швидкої Ігоря Остирки, який прибув на місце події, рятувати чоловіка, якого витягли з котловану, було вже пізно - смерть наступила раптово внаслідок перелому основи черепа.

Начальник муніципальної поліції Луцька Юлія Сиротинська, коментуючи нещодавній прикрий випадок на земельних роботах, розповіла, що ордер на прокладання інженерних мереж видавався на підприємство «ОК Яровиця», зокрема на приватного ріелтора Андрія Петрука. А генпідрядником є ПП «Алкан плюс», яке, зі слів Юлії Сиротинської, несе відповідальність за безпеку виконання інженерних робіт.

«Уся відповідальність за цей випадок лежить на генпідряднику», - підсумувала начальник муніципальної поліції.
В офісі приватного підприємства «Алкан плюс» ситуацію коментувати відмовились, пославшись на те, що директор у відпустці. Чоловік, який представився його заступником, підтвердив, що керівник підприємства наразі на відпочинку в Туреччині.

«Він буде на роботі після 20 вересня. На противагу тому, що роздувають зараз в інтернеті, зазначаю, що усі заходи безпеки, в тому числі й встановлені дорожні й попереджувальні знаки, були здійснені відповідно до затвердженого проекту», - переконує заступник.
Відповідаючи на питання про огородження території робіт, які на місці нещасного випадку з’явилися лише після трагедії, заступник директора заплутався в фактах: спочатку сказав, що загородження були від самого початку робіт, інакше б їм не дозволили працювати в центрі міста. Проте, потім додав, що огорожі заважають роботі техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Громадянин Показати IP 13 Вересня 2016 18:09
Директора не винні це просто нещасний випадок бо як би була огорожа то роботи проводити не можливо. Вона могла би впасти в котлован і придаити там людей .
Іван-Барабан до Громадянин Показати IP 13 Вересня 2016 22:36
Нещасний випадок тягне за собою охапку порушень які передували трагедії. Про котлован чогось всі мовчать, наскільки параметри виритого котлована відповідають розрахунковим? Хто дав дозвіл проводити там роботи? Хто підштовхував терміном здачі обєкта до порушень?
Семен Показати IP 13 Вересня 2016 18:24
Ну от знову хто в ліс, хто по дрова. Яке відношення має огородження до даного випадку? Впав працівник, який оглядав котлован. Принаймні так кругом пишуть. Тут лише питання власної безпеки. Чому був без каски? А якщо був в касці, то врятувати його могло лише б те, якби його тримали тросом. Ну нема інших варіантів, хіба що йому гелікоптером треба було літати над траншеєю. Навіщо шукати те чого немає і не може бути?
Вася Луцький Показати IP 13 Вересня 2016 21:38
Котлован на таку глибину виконується із розширенням до верху та відвалом землі на певну відстань від краю,щоб зменшити тиск ґрунту на край котловану та недопустити можливість обвалу! Крім того котлован має бути обгороджений. Всі ці елементарні речі вказані в проекті та дозволі на земельні роботи. Але пан Петрук та його технагляд на все це на...рав. Котлован цей від самого початку небув обгороджений та виконаний із грубим порушенням ДБН! Всі контролюючі органи ловлять селян в Маневичах та виписують штрафи за "будівництво курника або нужника без відповідних дозволів та декларацій"А в центрі Луцька на таку фігню всі закрили очі. Дозакривались!В того чоловіка провалилась земля під ногами, коли підійшов до краю і він впав головою вниз.Що буде далі -відомо: занесуть трохи бобосів в прокуратуру та інші "контролюючі органи",після цього з'явиться висновок що потерпілий переплутав котлован із басейном бо був п'яний! От і кінець пригоді,і знову все по старому,тихо,спокійно-НУ ЯК ЖАВЖДИ!
Лучанин Показати IP 13 Вересня 2016 22:23
Грубе порушення виконання земляних робіт !!! У цьому випадку мали бути або відкоси, або кріплення стінок... Ні одного ні другого не було влаштовано... Виконроб і технагляд вже "ходять" під криміналом... хоча не в нашій країні...
Іван Показати IP 13 Вересня 2016 23:42
Ще й фірма Алкаш плюс, назва за себе говорить.
Вася Луцький до Іван Показати IP 14 Вересня 2016 00:19
"АЛКАН ПЛЮС"/Доскач/Петрук -все це пов'язані особи! Це знають ВСІ .і вони там абсолютно нічого НЕ ВИРІШУЮТЬ ,це дурники які виконують вказівки РЕАЛЬНИХ ВЛАСНИКІВ БУДІВНИЦТВА. А тепер хай між собою вирішують хто буде і як спасати свою с*аку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus