USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Героїчна 51-а бригада в цифрах

27 Жовтня 2014 08:00
55 героїв 51 ОМБР представлено до державних нагород (із них 6 посмертно) у результаті піврічної війни, величезної кількості загиблих, поранених, а також геройських вчинків. І лише на одну людину підписаний нагородний лист- Віктору Хмелецькому про нагородження орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня (посмертно).

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці Костянтин Зінкевич.

Активісти продовжують відстоювати добре ім’я бригади.

«Якщо раніше подання до державних нагород бійців 51-ї бригади командувач сухопутних військ Пушняков просто відфутболював (ну, не подобається йому бригада), то зараз відбувається затягування процедури із великою кількістю уточнень і т. д», - йдеться у повідомленні.

Костянтин Зінкевич нагадує, що лише за виваженими військовими даними у 51-й бригаді:

92 бійці ЗАГИНУЛО, 92 сім’ї потребують опіки

360 - ПОРАНЕНІ, і вони потребують допомоги,

46 - ЩЕ В ПОЛОНІ

92- зникли безвісти (дехто з"являється в полоні).

Волонтер повідомляє ще й такі цифри:

«108 військових бригади визволені з полону. Тут теж юридичний казус. Люди, які зазнали знущань і тортур, можуть не отримати усіх звань та соціальних статусів, бо по документах у нас нема війни, тому вони лише незаконно були позбавлені волі невідомими особами. І якщо з цими хлопцями хоч якось можна буде "утрясти" їхні документи, то є ще одна категорія наших хлопців.

ЧИТАТИ ЩЕ: СПИСОК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ СТАТУСУ УЧАСНИКА АТО

Це бійці, які втекли з полону. Я знаю таких достатньо. У них проблем не менше і з психікою, і з адаптацією. Але цього у жодному документі не зазначено. Над ними так само знущались, вони заглядали у вічі смерті, на їхніх очах добивали їхніх товаришів, але згідно паперів вони просто приїхали із бригадою зі сходу у Володимир-Волинський. Соціально у вигляді хоча б статуса Учасника бойових дій вони не захищені.

404 солдати зараз у госпіталях,

288 чоловік ще не з’явились у в/ч після повернення додому (хоча 914 приїхали),

А ще є 200 хлопців, які "зависли" на шляху ГОСПІТАЛЬ-В/Ч або навпаки. І я, і командири це розуміють, але, тим не менше, їхній юридичний статус із кожним днем усугубляється. Краще йти на розмову з командиром бригади. Думаю, він по-батьківськи шкоди не зробить нікому», - пише Зінкевич.

Нагадаємо, зараз, 51-ою ОМБ командує полковник Володимир Яцків - колишній керівник, якого вимагали повернути бійці.

Відео: Люстратор 7.62. 51-а Бригада:




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus