USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Гірники вимагають зміни керівництва усіх волинських шахт

24 Квітня 2015 21:00
Представники незалежних профспілок гірників Волині та Львівщини вимагають зміни керівництва усіх державних шахт через корупційні схеми.

Про це заявив голова первинної організації Незалежної профспілки гірників України, шахтоуправління «Нововолинське» Анатолій Мухомеджанов під час прес-конференції у Львові «Вимоги шахтарів до уряду, і хто насправді пікетує урядові установи у Львові»,- інформує «Вголос».

З його слів, шахтарі самі не знають, куди дівалися щорічні державні дотації у межах 8-15 мільярдів гривень, виділені на вугільну галузь.

«Якщо гроші пропадають, значить комусь треба, щоб вони пропадали. Саме тому одним із пунктів, якого ми хочемо добитися – це зміна дирекції

всіх шахт», – каже він.

Голова осередку первинної організації НПГУ «Шахта №9» ДП «Волиньвугілля» Василь Гура додає, що фактично половину усіх коштів, які в попередні роки виділяв уряд, у валізах забиралися назад.

Тим часом голова осередку первинної організації НПГУ, шахта «Бужанська» Богдан Макарчик додає: «Оскільки у нас вугільна галузь одна з найбільш корумпованих, то хоч 100 мільярдів гривень дотацій давай, всі розкрадуть. До тих пір, доки не буде замінено цих посткомуністичних керівників і «червоних» профспілок».

Єдиний вихід, на думку Макарчика, – це прийняття нових законопроектів, які дадуть можливість працівникам контролювати, що відбувається на шахтах, створення справді вільних і незалежних профспілок.

«Деолігархізація має не декларуватися, а проводитися. Потрібні нові закони, зміни, щоб вивести неефективні державні підприємства на рентабельність і прибуток. Чому їх до цих пір не можна було вивести? Тому, що вугільна галузь корумпована від першого заступника і до заступника керівника», – наголосив Богдан Макарчик.

Загалом, державна дотація на вугільну галузь у 2012 рік становила 13 мільярдів гривень, у 2013 році – 15,3 мільярда гривень, у 2014 – 9,4 мільярда гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 24 Квітня 2015 22:46
А що інщі не крадуть? Премії собі по сотнях тисяч не виписують? Кримінальних справ немає по зловживанням бухгалтерів, по діректорці з економіки Буткевич З.Б.? І взагалі а навіщо числений бюрократичний кагал у вигляді ДП"Волиньвугіллі" Якщо гнати, то усіх діректорських подєльників!
вуглик Показати IP 25 Квітня 2015 10:12
А Гунчик з Гузем все "покращували" життя шахтарям, все бла-бла-тополя...
Штефан, Луцьк Показати IP 25 Квітня 2015 19:04
Вимагають, вимагають. Вони вже не один раз вимагали. А потім, як перелякаються до "вср***чки", то йдуть пити "бутельок" на терикон. Та й по всіх їхніх вимогах. "Тітушками", за ахметовські гроші, хто у Київ їздив Україну добивати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus