USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голодомор у картинах в Луцьку. ФОТОРЕПОРТАЖ

23 Листопада 2013 15:07
Молоді художники намагалися привернути увагу лучан до лиха Голодомору.

Флешмоб у рамках загальноукраїнського вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років відбувся сьогодні, 23 листопада, на Театральному майдані Луцька. Захід розпочався о 14 годині.

Так, представники громадської ініціативи «Іскра» разом з волонтерами, одягненими у чорний одяг, вшанували пам'ять невинних жертв Голодомору. У рамках активістів - картини на відповідну тематику.



«Я доволі жорстоко ставлюсядо людей, які не визнають Голодомору, як явища у історії. По-перше, такі люди не гідні називатися українцями, бо вони не поважають того, що визнав увесь світ. Таких людей необхідно депортувати. Мені здається, що навіть в Південно-Африканській Республіці люди більше чули про голод, ніж українці. Це - трагедія української нації та геноцид, що забрав 10 мільйонів життів. Не можна не вірити у це і не погоджуватися з цим», розповідає учасник «живої галереї» Андрій Отченаш.



Молоді активісти сподіваються, що кожна людина, яка проходитиме поряд, задумається про трагічний момент в історії України.

Довідково:

Згідно з різними даними під час Голодомору в Україні помирало 17-25 людей в хвилину. Згідно ж з офіційними даними СБУ від 2009 року, кількість людських втрат України від Голодомору 1932-1933 років становить 10 мільйонів 63 тисяч осіб. З цих втрат 3 мільйони 941 тисяч людей померли безпосередньо від голоду і 6 мільйонів 122 тисяч ненароджених




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus