USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадська рада при ОДА – проти необґрунтованого подорожчання проїзду в маршрутках

17 Лютого 2017 21:12
Питання підвищення вартості проїзду в маршрутках можна порушувати, лише навівши лад з контролем продажу квитків, - вважають у громадській раді при Волинській облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання постійно діючої комісії громадської ради при Волинській облдержадміністрації з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв'язку, містобудування, ЖКГ та інфраструктури 17 лютого.

Голова комісії Назар Романюк зазначив, що варто створити контролюючу групу з представників громадськості, яка здійснила б рейд маршрутними автобусами Луцька спільно з правоохоронцями та представниками органів влади.

Він наголосив, що у маршрутках повинен бути контроль обігу квитків, а наразі всі забули про те, що таке квиток, що призводить до обігу «чорних грошей», коли на кінцевих зупинках водії автобусів просто відривають ту кількість квитків, яку бажають. Він зазначив, що не можна говорити про підняття тарифу, не побачивши продажу квитків у маршрутках.
Члени комісії вирішили делегувати Назара Романюка для участі у круглому столі щодо пасажирських перевезень, аби він доніс позицію членів громадської ради, які виступають проти необґрунтованого підняття ціни проїзду.

Нагадаємо, депутати міської ради теж проти підвищення ціни на проїзд, натомість луцькі перевізники вимагають підвищити вартість проїзду до 5 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 17 Лютого 2017 21:23
Конкурс провести на 4 гривні з нуля на кожен маршрут.
321 до Анонім Показати IP 17 Лютого 2017 22:45
Збити до 2.50 а не піднімати...
? Показати IP 17 Лютого 2017 22:02
Тільки контроль за наявністью квитків у пасажирів дасть можливість навести порядок з маршрутками.Там ,де комунальний транспорт,маршруток не повинно бути.
Олександр Показати IP 17 Лютого 2017 22:11
Та дурню ясно, що мова йде про 4 гривні, а 5 - ширма. Типу, зроблять 4 і ще скажуть, що за народ боролися і 5 не допустили. А 4 - і є реальною ціллю
Душман Показати IP 17 Лютого 2017 22:28
А яка якість послуги ???? В салонах справжній холодний хлів , перегони за гривнею . JPSи не прають , зупинки не оголошують . 90 % водіїв - трактористи з колгоспного трактора .
ололо до Душман Показати IP 17 Лютого 2017 23:18
може тому все так погано бо грошей нема, бо проїзд дешевий? всі ж хочуть бесплатно, з комфортом і шовковими занавесками....
Пасажир Показати IP 17 Лютого 2017 22:38
Не треба знову заговорювати тему! Продаж квитків водіями - передача здачі з талоном обов'язкова! Не пасажир повинен питати за квиток, а водій зобов'язаний силою всунути його пасажиру. Це по-перше. По-друге, повинен бути точний та правильний розрахунок згідно затвердженої кабміном методики. Без нього не може бути й мови про розгляд питання зміни вартості проїзду. Що можна обговорювати, якщо немає документів? А розрахунок не може бути проведений без точного підрахунку кількості перевезених пасажирів. Тому дивимось пункт 1. І це все взаємопов'язано.
Інга Показати IP 17 Лютого 2017 23:54
Я теж проти підвищення цін на маршрутки. Але ніяк не зрозумію, чому ж тільки перевізники зі своїм підвищення м викликають такий супроти? Бо ж власне знайти замість 3 грн 4грн набагато легше, ніж скажімо щомісяця платити скажені Суми за опалення Луцьктеплу, чи скажімо думати де взяти гроші на новий тариф за світло для обленерго, теж саме стосується води від Луцьку обласному,яка Здається вже з цього місяця дорожчає........ Чому Громадська рада та громадськість не піднімає таких питань???????????????????? Чому ніхто не чинить супротиву цьому комунальному свавіллю, в порівнянні з яким 4 грн за проїзд - то сльоза крокодиляча в океані.!!!!!!!!!!!
громадська рада до Показати IP 18 Лютого 2017 10:03
нам то в принципі всерівно про що нам скоріше добратись до державного корита
AC Показати IP 18 Лютого 2017 17:02
Бізнес перевізників - отримати чим на довший час "за допомогою" друзів-чиновників-політиків побільше маршрутів на свої автобуси-зламки. І щоб надалі мати максимальні прибутки - ціну найбільш можливо високу та побільше пасажирів в салон. Витрати знизити де тільки можна, зав'язавши їх на мотивації водіїв-шумахерів (звідси часті ремонти через манеру їзди, бадяжне пальне і дешеві запчастини, відсутність прибирання та обігріву салону, невиїзд на рейс коли мало пасажирів, висадка людей без доїзду до останнього пункту маршруту).Постійне бажання збільшити прибутки та відсутність контролю зі сторони влади дозволяє перевізникам піднімати питаня із збільшення плати. Без будь-яких економічних розрахунків міськрада організовує "обговорення" підвищення ціни до 5 гривень. Відсутність аргументованих розрахунків з елементарними цифрами та супротив громади, змушують чиновників зробити паузу та піти на маневр.Згодом пропонується вартість 4грн., яку хочуть підкріпити лише словами на основі ніби-то проведених досліджень пасажиропотоку, результати не оприлюднюються. Потрібних і аргументованих цифр як не було так і немає. І ось спостерігаємо чергову фікцію .Тільки тепер для створення переконливості відстоювання інтересів громади, хочуть залучити представників громадськості для проведення дій, які завідомо не дадуть результату. Поки не буде здійснено повномасштабного об'єктивного моніторингу пасажиропотоку з оприлюдненням конкретних цифр та проведених на їх основі розрахунків по кожному з маршрутів ніякого розгляду подібних питань не може бути!
р Показати IP 21 Лютого 2017 14:29
та й 3 гривні необгрунтовано реально 2.3гр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus