USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Гроші за загиблого сина волиняни ділять у суді

18 Листопада 2014 17:41
Уже півроку як волинянина Віталія Махновця немає на цьому світі. Та до цих пір триває тяганина з розподілом грошей, які держава виділила родині загиблого бійця. Мати хоче всі гроші віддати на потреби військових, а батько, який 20 літ не брав участі у синовому житті, хоче половину грошей.

Нагадаємо, Луцький міськрайонний суд поділив грошову допомогу, виплачену родині загиблого під Волновахою волинського військовослужбовця Віталія Махновця. Кошти розподілили між матір’ю та батьком.

Матір загиблого Марія Махновець каже, що батько не має жодного морального права на ці кошти, адже вона змушена була виховувати дітей самотужки, оскільки їхній батько постійно пиячив. Майже двадцять років, каже жінка, чоловік до них не навідувався. А тієї ночі, коли сина відспівували в храмі, батько безпробудно пив, і на похорон з’явився напідпитку. Батька-тирана пам’ятають і сусіди Махновців. Стверджують: і дружина, і діти не раз ховалися від нетверезого чоловіка. Сам же Віталій у своїх рапортах військовому керівництву вказував, що «батька в нього немає».
Суд першої інстанції цього до уваги не взяв, і розподілив грошову допомогу порівну між батьком та матір’ю, оскільки батько на момент смерті Віталія не був позбавлений батьківських прав. Жінка, зі сльозами на очах каже, що на ці кошти не хоче «розжитися», вона просить справедливості, бо колишнього чоловіка не може назвати батьком.

«Мені тих грошей не треба – в мене сина немає. Я й копійки звідти не візьму. Я хочу ці гроші віддати бійцям в зону АТО на засоби захисту, на лікування поранених», - каже Марія Махновець.

Вона просила в апеляційному суді визнати Івана Махновця, як такого, який ухилявся від батьківського обов’язку, а також скасувати рішення Луцького міськрайонного суду.

Батько - Іван Махновець нині ніде не працює. Його особу встановлювали завдяки військовому квитку, оскільки паспорт у нього забрала донька і не віддає, нині цим займається прокуратура.

До слова, вести фото- і відеозйомку судового засідання заборонили, оскільки проти цього заперечував Іван Махновець та його представник. А сам Іван Махновець напередодні засідання щосили ховався від фото- та телекамер.
Іван Махновець – двічі судимий ще у 1997 році. Перший раз – за несплату аліментів. Згодом, коли він дізнався, що колишня дружина домоглася виплати аліментів через суд, прийшов до неї і зламав їй перенісся, за що був вдруге судимий.
Іван Махновець (справа). Фото виконане до початку судового засідання
Іван Махновець (справа). Фото виконане до початку судового засідання
Іван Махновець (справа). Фото виконане до початку судового засідання
Іван Махновець (справа). Фото виконане до початку судового засідання
Перший вирок був долучений до справи, а ось другий вирок не долучили ані в Луцькому міськрайонному, ані в апеляційному суді, оскільки «вирок не стосується відносин батька і сина, а стосується відносин колишнього подружжя».

Щоправда, як зауважив представник Марії Махновець Микола Шостак, після того випадку ще неповнолітній Віталій навіть підготувався, аби захистити матір від таких нападів у майбутньому, виготовивши «засіб захисту».
Мирову угоду до судового засідання ніхто не уклав. Хоча, розповідає Микола Шостак, Іван Махновець свого часу пропонував частину грошей віддати доньці, в рахунок аліментів, які він не платив.

Судді закликали сторони все ж вирішити це питання миром.

«Ви - батьки дитини, якої вже немає. Може в пам’ять про сина ви дійдете мирного вирішення, щоб ваша дитина не переверталася в труні. Може вам зі своєю колишньою дружиною, матір’ю свого сина, дати можливість обговорити мирову угоду, без представників. Може краще було б разом прийти і покласти квіти на могилу сина?», - звернулася до Івана Махновця суддя Оксана Завидовська-Марчук.

Врешті, батько загиблого Віталія погодився на перемовини щодо укладення мирової угоди. Та від коментарів для журналістів чоловік відмовився.

Мати загиблого під Волновахою після засідання розповіла, що на зустріч зі своїм колишнім чоловіком одна не піде, бо боїться. А які умови він запропонує – навіть не уявляє, бо не знає, що чоловік надумав.

Аби дати можливість сторонам домовитися, судове засідання перенесли на 16.00 20 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
син Показати IP 18 Листопада 2014 17:55
позор такому батькові!!!!!!!!!немае в нього ні серця ні чого
Анонім до син Показати IP 18 Листопада 2014 18:43
Це не батько - це "осеменитель". Таких багато - кинув сім'я і все.
Семен до син Показати IP 18 Листопада 2014 18:56
Возможно, отец надеялся что хоть в в глубокой старости сын к нему наведается и кружку води подаст. А теперь уж точно он к нему не придет. А будут деньги, другие придут.
шок Показати IP 18 Листопада 2014 17:56
це ж який мати треба " моральний" поріг, щоб на смерті рідної дитини гроші заробляти. послали б виродка-батька на х *р , або краще в АТО!
Анонім Показати IP 18 Листопада 2014 18:07
А що за суддя!!!!
Анонім Показати IP 18 Листопада 2014 19:16
я від суддів в шоці.....
іоіро Показати IP 18 Листопада 2014 20:58
коментар було видалено
Інна Показати IP 18 Листопада 2014 22:07
Батько ніде не працює,тож треба за щось пиячити бухаріку, той вирішив на смерті сина заробити.Позор батьку .
ВОНО Показати IP 19 Листопада 2014 05:36
адвоката та суддю, шо захищали морального виродка потрібно НЕГАЙНО відправити рядовими в зону АТО, хай побачать життя не з кабіни дорогих авто
Бандюкам на замiтку Показати IP 19 Листопада 2014 09:54
Цего батечка мона обiбрать як бомжа... Мо` яка квартирка в него...
Арднаскело Показати IP 19 Листопада 2014 10:54
Я цю родину добре знаю і тому ви навіть не уявляєте що там ще за мати, від неї чоловік пішов бо не зміг зжитися напевно і тому і до горілки ухилився, він залишив квартиру своїм дітям і пішов голий і босий, да всяке буває в житті можливо і не мав за що платити аліментів тому і не платив,дітей до батька мати не пускала і кожний раз вона дітям казала в вас батька не має і не потрібно про нього згадувати а тим більше ходити, та проте дочка коли вже стала сама матірю до нього кожний раз ходила випрошувати гроші, і Віталік коли уже був одружений також ходив до батька , не часто але ходив.А Віталік був одружений мав дуже гарну дружину але мати його розвела, вона майже кожний раз робила в дома скандали, завжди її ніколи не хватало грошей кожний раз казала що ви в мене живете тому і платіть( це свому синові таке казати),вона добилася того що невістка просто зібрала речі і пішла, її дочка так само розведена а дитина її не захотіла жити з матірю і бабою а живе з бабусею по батьковій лінії, Віталік довгий час після свого розлучення з дружиною, з матірю не розмовляв, і тут таке сталося горе сина не стало( хоть він і за життя її був не потрібний )- і ви самі бачите мова зараз не про сина а про гроші які мають дати за смерть сина, мати в судді розказує як вона жила з батьком а не те як вона не давала можливості наромально жити свому синові! І скільки я цю родину знаю мати не знає що найцініше в цьому житті, для неї цінність це гроші! і якщо ви думаєте що вона і насправді віддасть гроші в зону АТО то це тільки басні коли вона вибиває ті гроші а дальше ви ні її ні тих грошей не побачите і не почуєте про них!
до Арднаскело Показати IP 19 Листопада 2014 20:57
Не ти один знаєш їх,тож батько так кричав по телефону ,нормальний батько не буде на смерті сина,грошей наживатись.Не думаю що мати десь втече з тими грошима,якщо по всіх каналах показують її,раз вона хоче щоб всі про цю історію знали.А Івану є що приховувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus