USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як у Луцьку зустрічали Єрусалимську Плащаницю. ФОТО

9 Листопада 2012 12:11
Єрусалимська Плащаниця Божої Матері прибула до Луцька у четвер, 8 листопада, коли Православна Церква відзначає день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Останні два місяці Плащаниця з благословення предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви Блаженнішого патріарха Святого граду Єрусалиму та всієї Палестини Феофіла ІІІ перебуває в Україні.

Нагадаємо, що, за клопотанням Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Володимира, термін перебування святині в Україні подовжили, зокрема, вшанувати її отримали можливість і православні Волинської та Володимир-Волинської єпархій.

Ще з 10-ї години біля Свято-Покровського кафедрального храму збирались люди, які прибули з усіх куточків Волинської єпархії, щоб мати можливість прикластись до Плащаниці.

О 17-й годині священнослужителі та віряни, яких на подвір’ї Свято-Покровського храму зібралась велика кількість, на чолі із митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом зустріли святиню. Участь у зустрічі Плащаниці Богородиці взяли також перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко, голова Волинської облради Володимир Войтович та Луцький міський голова Микола Романюк.

«Ми сподіваємось, що Пресвята Богородиця, яка, породивши, зберегла Дівоцтво, а в Успінні не залишила світу, почує наші молитви, молитви наших людей. В Україні вже відбуваються чудеса і відбуваються вірою наших віруючих людей», ‒ сказав у коментарі представникам місцевих ЗМІ владика Ніфонт.
Після зустрічі Плащаниці у Свято-Покровському кафедральному храмі відбувся урочистий молебень до Богородиці, який очолив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Після молебню була відслужена також і урочиста Всенічна.

Сьогодні, 9 листопада, о 17:00 Плащаниця відбуде у Володимир-Волинську єпархію.

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
дідо Показати IP 9 Листопада 2012 12:28
Нехай спочатку назвуться првильно- Російська Православна церква. А не брешуть.ховаючись за назвою "українська"
Михайло до дідо Показати IP 9 Листопада 2012 13:18
А ну но Дідо, давайте повернемося у часі!!! Коли з’явилася Українська православна церква Українського патріархату??? Що було до цього? Наскільки нинішня УПЦ КП канонічна по зрівнянню з УПЦ? Від чого ви відштовхуєтесь говорячи таку ніченітницю?
Роман до Михайло Показати IP 9 Листопада 2012 21:56
Михайло, не треба вчити того, в чому сам не далекий. Інколи краще жувати, чув таке?
Анонім до Михайло Показати IP 10 Листопада 2012 10:54
І яким же чином УПЦ МП стала канонічною? Скільки століть УПЦ МП була не канонічною і від кого вона пішла?
Yuriy Показати IP 9 Листопада 2012 12:44
Ідолопоклонство в чистому вигляді!
Вепро до Yuriy Показати IP 10 Листопада 2012 01:35
А хто тут ыдоли?
Юлія Показати IP 9 Листопада 2012 12:58
З вашої статті складається враження, що ікону привезли не для людей,а для цієї трійки на фото. Шановна редакція,зайдіть на сайт Волинь Post і подивіться як потрібно писати статті
не МП до Юлія Показати IP 9 Листопада 2012 13:21
так це ж ваші попИ разлюбєзні писали. тож написано що в прес-службі. ідіть їх спитайте кому привезли і кому писали. і чого тільк и Ніфонт один з різних сторін на фото
Юлія до не МП Показати IP 9 Листопада 2012 13:30
А ви зайдіть на сайт прес-служби Волинської єпархії УПЦ МП і подивіться де таке написано??? Чи ви вірите всьому що пишуть
не МП до Юлія Показати IP 9 Листопада 2012 13:57
http://www.orthodox.lutsk.ua/arhijerej/sluzhinnja/2449-perebuvannja-jerusalymskoji-plashchanyci-bogorodyci-u-volynskij-jeparhiji-pravoslavni-lucka-zustrily-svjatynju
зверненя до сектантів до не МП Показати IP 9 Листопада 2012 13:33
вам яке діло до нашоі православноі віри стоіте як шакали тут лаітесь тільки й можете язики почесати
не МП до зверненя до сектантів Показати IP 9 Листопада 2012 14:02
а що ж ви так віру привласнюєте? в кишені вона в вас в піджаку що в вашій шафі висить? вона моя теж. православна. тільки не москальська
леня до не МП Показати IP 9 Листопада 2012 14:10
ти просто націоналіст якому москаль погане слово а з вірою так в тебе навіть іі в шкафу нема)))подумай
правда Показати IP 9 Листопада 2012 13:07
це штунди свідки егови мармони тут обявились ідьте до себе в америку і там своім ідолам поклоняйтесь а святинь наших не трогайте
Наталя Показати IP 9 Листопада 2012 14:06
Люди добрі, Бог один! І ми всі молимось одному Богу! І не можна казати, що якась церква не канонічна... Вибачте, але я не можу щиро молитись Богу чужою незрозумілою мені мовою... Щира молитва може бути тільки тоді, коли ти розумієш про що ти говориш і думаєш...про що ти просиш Бога... Я не можу мислити старослов'янською мовою, то чому я маю нею молитися...
осип Показати IP 9 Листопада 2012 14:37
так изучайте славянскую
ірина Показати IP 9 Листопада 2012 14:44
Господь Бог - один і Він не сидить у церкві жодного патріархату, а живе в душі. Я відвідую церкву українського патріархату, бо згідна, що молитись та слухати слово Боже свідомо можна лише рідною мовою, як в усьому цивілізованому світі. Але сьогодні ми з синочком пішли і приклонились перед Плащаницею і нам все рівно було в якій вона церкві, навіть якби була в кірсі чи мечеті - хіба це основна думка, яка повинна виникати при такій святині і при прочитанні даної статті.
Лучанин до ірина Показати IP 9 Листопада 2012 22:33
+1
Оля Показати IP 9 Листопада 2012 15:09
Самі перші комуняки, які в перших рядах руйнували церкви,тепер стали найпершими віруючими!
вова до Оля Показати IP 9 Листопада 2012 15:59
оля і ми не святі
Православний Показати IP 9 Листопада 2012 16:04
Так не в мові діло між церквами!!! Просто так званий розкольницький, безблагодатний "київський патріархат" не визнаний в цілому світі!!! Жодна їз Помісних церков його не визнає як Церкву, а просто як розкольники і крапка, які мало помалу розповсюджуються по Україні своїю брехнею та служінням на Українській мові!!! українською мовою можна молитись,і нею моляться в УПЦ але цією мовою ми і розмовляємо, і співаємо , і вибачте ругаємося!!! Але Церковно-словянська мова це мова лише богослужбова, на якій моляться лише в Церкві чи то в Україні, чи Польщі, чи БОлгарії, чи Словачинні чи Росії т.д. і не спілкуються між собою та не "мислять" як сказано вище. А свідченням канонічності Української Православної Церкви МП є те що на свято Хрещення Русі у Київ зїжаються всі представники Помісних Церков і разом з предстоятелем УПЦ блаженнішим Володимиром моляться, а також і те що саме в Українську Православну Церкву МП приїджають святині Світового значення, зокрема і Ця свята плащаниця із Єрусалиму!!!
вова до Православний Показати IP 9 Листопада 2012 16:14
повністю підтримую вас
дідо до Православний Показати IP 9 Листопада 2012 17:55
Російська Православна секта Кремлівсько-фесбешного патріархату.
дідо до дідо Показати IP 9 Листопада 2012 18:34
Я пожартував :)
письмо дидо до дідо Показати IP 10 Листопада 2012 11:18
на больных не огорчаемся
1 до дідо Показати IP 10 Листопада 2012 19:17
ти - клоун. І твої коменти читають черезо один.
Православний філолог до православного нефілолога до Православний Показати IP 11 Листопада 2012 00:01
У вас хоч є елементарне розуміння про мову, що всі "ругатєльства", як пишете, неукраїнського походження, а від тієї, яку ви вважаєте правонаступницею старослов’янської. В українській мові немає жодного матюка, а отже, мова ця найблагодатніша і для спілкування, і для молитви. А щодо канонічності, то ви що схопили Бога за бороду. Може догоавір уклали про своє спасіння. Лише Бог знає, хто спасеться.
дідо Показати IP 9 Листопада 2012 19:00
Визнаю свою помилку!!! Українська Православна Церква це дійсно істинна церква на Україні в якій є наше спасіння!!!
СЕМ Показати IP 9 Листопада 2012 20:13
згоден, люди кланяються творінню людських рук, а Бог на другому місці......
Лучанин. Показати IP 9 Листопада 2012 22:29
де була Москва і її патріархат,коли будувались Софія Київська, Михайлівський собор,Десятинна церква?Просто ці українські руські храми Москва неканонічно загарбала в 1686 році. Московська Митрополія була завжди окремою від Київської. Потім Москва в 15 ст. розірвала стосунки з Константинополем з дозволу свого правителя - хана Золотої Орди, сама поставила собі Митрополита і була невизнаною церквою більше 140 років. Через 140 років Москва шантажем витиснула у Константинополя визнання своєї церкви. В 17 ст. Москва необґрунтовано виставила претензії на Київську Митрополію і через хабар Константинопольському Патріарху та за допомогою турецького візиря неканонічно загарбала Київську Митрополію. Ніколи не ділив і не ділитиму Православну церкву для себе на МП і КП.
уважний Показати IP 10 Листопада 2012 03:11
Плащаниця на фото 8 разів, а митрополит Ніфонт – 13!
Микита Показати IP 10 Листопада 2012 16:42
І тут нема справедливості-усі стоять в черзі довжелезній-а "ізбранні"-в першу чергу-вже в ранг святих їх давно записали попи,ніде теї правди нема,кругом бідному тяжко.
Max Freeman Показати IP 10 Листопада 2012 17:20
А кто-нибудь сможет обьяснить, что такое Плащаница Богородицы? Что она собой представляет и в чем ее святость?
111 Показати IP 10 Листопада 2012 22:03
"1 Тим.2:5 «Один бо є Бог, і ОДИН Посередник між Богом та людьми, людина Христос Ісус »." "І тому Він є Посередник Нового Заповіту" Євр.8:15 - Чи апостоли називали себе священиками? Чи називали їх так інші християни? Ні. Згідно з Біблією, у Старому Заповіті Бог встановив релігійно-обрядовий інститут священства. Священики виконували дві важливі функції: 1. До приходу Ісуса Христа вони були посередниками між Богом і людьми. 2. Основна місія посередництва полягала у жертвоприношеннях Богові, які були прообразом жертви Ісуса. («Бо кожний першосвященик, з людей вибраний, для людей настановляється на служіння Богові, щоби приносити дари і пожертви за гріхи, « (євр.5:1)«Усякий першосвященик настановляється для приношення дарів і пожертв. Євр.8:3) На зміну старому завіту, який по суті нічого не вдосконалив і був лише підготовкою для інших надій, прийшов Новий Завіт. Ісус приніс себе у жертву, закінчивши епоху жертвоприношень і став єдиним Посередником між Богом і людьми, замінивши собою обидві функції старозавітних священиків. Не маючи змоги біблійно заперечити вищенаведене про відсутність священиків у Новому Заповіті, нинішні "святі отці" спираються на так звані "святі передання", кажучи: "Необхідність священицтва у Новому Заповіті доводять "отці церкви"- наступники апостолів, яким нема підстав не довіряти". Таким чином "слово людське" ставиться вище, ніж Слово Боже. У Новому Заповіті кожен християнин, який (на відміну від старозавітніх священиків, що приносили жертовні дари Богові), приносячи ДУХОВНІ дари, автоматично наділюється священством як станом душі. Це святість думок і вчинків , а не посада (1 Пет. 2:5, 9; Об. 1:6; 5:10; 20:6 ).
Лікар Показати IP 11 Листопада 2012 02:05
Хворі люди, що тут скажеш. Нав'язана поведінка , всі лоби і розбивають. В себе загляніть: там все є , ви прислухайтесь, а фокуси поповські обходьте десятою дорогою.
дідо Показати IP 11 Листопада 2012 08:36
Російська православна секта Кремлівсько-феесбешного патріархату. Пі.Сі. Адепти радуть не тільки назву церкви,а й інтернет імя. Кіріловські аферисти.
Дідо до дідо Показати IP 12 Листопада 2012 00:55
Я Дибіл

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus